Leefbaar Rotterdam wil verplichte prikpil

Leefbaar Rotterdam wil dat ouders die hun kinderen niet goed verzorgen verplicht een prikpil krijgen toegediend, waardoor ze niet opnieuw zwanger kunnen worden. De PvdA aarzelt evenals het CDA, maar beide partijen staan wel open voor een debat. Binnenkort zal er in de Rotterdamse gemeenteraad over worden gedebatteerd.

Leefbaar Rotterdam vindt dat ouders van wie het kind door de rechter uit huis is geplaatst voor de prikpil in aanmerking komen. Leefbaar raadslid Ronald Buijt: ,,Het is toch van den gekke, dat die ouders opnieuw zwanger kunnen worden’’. De gevolgen van deze maatregel gaan ver. Stel voor een vrouw weigert de prikpil, ze wordt vastgebonden en met geweld geïnjecteerd. Dat is de uiterste consequentie, indien deze vorm van anticonceptie verplicht wordt.


En dat met de wetenschap in het achterhoofd dat de jeugdzorg bepaald niet vlekkeloos werkt. Het blijft mensenwerk. Er worden fouten gemaakt. Soms wordt de slechte situatie van een kind te laat opgemerkt, maar het omgekeerde gebeurt ook: dat een kind ten onrechte uit huis wordt geplaatst.

De achterliggende gedachte is dat drama’s zoals die van het zogenoemde Maasmeisje of de baby Talysa, die door toedoen van hun ouders de dood vonden, hierdoor kunnen worden voorkomen. Een vreemde gedachtegang. Dergelijke drama’s zijn niet te voorkomen. Voor dit soort problemen bestaan geen maatregelen van de staat die een honderd procent oplossing vormen. Tenzij we in een maatschappij willen leven waar de overheid elke stap van de burgers controleert.

twan nijssen :
Blijkbaar laat (on)leefbaar rotterdam zich wederom inspireren door sterilisatieprogramma's van onze oosterburen in de jaren dertig van de vorige eeuw....
Hebben ze daar geen medisch ethische commissie?

Laten we de gehele raadsfractie van (on)leefbaar een aantal maanden dwangverpleging laten ondergaan als ervaringsstage.

donderdag 26 feb 2009

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties