'22 juni: Dag van Vreewijk'

8082-22-juni-dag-van-vreewijk

De Tuindorp Vreewijk Co-op organiseert in samenwerking met Podium Vreewijk, Humanitas en andere Vreewijkse belangenorganisaties in deze Rotterdamse wijk voor het eerst de Dag van Vreewijk op zaterdag 22 juni a.s. van 11.00uur tot 16.00 uur. Belangstellenden kunnen (hernieuwd) kennismaken met dit unieke deel van Rotterdam; ook wel bekend en bezongen als het ‘kroonjuweel van Zuid’. Het belooft een feestelijke, vrolijke en aantrekkelijke dag te worden met veel artiesten, activiteiten en bijzondere Vreewijkse bezienswaardigheden. De Saint Andrew Pipers blazen de dag open, Klassiek Op Zuid, ‘Alfredo’, Tukkers Connexion, Rens van der Zalm en friends en vele anderen zullen zich laten zien en van zich horen.


Hoofdthema van de dag is ‘Engeland’, dus alles zal in Britse sferen verkeren omdat Tuindorp Vreewijk meer dan 100 jaar geleden werd ontworpen naar het voorbeeld van de Engelse Tuinsteden Letchworth (de eerste tuinstad in zijn soort) en Welwyn Garden City.

Festivalterrein: van Groenezoom t/m Dreef en Brink met: Catering (fish & chips), muziek, dj, straattheater (o.a.TukkersConnection), er is een vintage-markt en er zijn veel (home-made) Engelse produkten te koop en te verkopen (verkoop je taart!).

Het kleine podium op De Brink: biedt plaats aan aanstormend multicultureel talent, singer-songwriters en spoken word performers. Meer weten over dat podium en over het huren van een marktkraam? Mail naar dagvanvreewijk@gmail.com

Er zullen oldtimers te zien zijn en hop-on-hop-off Engelse dubbeldekker rondrijden.

- Wedstrijden: singer-songwriters / spoken word-wedstrijd, carrot-cake bakwedstrijd,

- Wandelingen: - Fabeltjeskrant wandeling o.l.v.Fabeltjeskrant kenner Peter de Klerk
Wandeling langs TKC prijswinnende tuinen.
Wandeling langs karakteristieke Vreewijkse architectuur, waaronder de Museumwoning Lede 40.

Startmomenten van de wandelingen zijn 12.00/13.00/14.00/15.00 uur.

Opgave o.v.v vermelding van soort wandeling en de gewenste tijd uiterlijk 20 juni 2019 bij: dagvanvreewijk@gmail.com

’s Avonds is er in Het Witte Paard een concert van Kroonenberg, Linnemann & Van der Zalm. Tickets €10,- via: www.podiumvreewijk.nl

Voorafgaand daaraan is bij Roos Marijn in Het Witte Paard een Engelse maaltijd mogelijk (€25,- p.p. reserveren via www.roos-marijn.nl

Om in Engelse termen te blijven:“Save the date!”

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties