Duizend jonge & nieuwe Rotterdammers aan de slag voor stadsgenoten

7124-duizend-jonge-nieuwe-rotterdammers-aan-de-slag-voor-stadsgenoten

Dankzij een bijdrage van 25.000 euro van het Oranje Fonds gaan studenten, statushouders en internationals in groepen aan de slag bij vrijwilligersprojecten in Rotterdam.

Rotterdam Cares brengt mensen uit verschillende leefwerelden met elkaar in contact. Met ons platform voor flexibel vrijwilligerswerk faciliteren wij wekelijks 30 vrijwilligersactiviteiten bij maatschappelijke organisaties in Rotterdam. Iedereen vanaf 18 jaar kan eenmalig of vaker aan de slag als vrijwilliger bij diverse projecten.

Nieuw project: Hand in hand, samen vrijwilligen in Rotterdam.


Studenten, internationals en vluchtelingen willen graag starten met vrijwilligerswerk. Het is voor hen echter lastig hier een geschikte ingang voor te vinden. Onze ervaring leert dat de drempel om te starten met vrijwilligerswerk voor iedereen hoog is. Deze specifieke groepen ervaren echter een nóg hogere drempel. Rotterdam Cares speelt hierop in en helpt deze groepen om maatschappelijke impact te maken, precies waar deze nodig is.

Zo creëren we een win-win situatie, waar zowel vrijwilligers als kwetsbaren baat bij hebben. Na een inspiratiesessie gaan deelnemers in groepen aan de slag met en voor ouderen, migranten, dak- en thuislozen, mensen met een beperking en kinderen in achterstandssituaties. De ontmoetingen zijn voor alle betrokkenen leerzaam en verrijkend.

Met dit project boort Rotterdam Cares een potentieel van zo’n duizend nieuwe vrijwilligers aan. Na de introductie kunnen de deelnemers zelfstandig aan de slag bij de ruim dertig wekelijkse vrijwilligersactiviteiten van Rotterdam Cares. Zo komen de deelnemers in contact met mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken en creëren we duizenden bijzondere ontmoetingen in Rotterdam.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, bekend van onder meer NLDoet. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Rotterdam Cares is onderdeel van Stichting Nederland Cares. Nederland Cares is actief in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Nederland Cares gelooft in een samenleving waarin we open staan voor elkaar. Wij brengen mensen uit verschillende leefwerelden samen. De ontmoetingen die plaatsvinden zorgen voor begrip en verbondenheid. Nederland Cares biedt flexibel vrijwilligerswerk aan voor individuen en het bedrijfsleven. Je doet een activiteit wanneer het jou uitkomt en kiest iets dat bij jou past. Vrijwilligerswerk bij Nederland Cares is laagdrempelig en inspirerend. De ontmoeting met anderen verruimt je blik op de wereld. Nederland Cares is hét platform voor jonge mensen met een drukke agenda die iets voor een ander willen betekenen.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties