dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Bas Heijne in Buitenhof 2020 op YT

010 Actueel: Bas Heijne

11 maart 2021
Van donderdag 11 maart 2021 tot en met donderdag 11 maart 2021
Van 19:30 uur tot en met 21:00 uur

Liesbeth Levy, directeur van LOKAAL (centrum voor democratie in Rotterdam), gaat met Bas Heijne, auteur en essayist voor NRC Handelsblad, uitgebreid in gesprek over grote kwesties die het debat in onze tijd bepalen (wantrouwen tegen de wetenschap, identiteit, racisme, religie) en welke gevolgen deze hebben voor onze vrijheid en democratie.

11 maart 2021 | 19.30-21.00 uur | Toegang livestream: € 5,00 via Eventbrite

 

Bibliotheek Rotterdam doet mee aan 'Het voorwoord van de Boekenweek' en organiseert bovenstaande activiteit rondom dit thema.

Het thema 'Tweestrijd'
Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. In verhalen kan de gespletenheid worden getoond en kunnen tegenstrijdige gevoelens tegen elkaar worden uitgespeeld.
 

Boekenweekgeschenk & Boekenweekmagazine

Het Boekenweekgeschenk volgt dus pas in de zomer. Maar het Boekenweekmagazine is wel al verkrijgbaar. Het bevat interviews, achtergrondartikelen en titels bij het thema van de Boekenweek. Zowel de boekwinkel als de bibliotheek bieden het magazine aan. Nu ontvangen leden het magazine bij de boeken die hij of zij bestelt via de afhaalservice en zodra Bibliotheek Rotterdam weer open is, is het magazine in alle vestigingen voor iedereen verkrijgbaar.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Centrale Bibliotheek Rotterdam

Hoogstraat 110

010 281 6100

https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!