vrijdag 7 mei 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Zo dicht op elkaar zal niet snel terugkeren. 3d in eerder IFFR Afb. _Jeroen Mooijman courtesy IFFR

International Film Festival Rotterdam (IFFR) 50ste editie. Part 1

01 februari 2021
Van maandag 01 februari 2021 tot en met zondag 07 februari 2021
Van 12:00 uur tot en met 23:00 uur

International Film Festival Rotterdam

IFFR  viert de 50ste editie in aangepaste vorm. IFFR speelt in op de beperkingen van het openbare leven door Covid-19 en kiest voor een uitgebreid, hybride evenement in meerdere delen, van februari tot juni 2021.

Het eerste deel van het festival vindt plaats van 1 tot 7 februari. Het festival opent met fysieke en virtuele vertoningen van de competitieprogramma’s en een online editie van IFFR Pro Days. De zes festivaldagen zijn gewijd aan de hoofdcompetities van IFFR, de Tiger CompetitionBig Screen Competition en Ammodo Tiger Short Competition, een reeks voorpremières in het onderdeel Limelight, en een geheel online editie van IFFR Pro Days voor industry professionals. Fysieke evenementen en vertoningen vinden plaats in de Doelen en KINO Rotterdam. Filmliefhebbers in heel Nederland kunnen de films ook online bekijken.

1 tot 7 februari

In februari biedt Tiger on the Loose bezoekers aan Rotterdam de kans om interactieve AR-installaties te bewonderen die zich door de gehele stad bevinden. IFFR gaat ook naar Amsterdam, met Vive le cinéma!: een tentoonstelling over film en kunst in samenwerking met Eye Filmmuseum, met opdrachtwerk van iconische filmmakers.

Tussen februari en juni

Tussen de twee delen van het festival gaat het IFFR-feest door met een aantal programma’s en exclusieve online content. Op IFFR Unleashed presenteren we de 50/50-collectie, een selectie van 50 films uit 50 festivaledities. RTM, ons programmaonderdeel gericht op Rotterdamse filmmakers, wordt op grotere schaal gepresenteerd in LantarenVenster. Daarnaast is er een mini-symposium in het kader van Cinema Regained, het programmaonderdeel gewijd aan de levende filmgeschiedenis en gerestaureerde films.

2 – 6 juni, feestelijk programma 

IFFR sluit het jubileum af van 2 – 6 juni, met een feestelijk programma, presentaties in de openlucht en vertoningen in filmtheaters door het hele land. Tussen februari en juni is er een dynamisch aanbod van fysieke en online evenementen. Met deze gespreide vorm blijft IFFR de onafhankelijke cinema onvoorwaardelijk steunen.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

IFFR

Postbus 21696

(+31) 10 890 90 90

tiger@IFFR.com https://iffr.com/nl
Deel dit bericht met je vrienden!