Leefbaar Rotterdam wil verplichte prikpil

Leefbaar Rotterdam wil dat ouders die hun kinderen niet goed verzorgen verplicht een prikpil krijgen toegediend, waardoor ze niet opnieuw zwanger kunnen worden. De PvdA aarzelt evenals het CDA, maar beide partijen staan wel open voor een debat. Binnenkort zal er in de Rotterdamse gemeenteraad over worden gedebatteerd.

Leefbaar Rotterdam vindt dat ouders van wie het kind door de rechter uit huis is geplaatst voor de prikpil in aanmerking komen. Leefbaar raadslid Ronald Buijt: ,,Het is toch van den gekke, dat die ouders opnieuw zwanger kunnen worden’’. De gevolgen van deze maatregel gaan ver. Stel voor een vrouw weigert de prikpil, ze wordt vastgebonden en met geweld geïnjecteerd. Dat is de uiterste consequentie, indien deze vorm van anticonceptie verplicht wordt.


En dat met de wetenschap in het achterhoofd dat de jeugdzorg bepaald niet vlekkeloos werkt. Het blijft mensenwerk. Er worden fouten gemaakt. Soms wordt de slechte situatie van een kind te laat opgemerkt, maar het omgekeerde gebeurt ook: dat een kind ten onrechte uit huis wordt geplaatst.

De achterliggende gedachte is dat drama’s zoals die van het zogenoemde Maasmeisje of de baby Talysa, die door toedoen van hun ouders de dood vonden, hierdoor kunnen worden voorkomen. Een vreemde gedachtegang. Dergelijke drama’s zijn niet te voorkomen. Voor dit soort problemen bestaan geen maatregelen van de staat die een honderd procent oplossing vormen. Tenzij we in een maatschappij willen leven waar de overheid elke stap van de burgers controleert.

twan nijssen :
Blijkbaar laat (on)leefbaar rotterdam zich wederom inspireren door sterilisatieprogramma's van onze oosterburen in de jaren dertig van de vorige eeuw....
Hebben ze daar geen medisch ethische commissie?

Laten we de gehele raadsfractie van (on)leefbaar een aantal maanden dwangverpleging laten ondergaan als ervaringsstage.

donderdag 26 feb 2009

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties