Duizend jonge & nieuwe Rotterdammers aan de slag voor stadsgenoten

7124-duizend-jonge-nieuwe-rotterdammers-aan-de-slag-voor-stadsgenoten

Dankzij een bijdrage van 25.000 euro van het Oranje Fonds gaan studenten, statushouders en internationals in groepen aan de slag bij vrijwilligersprojecten in Rotterdam.

Rotterdam Cares brengt mensen uit verschillende leefwerelden met elkaar in contact. Met ons platform voor flexibel vrijwilligerswerk faciliteren wij wekelijks 30 vrijwilligersactiviteiten bij maatschappelijke organisaties in Rotterdam. Iedereen vanaf 18 jaar kan eenmalig of vaker aan de slag als vrijwilliger bij diverse projecten.

Nieuw project: Hand in hand, samen vrijwilligen in Rotterdam.


Studenten, internationals en vluchtelingen willen graag starten met vrijwilligerswerk. Het is voor hen echter lastig hier een geschikte ingang voor te vinden. Onze ervaring leert dat de drempel om te starten met vrijwilligerswerk voor iedereen hoog is. Deze specifieke groepen ervaren echter een nóg hogere drempel. Rotterdam Cares speelt hierop in en helpt deze groepen om maatschappelijke impact te maken, precies waar deze nodig is.

Zo creëren we een win-win situatie, waar zowel vrijwilligers als kwetsbaren baat bij hebben. Na een inspiratiesessie gaan deelnemers in groepen aan de slag met en voor ouderen, migranten, dak- en thuislozen, mensen met een beperking en kinderen in achterstandssituaties. De ontmoetingen zijn voor alle betrokkenen leerzaam en verrijkend.

Met dit project boort Rotterdam Cares een potentieel van zo’n duizend nieuwe vrijwilligers aan. Na de introductie kunnen de deelnemers zelfstandig aan de slag bij de ruim dertig wekelijkse vrijwilligersactiviteiten van Rotterdam Cares. Zo komen de deelnemers in contact met mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken en creëren we duizenden bijzondere ontmoetingen in Rotterdam.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, bekend van onder meer NLDoet. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Rotterdam Cares is onderdeel van Stichting Nederland Cares. Nederland Cares is actief in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Nederland Cares gelooft in een samenleving waarin we open staan voor elkaar. Wij brengen mensen uit verschillende leefwerelden samen. De ontmoetingen die plaatsvinden zorgen voor begrip en verbondenheid. Nederland Cares biedt flexibel vrijwilligerswerk aan voor individuen en het bedrijfsleven. Je doet een activiteit wanneer het jou uitkomt en kiest iets dat bij jou past. Vrijwilligerswerk bij Nederland Cares is laagdrempelig en inspirerend. De ontmoeting met anderen verruimt je blik op de wereld. Nederland Cares is hét platform voor jonge mensen met een drukke agenda die iets voor een ander willen betekenen.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties