Sprookjesachtig Rusland: ‘Let it snow, let it snow’

7838-sprookjesachtig-rusland-let-it-snow-let-it-snow

(Door Jim Postma)

Onze fotograaf Rinus Vuik verkeert al weer een tijdje Siberië, het winterse Rusland in het Noorden. Met soms gevoelstemperaturen van tussen de 45 en min 50 graden. Als het daar sneeuwt dan kan dit dagen achter elkaar doorgaan en hebben wij hier wat dit betreft niets om over te klagen.

De Russische winters daarentegen kunnen ook sprookjesachtig zijn, gezien de beelden die Rinus Vuik heeft gemaakt in zijn Siberische verblijfplaats Kemerovo en in Moskou. Allemaal nog in Kerstsfeer.

‘In Rusland’, zo verklaart Vuik, ‘worden de Kerstdagen en Oud en Nieuw twee keer gevierd. En daarom zijn de versieringen hier nog niet verwijderd. De Russische,Servische en Grieks Orthodoxe Kerken vieren de Kerst op 7 en 8 januari en Oudejaarsavond pas op 13 januari. Voor deze orthodoxe gelovigen begint het Nieuwe Jaar dus op 14 januari'

De Kerstman kennen ze niet,maar wel de veel oudere Vadertje Vorst of Koning Winter.


Foto's: Rinus Vuik.


Arie C. Torcque Zaanen :
Ja Rinus helemaal waar, een pracht land maar jammer genoeg met een groot verschil tussen arm en rijk (nou ja eigenlijk net als in NL.)

donderdag 24 jan 2019

Rinus Vuik :
De tijden veranderen Jan...'Times they are a changin'/Bob Dylan.
Zelf ben ik tot nu toe keurig behandeld,geen gedoe op de vliegvelden en fotografeer wat ik wil.Wij Westerlingen moeten eens af van dat Koude Oorlog syndroom,jarenlang door de Westerse media en ook op school door de leraren gevoed.
Zelf vrees ik Trump meer dan Putin, die zeker niet dom is.

donderdag 24 jan 2019

Jim Postma :
Reactie mede doorgegeven door collega fotograaf Wim de Boek:


'Het lijkt potverdorie wel Disneyland!'

Zie daar Poetin al, verkleedt als Micky Mouse. Of Dagobert Duck!

Beslist niet als 'Willy Wortel'. Daar is onze Wortel veel te slim voor!

woensdag 23 jan 2019

Jan Tak :
Weer prachtige foto's van het Rode Plein Rinus ooit liep ik daar toen een soldaat plots een machinepistool op me richtte en naar mij video-camera wees, nou dan voel je je even niet prettig. Gelukkig kwam zijn meerdere snel tussen beide, bleek dat de soldaat dacht dat ik met de camera naar het graf van Lenin wilde en daar is fotograferen ten strengste verboden.

Ik weet niet hoe het nu is maar van westerlingen moesten ze toen sowieso niets hebben dat lieten ze duidelijk merken. Hoop voor jou dat ze nu wat slimmer zijn, veel plezier gewenst.

woensdag 23 jan 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties