Culinesse groeit

8245-culinesse-groeit

(tekst en foto's Rinus Vuik)

Op de nieuwe locatie aan de Zevenhuizerplas vond afgelopen 29, 30 en 31 Augustus de 9e editie plaats van Culinesse, een gecombineerd evenement waar culinair – en muzikaal hand in hand gaan. Onze journalist / fotograaf Rinus Vuik
bezocht de vrijdagavond en woonde het optreden van Waylon geheel bij.

Het was even wennen aan de nieuwe locatie als je de vorige editie nog in het geheugen hebt. Toen was alles geconcentreerd aan de oostkant van het strand in Nesselande, lagen de twee podia op een steenworp afstand van elkaar en vanaf de 'eetgelegenheden' direct bereikbaar!


Nu werd gekozen voor een locatie aan de westzijde en een stuk strand tegenover het winkelcentrum en lagen het Dada podium en Culinesse (hoofd-) podium zo'n 900 meter uit elkaar. Het pendelen tussen beide podia leverde irritatie onder de bezoekers op.

Om van het ene naar het andere podium te trekken, moest een smalle corridor naar het strand worden genomen. Dat leidde tot opstopping en daardoor moesten de pendelaars tussen het Culinesse- en Dada podium, onder veel gemopper terugkeren vanwaar ze waren vertrokken.

Onverlet blijft het een uitstekend programma, dat over de drie dagen werd verspreid.

Op donderdag werd afgetrapt door het Zeeuwse Bløf en op de zaterdag afgesloten door de zanger Wulf die in 2012 in de Voice of Holland naar huis werd gestuurd, maar zich sindsdien ontwikkeld heeft tot een uitstekende zanger / performer.

Hiertussen een boeiend programma met Davina Michelle, die echt op het Culinesse podium thuis hoorde, ex-Eurovisie Songfestival deelnemer Waylon (zie de foto's), zangeres Maan, Jett Rebel, Di-Rect, Guus Meeuwis, Clouseau etc., allen waarborg voor een wederom uitverkocht 'huis!'

Een extra lans wil ik breken voor de uitstekende en zeer vriendelijke bediening van de vele drank- en voedsellocaties, een verademing.

Zie de impressie hieronder.


Foto 1 t/m 3: Het publiek:

Foto 4 t/m 10: Een spetterend optreden van Waylon:

Foto 11 t/m 15: Publiek voor, tijdens en na de optredens:

Foto 16 en 17 Jett Rebel:

Foto 18 t/m 21: Optreden van Di-Rect

van de uitgever :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender : RV&M
emailadres contact@vandaagenmorgen.nl

dinsdag 03 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties