donderdag 9 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto: wikipedia.org

14 maart e.v. Blijdorp ook gesloten voor abonnementhouders

14 maart 2020
Van zaterdag 14 maart 2020 tot en met dinsdag 31 maart 2020
Van 10:00 uur tot en met 17:00 uur

BLIJDORP ALLEEN VOOR ABONNEMENTHOUDERS GEOPEND

Na zorgvuldige afstemming gedurende de afgelopen 24 uur, zowel met de Gemeente Rotterdam, de Veiligheidsregio, branchegenoten verenigd binnen de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en onze eigen collega’s, heeft de directie van Diergaarde Blijdorp het volgende besluit genomen: 

Diergaarde Blijdorp zal met ingang van zaterdag 14 maart alleen geopend zijn voor abonnementhouders

Hoewel de veiligheidssituatie rondom besmetting en verspreiding in onze regio niet essentieel veranderd is, vinden wij het belangrijk om deze maatregel te nemen, zowel voor onze bezoekers als voor onze medewerkers. Mede door de sluiting van veel andere recreatiemogelijkheden, verwachten wij een niet voldoende beheersbare toestroom van dagbezoekers, soms zelfs vanuit het hele land. Wij willen mensen welkom kunnen heten in een veilige, rustige groene oase, waarin het mogelijk is om de maatregelen ten aanzien van groepsvorming in acht te nemen.

We hebben uiteraard ingezet op het zo lang mogelijk open kunnen zijn voor iedereen die de natuur een warm hart toedraagt. Een plek waar mensen aan de drukte kunnen ontsnappen in een natuurlijke, groene omgeving. We hebben daarom telkens de situatie waarmee wij geconfronteerd worden zorgvuldig gewogen en adequate voorzorgsmaatregelen genomen en gecommuniceerd.

Wij informeren onze abonnementhouders uiteraard dat wij beperkt geopend zijn. We blijven communiceren dat mensen met (lichte) symptomen thuis dienen te blijven, evenals personen die extra kwetsbaar zijn. Daarnaast vragen we aan abonnementhouders om zich te beseffen dat wij beperkt open zijn (alle binnenverblijven en gebouwen zijn gesloten).  

Momentopname

We volgen de situatie nauwlettend en zullen de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en de veiligheidsregio uiteraard volgen. Bezoek voor de meest actuele informatie onze website https://www.diergaardeblijdorp.nl/houd-blijdorp-coronavrij/

Deel dit bericht met je vrienden!