zondag 31 mei 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto: Alfred Birney door Eddo Hartmann

Boek & Meester gaat door in tijden van corona: Alfred Birney te gast in speciale livestream-editie

25 mei 2020
Van 20:00 uur tot en met 21:00 uur

VANDAAG EN MORGEN - Literatuurprogramma Boek & Meester presenteert in samenwerking met debatcentrum Arminius op 25 mei een online gesprek met schrijver Alfred Birney. Hij vertelt over zijn nieuwe roman In de wacht.

Alfred Birney is auteur van een groot oeuvre romans, novellen en essays waarin zijn complexe Nederlands – Indische familiegeschiedenis een rode draad vormt. Zijn roman De tolk van Java (2016) ontving lovende kritieken en werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs. Inmiddels zijn er ruim 120.000 exemplaren verkocht. Op 28 april verscheen In de wacht, waarin de hoofdpersoon uit De tolk van Java vanaf zijn ziekenhuisbed de multiculturele samenleving onbeschaamd kenschetst.

Vanuit Arminius spreekt interviewer Ernest van der Kwast met Alfred Birney over zijn schrijverschap, gezondheid, het koloniale verleden en familievervreemding. Het interview is vanuit eigen huis bij te wonen middels een online livestream.

Boek & Meester #31 – Alfred Birney
datum: maandag 25 mei 2020
locatie: online / livestream vanuit Arminius (Museumpark 3, Rotterdam)
start: 20:00 uur
tickets: € 11,-

meer info / tickets: www.boekenmeester.nl

Boek & Meester wordt mede mogelijk gemaakt door de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam en het Nederlands Letterenfonds.

Deel dit bericht met je vrienden!