maandag 17 mei 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Amsterdam Duo Foto Kasteelvan Rhoon

2x Kamermuziek' van de Stichting Kasteel van Rhoon

25 oktober 2020
Van zondag 25 oktober 2020 tot en met zondag 25 oktober 2020
Van 11:30 uur tot en met 14:00 uur

RHOON – Op zondag 25 oktober speelt het Van Amsterdam Duo twee concerten in de Empirezaal van het Kasteel van Rhoon om 11:30 uur en om 13:00 uur in de serie “Kamermuziek” van de Stichting Kasteel van Rhoon. Vanwege de COVID-19 regelgeving spelen zij tweemaal hetzelfde repertoire achter elkaar in een kleinere setting met max 25 stoelen per optreden.

Het Van Amsterdam Duo (VAD) is al ruim 10 jaar een begrip en weet steeds jong en oud te raken. Broer en zus, Vincent  (accordeon) en Jeanine (viool) van Amsterdam, zijn perfect op elkaar ingespeeld; laat je meevoeren door mooie samenklanken en spannend gekozen repertoire. Op hun repertoire staan klassieke werken van onder andere Bach en Vivaldi, naast meer hedendaagse componisten zoals Kusjakow en Piazzolla.

In de laatste jaren zoekt het Van Amsterdam Duo de samenwerking met Nederlandse componisten. Het Duo wil, naast het spelen van geweldige klassieke muziek, ook componisten aansporen om de klassiekers van morgen te schrijven voor deze succesvolle combinatie. Dit resulteerde in een aantal werken zoals 'Lente/Festina' van Bram Kortekaas (2013), Message to Rodion van Frank van Gompel (2014) en 'Four Landscapes' van Bernard van Beurden (2015).

In het Kasteel spelen zij o.a. werk van Bela Bartok, Josef Suk en van de hedendaagse componist Eddy Flecijn. Kaarten voor de optredens à € 12,00 zijn alleen te bestellen via de website www.stichting-kasteelvanrhoon.nl  waar ook het Coronaprotocol voor dit evenement staat beschreven.
https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/meer-info.php?id=494

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!