zaterdag 28 maart 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto Edwin Smulders

Chanson van hoog niveau in Theater Walhalla: Philippe Elan & Therese Steinmetz met Over Grenzen

24 januari 2020
Van 14:00 uur t/m 16:00 uur

Op vrijdag 24 januari spelen Philippe Elan en Therese Steinmetz hun nieuwe theaterprogramma 'Over Grenzen' in Theater Walhalla in Rotterdam.

Beide artiesten stonden de afgelopen maanden in de spotlights. Philippe Elan - een van de beste Franse stemmen in Nederland van dit moment - nam een album op met het Haagse Residentie orkest dat met 4 en 5 sterren recensies werd beloond en van Grand Dame Therese Steinmetz verscheen vorige maand een 3 cd oeuvre box.

Over de samenwerking van beide coryfeeën in een vorig programma schreven critici  “Chanson op hoog niveau” (*****) en NRC “Steinmetz en Elan stijgen boven zichzelf uit” (****).

Philippe Elan & Therese Steinmetz :Over Grenzen (2019/2020) met Ed Boekee (piano)

Over Grenzen is het nieuwe en tweede muzikale theaterprogramma van zangeres Thérèse Steinmetz en zanger/chansonnier Philippe Elan. De natuurlijke chemie tussen de naar Frankrijk verhuisde Nederlandse Thérèse en de in Amsterdam wonende Fransman Philippe kwam in hun eerste voorstelling ‘Amsterdam-Parijs’ al tot uiting en krijgt ook in dit nieuwe programma weer alle ruimte. Maar, waar het repertoire zich tot nu toe beperkte tot Franse en Nederlandse chansons, gaan Therese en Philippe dit keer over veel meer grenzen. Met Parijs als vertrouwd vertrekpunt nemen ze het publiek mee naar Italië, Spanje, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië en Rusland. 

Elk land heeft zijn eigen karakteristieke ritme en melodische structuur maar één ding blijft in alle talen hetzelfde en voor iedereen invoelbaar: de menselijke emotie.

Philippe neemt vanzelfsprekend het Franse chanson voor zijn rekening maar ook het gepassioneerde Spaanse en Italiaanse repertoire is bij hem in goede handen. 

Het temperament van Thérèse Steinmetz leent zich bij uitstek voor een Hongaarse Czardas, en een Roemeense Horah, Sirba of Jamporelle.  

Pianist Ed Boekee werkte eerder met Philippe Elan samen in de succesvolle theaterproducties Vive La France. 

Over Grenzen is een gevarieerd programma met muziek uit vele windstreken samengesteld en vertolkt door twee coryfeeën die onvoorwaardelijk houden van hun vak.

 

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Theater Walhalla

Sumatraweg 9-11

010 215 2134

reserveringen@theaterwalhalla.nl www.theaterwalhalla.nl
Deel dit bericht met je vrienden!