Napoleon in de raad

6611-napoleon-in-de-raad (Door Ronald Sörensen)

Napoleon in de raad

Bij de huldiging van Feyenoord op het stadhuis zag ik de vertegenwoordiger van de Rotterdamse dieren in de Burgerzaal rondlopen. De kleur van zijn schoenen – opvallend roze – deden me denken aan een toepasselijk boek: Animal Farm van George Orwell.

We zien in de versplintering van ons politieke landschap steeds meer politici komen, die zich opwerpen als de belangenvertegenwoordiger van één enkele groep. In onze stad worden zo dieren en moslims apart bediend: Het wachten is op de 50 plussers.


Mij lijkt het beter om domicilie te zoeken binnen een bestaande partij en daarbinnen de belangen van een bepaalde club te verdedigen. Daardoor hebben moslims binnen de Peveda en het CDA voor hun achterban een bevoorrechte positie in onze samenleving kunnen bereiken, waarmee ze werkelijk iedere dag het nieuws bepalen. Iets dat van andere import religies niet kan worden gezegd.

Ik ben nu 70 jaar en ik zet me binnen Leefbaar in voor de belangen van ouderen. Eén enkele vertegenwoordiger bereikt niet een tiende van wat een grote partij kan bereiken. Toen ik éénpitter in de Staten van Zuid-Holland was, heb ik me dan ook direct bij de grootste partij, de VVD, aangesloten om toch enkele belangrijke moties op milieugebied binnen te halen. Ik kon dat makkelijk verkopen, omdat de belangen van Leefbaar Zuid–Holland niet ver afweken van de provinciale standpunten van de liberalen.

De vertegenwoordiger van de dieren in onze stad zou erg blij moeten zijn met onze politieke voorman Joost Eerdmans, die een fervent voorvechter voor dierenrechten is. Helaas voor de op roze schoenen lopende dierenpoliticus is Eerdmans ook van Leefbaar Rotterdam en daar hebben de dieren in onze stad klaarblijkelijk een afkeer van, want vrijwel geen enkel voorstel van ons wordt door hun vertegenwoordiger gesteund.

Wel zijn de dieren voor meer gelukzoekers, voor het vertroetelen van illegalen, tegen een nieuw Feyenoord stadion en tegen betere politiecontroles. Ook mag de politie niet etnisch profileren; inconsequent omdat dieren dat aan één stuk door zelf wel doen. De vogels in mijn tuin zijn niet bang voor mij, maar tegen onze kat hebben ze een enorm vooroordeel. Hetzelfde geldt voor de eenden in de sloot; zodra ze een hond zien, reageren ze uiterst afwijzend, terwijl ze kinderen juist vrolijk snaterend benaderen. Niet erg consequent dus dat gedrag van hun stedelijke vertegenwoordiger.

Wel is duidelijk waarom hij zo’n moslimknuffelaar is. Door het feit dat de volgelingen van Mohammed geen voedsel mogen verspillen (heeft Mohammed zelf 1400 jaar geleden gezegd!) worden hele broden en overtollige pizza’s aan de waterkant gegooid, zodat ratten en ander (on)gedierte welig kunnen tieren.

Maar als je gedrag van onze dierenvriend in de raad volgt en analyseert, dan kan je slechts tot één conclusie komen: Dieren zijn socialistisch! En als je je dat realiseert, dan kom je uiteraard uit bij George Orwell terecht, die in 1945 tot dezelfde conclusie kwam.

Vandaar de aanhef van mijn gedachtenspinsel.

Hans Roodenburg :
Haha. Ik overweeg in mijn gemeente een anti-hondenpoeppartij op te richten. Slechts één thema: niet hondenschijt op straat of in de grasperken deponeren maar in de daarvoor bestemde rode bakken van de gemeente. Gaat heel eenvoudig met een plastic zakje. Voor de rest stem ik ALTIJD mee met de meerderheid. In mijn gemeente bestaat die uit SGP, CDA en VVD. In de oppositie zitten Christen-Unie, PvdA, SP en Algemeen Belang Tholen. Ik ben benieuwd...

dinsdag 18 jul 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Zij die sterven gaan…’

(Door Jim Postma)

Gelooft u in ‘Match Fixing?’ Je zou het zelf ook nog haast gaan geloven na totaal verrassende uitslagen in ons ‘topvoetbal’. Eerst KNVB-bekerhouder Vitesse die op kinderlijk eenvoudige wijze in nota bene de eerste wedstrijd in deze competitie uit de beker wordt geknikkerd door de amateurs van Swift. Hoeveel hebben de ‘bookies’ hier niet aan verdiend?! En de ‘match fixers’ zelf hier en waar ook ter wereld. Niemand had deze uitslag kunnen voorspellen. Hoeveel was de inzet bij winst voor Swift?

Dan ons Feyenoord dat totaal onverwacht op zijn klootte krijgt in eigen stadion van NAC dat daar sinds mensenheugenis nog nooit had gewonnen. De grove blunder van Brad Jones waardoor het uiteindelijk 0-2 werd voor NAC. Toeval? Je zou haast denken van niet. Maar in ieder geval wel: Kassa!

Dan de verdere verrassing bij wederom Vitesse tegen Ajax in de Arena zelf. De 1-2 was hier zelfs nog geflatteerd. “Arena is vat vol cynisme’, kopt het AD van vandaag. Wederom kassa dus! De enige overeenkomst hier tussen Feyenoord en Ajax was de totale desinteresse. How come?

Dan was ook nog AZ-Excelsior (0-2) nog zo’n verrassing van de dag. Bij Excelsior kunnen ze het nog steeds niet geloven. En Utrecht-PSV (1-7) was nog veel meer zo’n uitslag van ongeloof. Spelen wij met zijn allen nu een competitie die door niemand meer is te voorspellen? Of is hier achter de schermen veel meer aan de hand? In ieder geval zijn niet meer te voorspellen wedstrijden wel goed voor de spanning. Tenzij je een slecht hart hebt natuurlijk.

Op de voorpagina van de overigens voortreffelijke AD/sportbijlage is heden te lezen: ‘In een sluimerende crisissfeer reist Feyenoord vandaag naar Napels voor een eveneens weer cruciale wedstrijd in de Champions League tegen het Italiaanse Napoli. Als de stadionclub, trots kampioen van Nederland, met dezelfde mentaliteit morgen het veld betreedt als tegen recent Manchester City en NAC dan is onze titelhouder geen knip voor de neus meer waard.

Wordt de absolute meerwaardefactor van Dirk Kuyt nu al zo gemist dat de stadionploeg reeds aan het begin van deze competitie een totaal uitgebluste indruk wekt. Waar blijft de vlam in de pan die Feyenoord het hele afgelopen seizoen onder Kuyt vertoonde?!

Wel met veel lef en durf in de Kuip winnen van een wereldsterrenploeg als Manchester United en daarna als een schoolteam te worden afgedroogd met 0-4 door Manchester City in diezelfde Kuip. Met hoegenaamd geen enkele kans gecreëerd. Doordat de ploeg volkomen laf voetbalde met groot ontzag voor sterrenploeg City.

Wie deze laatste wedstrijd goed heeft geanalyseerd komt tot een schrikbarende Feyenoord onwaardige conclusie: achteruit voetballen en nog eens achteruit voetballen. Met een doelman die er meer dan een halve minuut over doet om de bal uit te trappen na reeds een 0-3 achterstand. Wat viel daarbij verder op? Dat er amper een Feyenoorder stond op de helft van City, waardoor de druk alsmaar groter werd.

Of je nu met 0-4 verliest (had ook 0-6 kunnen zijn) je laat ten minste aanvallend voetbal zien. De grote kracht van Feyenoord. Daarom moeten er bij Napoli, om ten minste nog een kansje te maken, minstens drie tot vier man blijven hangen op de helft van de Italianen. Als vanuit de verdediging dan weer de bal wordt veroverd op Napoli, meteen een trap naar voren naar onze aanvallers. En beslist geen tikkie-takkie van achteren naar voren. Want dat spelletje zijn wij eenvoudig niet machtig. Dus schoenmaker hou je bij de leest.

Beter met opgeheven hoofden met 3-2 verliezen van Napoli (of gelijk met 2-2), dan met laf achteruit voetbal wederom een klap van de molen te krijgen.

Legionairs: ‘Zij die sterven gaan, groeten U!’

  • Nieuw

  • Reacties