woensdag 8 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

1e etappe Tour-de-Wijk: Wethouder Kathmann in Tuk Tuk door Nesselande

19 februari 2020
Van 09:00 uur tot en met 17:00 uur

Wethouder Wijken Barbara Kathmann start een Tour-de-Wijk door Rotterdam, waarin zij alle 32 wijken met een bestuurscommissie gaat bezoeken.

Zij zal een milieuvriendelijke Tuk Tuk gebruiken bij haar bezoek waarin bewoners haar rondleiden door de wijk.

Tour-de-wijk is het vervolg op de 14 gebiedsconferenties. Het afgelopen jaar heeft het College alle gebieden bezocht en is er in de gebiedsconferenties naar veel bewoners geluisterd. Maar het werk is nog niet af.

Luisteren en meedoen

De wethouder gaat tijdens de Tour-de-wijk in gesprek met bewoners, ondernemers, initiatiefnemers en de leden van de gebiedscommissie, wijkraad of het wijkcomité. Ze luistert, voert het gesprek over wat goed gaat, wat beter moet en praat over ideeën en initiatieven die er zijn in het gebied. Zijn er onderwerpen die de portefeuille raken van collega-wethouders, dan kan deze voor dat programma onderdeel aansluiten.

Start

De eerste etappe van de Tour-de-wijk is de wijk Nesselande op 19 februari. Meer informatie over het programma volgt nog.

Feijenoord, IJsselmonde, Charlois, Kralingen, Delfshaven: ze staan allemaal op het programma. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie over de volgende etappes van de Tour-de-wijk.

Tour-de-wijk: Etappe 1 Nesselande
Woensdag 19 februari, 09:00 uur
Huis van de Wijk, De Kristal, Cypruslaan 10

Op deze pagina is na elke etappe een verslag en een compilatiefilm beschikbaar: Tour de Wijk 

 

Deel dit bericht met je vrienden!