donderdag 2 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

max-porter-nb

Boek & Meester presenteert speciale editie: 'Verdriet is het ding met veren'

20 mei 2021
Van donderdag 20 mei 2021 tot en met donderdag 20 mei 2021
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Boek & Meester en Theater Rotterdam presenteren op woensdag 20 mei een online programma met schrijver Max Porter en theatermakers Erik Whien en Jacob Derwig. Interviewer Ernest van der Kwast spreekt met hen over Verdriet is het ding met veren, 'het ontroerendste en grappigste boek over verdriet ooit' (Connie Palmen) dat door Theater Rotterdam naar het toneel wordt gebracht. De Volkskrant gaf vijf sterren voor de theaterbewerking van het succesdebuut van Max Porter over een vader en twee zoons die bezoek krijgen van een kraai, nadat de moeder is overleden:

'Een aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling waarin de rouw tastbaar wordt in al zijn facetten. Wanhoop, verslagenheid, verzet en levenslust denderen over de speelvloer. Formidabel te zien hoe Derwig transformeert van onthande intellectueel in een krassende kraai met wilde, soms ook oergeestige teksten die niemand wil horen, maar die wel helpen helen.'

Het interview met Max Porter, Erik Whien en Jacob Derwig kan worden bekeken als voorgesprek bij de online versie van het toneelstuk dat op zondag 23 mei om 20:30 uur via tr.nl wordt uitgezonden. Theater Rotterdam biedt duotickets aan voor zowel het interview als de voorstelling. Er is ook de mogelijkheid om alleen een ticket te kopen voor het interview.

Max Porter debuteerde met de internationale bestseller Verdriet is het ding met veren die werd bekroond met de Europese Literatuurprijs. Zijn tweede roman Lanny werd genomineerd voor de Booker Prize. In juni 2021 verschijnt zijn nieuwe boek De dood van Francis Bacon. Erik Whien en Jacob Derwig brachten eerder Revolutionary Road succesvol naar het toneel.

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Productiehuis Theater Rotterdam

Schouwburgplein 25

010-4118110

https://www.theaterrotterdam.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!