zaterdag 18 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Bioscoop Première uitgelicht: Minari

05 augustus 2021
Van donderdag 05 augustus 2021 tot en met zaterdag 09 oktober 2021
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Minari beleefde zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival op 26 januari 2020 en won zowel de U.S. Grand Jury Prize voor drama als de Publieksprijs. De film opende met een virtuele release van een week op 11 december 2020 en werd op 12 februari 2021 in de bioscoop en via de virtuele bioscoop uitgebracht. Nu dus de eerste echte Nederlandse publieksrelease.

De film kreeg lovende kritieken kreeg zes nominaties bij de 93e Academy Awards: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Originele Score, Beste Originele Scenario, Beste Acteur (Yeun) en Beste. Bijrol (Youn). Actrice Youn won de Oscar als acteur uit Korea die een Academy Award won voor haar vertoking.

Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld. 

Deel dit bericht met je vrienden!