Voorloper Marathon Rotterdam

7084-voorloper-marathon-rotterdam

ZESDE EDITIE RONDE VAN PARK 16HOVEN OP TWEEDE PAASDAG

Maandag 2 april, tweede Paasdag vindt de 6e editie van de Ronde van Park 16Hoven plaats in Rotterdam. Organisator Roparunteam 247: Tref & Co hoopt ook dit jaar weer een mooi bedrag op te halen voor de Stichting Roparun.

De Ronde van Park 16Hoven staat inmiddels bekend als ‘de laatste test’ voor de deelnemers aan de marathon van Rotterdam een week later. Met meer dan 400 deelnemers de laatste edities, wordt het evenement met de jaren populairder. “De inschrijvingen blijven binnenstromen, het deelnemersveld is een mooie mengeling van allerlei soorten hardlopers. Iedereen is welkom op 2 april”, aldus organisatoren Mario Wesdorp en Peter Kooijmans.


De meeste dingen zullen hetzelfde blijven als tijdens eerdere edities, we kunnen gewoon verder bouwen op het succes van de laatste jaren. Het parcours zal net als vorig jaar een ronde van 5 km dwars door Park 16Hoven zijn. De deelnemers aan de 10 km zullen deze ronde twee keer afleggen, beide afstanden starten om 11:00 uur. Als voorprogramma om 10 uur, is er ook dit jaar weer de Kidsrun, een sponsorloop voor de kleinste lopers.

“We zijn weer helemaal klaar voor de 6e editie, dit jaar valt het evenement samen met Pasen. Vandaar dat we dit jaar extra Paas activiteiten organiseren, zodat het hele gezin zich kan vermaken en kan genieten van een gezellige Tweede Paasdag; als het aan ons ligt zal het dit jaar wel rustig zijn in de meubelboulevards”, aldus Mario en Peter.

Roparun
Roparunteam 247: Tref & Co uit Rotterdam zal dit jaar alweer voor de 12e keer deelnemen aan de Roparun. In het Pinksterweekend lopen ze in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam om zoveel mogelijk geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. “Met de Ronde van Park 16Hoven proberen we elk jaar zoveel mogelijk geld op te halen om over te kunnen maken aan de Stichting Roparun. Door mee te doen aan de Ronde loop je dus ook meteen voor het goede doel”.

Inschrijven
“We hopen dit jaar wederom weer wat te groeien in het aantal deelnemers, elk jaar een stapje groter zodat we ook elk jaar een hoger bedrag bij elkaar kunnen brengen voor de Stichting Roparun”. Inschrijven voor de Ronde van Park 16Hoven kan nog via inschrijven.nl tot 1 april, op de dag zelf kan dit nog tot een half uur voor de start. Voor meer informatie over de Ronde van Park 16Hoven ga naar www.rondevanparkzestienhoven.nl

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties