zaterdag 22 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

19 november 2021
Van vrijdag 19 november 2021 tot en met zondag 21 november 2021
Van 12:00 uur tot en met 16:00 uur

Vier jaar geleden heeft het Maritiem Museum Rotterdam twee historische beurtschepen geschonken aan het Werelderfgoed Kinderdijk. Deze schepen voeren in het verleden op de binnenwateren van de Alblasserwaard. Een mooie toevoeging aan het Werelderfgoed dus.

De Jantina wordt al ingezet voor het vervoeren van gasten naar Museummolen Blokweer. Het tweede schip ‘Alles heeft een Tijd’ is dit jaar door vrijwilligers gerestaureerd en is daarnaast ingericht als tentoonstellingsruimte. In het ruim ontdekt de bezoeker door drie korte films het verhaal van de Sint-Elizabethvloed, het watersysteem van de Alblasserwaard én de uitdagingen van klimaatverandering voor de toekomst. Het schip is ingericht zoals het vroeger was, met een kleine woning in de roef en slaapplekken in het vooronder. Deze Zuid-Hollandse aak werd gebouwd in 1914 en was in gebruik tot de jaren ’60. Vrij uniek is dat het al die tijd heeft gezeild en dus nooit is gemotoriseerd. Dat willen we graag zo houden.

De ‘Alles heeft een Tijd’ krijgt een vaste ligplaats bij Museummolen Blokweer. Bezoekers aan de molen kunnen een kijkje nemen aan boord van het schip.

Uitnodiging
Graag geven we iedereen, die geïnteresseerd is, in het weekend van 19 tot en met 21 november 2021 de gelegenheid om kennis te maken met het schip en de tentoonstelling.

Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn de Museummolen Blokweer en de ‘Alles heeft een Tijd’ vrij te bezoeken waarbij direct betrokken vrijwilligers en medewerkers de rondleidingen verzorgen.

Voor mindervaliden is het schip helaas lastig binnen te bezoeken vanwege de beperkte hoogte in het schip en de steile trapjes. U bent van harte welkom!

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Museummolen Blokweer

Blokweerschekade, 2961 AT Kinderdijk

078 691 2830

Deel dit bericht met je vrienden!