zondag 24 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Black Ice Foto Tent

By All Means Necessary - TALK

29 oktober 2021
Van vrijdag 29 oktober 2021 tot en met vrijdag 29 oktober 2021
Van 19:00 uur tot en met 21:00 uur

By All Means Necessary - TALK

29.10.2021, 19.00-21.00 

 
Een gesprek en spoken word performance met Dimitri Madimin, Elisabetta Stumpo (IT) en Black Ice (USA) over symbolisch geweld en positionering in de klassieke Renaissancekunst en de hedendaagse hiphopmuziek, onder leiding van muziekjournalist Job de Wit. 

Kunstenaar, muziekartiest en DJ Dimitri Madimin a.k.a. Dim Browsky initieert een gesprek om nieuw licht te werpen op de oude discussie over geweld in rapteksten. Kan die discussie een nieuwe wending krijgen als we een bredere blik hanteren, en een lange lijn trekken van het hip-hop tijdperk van nu naar de Afro-Amerikaanse culturele beweging van de Harlem Renaissance? Welke parallellen kunnen we dan herkennen met de Europese Renaissance van weleer, waarin de Medicifamilie kunst strategisch inzette voor een symbolische machtsstrijd om hun plek in de maatschappij te claimen? We gaan het hebben over de verbeelding van machtsstructuren, sociale status, geld en respect, over zelfrepresentatie en opstandige kunst vol (gewelddadige) symboliek. En we werpen de vraag op of de rapteksten van vandaag het echte probleem zijn, of het soort mensen die hierin het woord nemen. 

De Amerikaanse dichter Black Ice opent de discussie met een Spoken Word Performance. Na afloop draait Ruyzdael Selectaz hiphop, breaks & beats, en is er een afterparty bij MAVIS Rotterdam. 

Het HipHopHuis geeft alle bezoekers aan dit event een Ruyzdael x Beyond the Beat mixtape 'By Al Means Necessary', samengesteld door Dimitri Madimin a.k.a. Dim Browski. 

Dit event is onderdeel van Dimitri Madimins expositie By All Means Necessary, die nog t/m 14 november bij TENT te zien is. 

Voertaal: Engels 
Toegang gratis 
Reserveren verplicht, Coronatoegangsbewijs vereist.

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

TENT

Witte de Wthstraat

+3110

info@tentrotterdam.nl tentrotterdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!