God, marketing en de erfenis van Pim

4809-god-marketing-en-de-erfenis-van-pim (Door onze verslaggever)

De Rotterdamse Debatnacht op 21 december in Arminius, moet een mix van uitgaan en serieus debat worden. Mee doen onder andere opiniesite Joop, Arminius zelf en avantgarde-club Worm. De debatthema’s en line up van deelnemers beloven wat. Om 20.00 uur is de aftrap met ‘De Erfenis van Pim Fortuyn’. Publicist Dick Pels, Marten Fortuyn (broer van Pim) en VVD raadslid George van Gent gaan in debat met elkaar en het publiek.


Anarcho-kapitalist Frank Karsten, auteur van ‘De Democratie Voorbij’ gaat in tégen de democratie. Neemt de marketing, het gebruik van slimme verkooptrucs, de macht over in het land? Daarover praten Atze de Vrieze (VPRO), marketeer Just Boon en politicus Jos Verveen van D66.

Zal filosoof Bas Haring er in slagen om gaten te schieten in het nieuwe pro-God argument?

Er is een nieuw argument tegen de ontkenning van het bestaan van God. Filosoof Emanuel Rutten pareerde tot nu kritiek op zijn stelling met enig gemak. Zal collega filosoof Bas Haring beter slagen om gaten te schieten in het nieuwe pro-God argument?

Racisme
Wordt Nederland racistischer? Worden wij, wordt Nederland, wordt de wereld gemanipuleerd door marketing waardoor we niet meer weten wat echt is en wat niet? Worden creatieven uitgebuit? Professor Jan Rotmans, metamodernist Robin van den Akker, de professor hoogleraar Molenaar, schrijver en universiteits docent Prins, historicus Zihni Özdil, professor Wiep van Bunge en ingewandenexpert Maikel Peppelenbosch spuwen hun gal over toestanden in het land.

Vanaf 00.00 uur is er disco met dj Jeff Solo in de grote zaal.

O.a. publicist Dick Pels en Marten Fortuyn (broer van Pim) gaan in debat over 'De Erfenis van Pim Fortuyn’.

Kijk voor het hele programma, alle deelnemers en organisaties op http://debatnacht.nl.
Zaterdag 21 december | 20:00 - 03:00 uur entree € 15 | studenten en Rotterdampas € 10. Entree voor alleen Jeff Solo: voorverkoop € 7 | aan de deur € 8.
Adres Arminius Remonstrantse kerk: Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam. Telefoon: 010 436 38 00, e: info@arminius.nu.


Fancis H. :
Wim: Weer meedrijven op citaten van anderen?
Spreek eigen taal!!

maandag 06 jan 2014

Wim :
Pels is een verstandig goedmens. Vooral zijn constatering dat linkse onverdraagzaamheid en het adoreren van linkse dictators (Pol Pot, Mao , Lenin etc.)vergoeilijkt wordt en vermeende en zelf verzonnen rechtse stellingname tot repercussies leidt. Asymetrische discriminatie noemt hij het. Eén van de weinige leden van de Groene Kmer met zelfreflectie. Citaat---R .S

Inderdaad bij deze woorden sluiten wij ons geheel aan.

En zo als altijd komt de kogel zowel letterlijk als figuurlijk altijd van links.

zaterdag 21 dec 2013

R.Sörensen :
De mening van de broer van is absoluut oninteressant; temeer daar broer Simon, waar Pim wel mee omging, niet is uitgenodigd.
Siem Fortuyn heeft wel een politieke mening en vervult een politieke functie: bestuurslid van Leefbaar Rotterdam. Zou dat het zijn?

Pels is een verstandig goedmens. Vooral zijn constatering dat linkse onverdraagzaamheid en het adoreren van linkse dictators (Pol Pot, Mao , Lenin etc.)vergoeilijkt wordt en vermeende en zelf verzonnen rechtse stellingname tot repercussies leidt. Asymetrische discriminatie noemt hij het. Eén van de weinige leden van de Groene Kmer met zelfreflectie.

George van Gent heeft als liberaal gemeenteraadslid het begin van Fortuyn meegemaakt en heeft vanuit zijn perspectief ongetwijfeld een goede bijdrage.

Ben benieuwd.

zaterdag 21 dec 2013

roberto timero :
'Zeuren' van mens tot mens lijkt me altijd nog 200% beter dan eenzaam zeuren op internet... toch?
En na twaalf uur mag er met echte mensen gedanst worden.

vrijdag 20 dec 2013

Wim :
Wordt gezeur en welles nietes,zonde van de tijd.Een echte discussie doet men met goede vrienden niet met een stel ziele poten die denken dat ze gelijk hebben .En Marten Fortuyn zou beter moeten weten en daar weg blijven .

vrijdag 20 dec 2013

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties