SFG Sint Franciscus, ziekenhuis of spookhuis?

6524-sfg-sint-franciscus-ziekenhuis-of-spookhuis (Door Marcella Deen)

Het SFG, nog niet zo lang geleden uitgeroepen tot een van de beste ziekenhuizen van Nederland. Voelt als trots voor Rotterdam totdat....

De laatste jaren is zorg een groot discussiepunt geworden in Nederland en je kunt geen magazine, krant of televisieprogramma erop naslaan of er staat weer een discutabel onderwerp in. Prachtig...houden zo. Het is nodig. Nieuwsgierigheid en drang naar de waarheid brachten mij tot besluit om zelf op onderzoek uit te gaan. Gewoon in de ontvangsthal van dit ziekenhuis te gaan zitten, observeren en later mensen aan te spreken over hun ervaringen betreffende de behandelingen alhier.


Zelf liep ik al jaren op poliklinische basis onder behandeling op de afdeling dermatologie, en vond de deskundigheid van desbetreffende artsen geweldig. Temeer een reden, mocht er ooit iets gebeuren, ik in dit ziekenhuis opgenomen wilde worden.

Door een vervelend eenzijdig ongeval gleed ik op de fiets van mijn trapper. Zodanig, dat ik een drievoudige breuk aan mijn rechter enkel opliep. Deze lag ernaast en mijn kuit en scheenbeen waren in piramide vorm gebroken. Nadat politie en ambulance waren gearriveerd werd er aan mij gevraagd welk ziekenhuis mijn voorkeur had. SFG natuurlijk, ook lekker in de buurt.

Om 23.00 uur werd ik binnen gebracht en onder eigenlijk veterinaire verdoving (morfine hielp niet) werd mijn breuk zo goed als mogelijk tijdelijk recht gezet. So far so good. Om 05.00 s'ochtends werd ik naar huis gestuurd met een recept, op te halen bij de nacht-apotheek, welke na twee keer aanbellen niet open deed. Ik kon over vijf dagen terugkomen, want dan zou de zwelling minder zijn en kon de werkelijke operatie plaats vinden.

De vijf lange pijnlijke dagen waren voorbij en ik lag klaar op de OK om de breuk te laten zetten. Bij het openknippen van het gips sprongen mijn botten net zo hard weer van elkaar als dat ze waren gezet. Professorisch werd het verband er weer omheen gewikkeld en werd ik wederom naar huis gestuurd, met open gips en gebroken botten. Ik kreeg extra pijnstillers mee en morfinepillen die niet echt hielpen tegen een dergelijke breuk, afgezien dat ik er doodziek van werd.

Ik terug naar de gipskamer om met een arts hierover te praten. Ik kreeg als antwoord:”dan neem je ze toch lekker niet”. Deze arts in opleiding zou ik nog veel aan mijn bed krijgen, en ik had hem al de bijnaam Oetlul gegeven. Thuis aangekomen en plat op bed, kwam ik de nacht niet door van de pijn. Via de huisarts kon ik terecht op de pijnpoli om aan een morfine infuus te liggen.

Ik vertelde dat mijn enkel nog meer pijn deed als ervoor en er werd besloten om toch maar een foto te maken. Ja hoor, scheef gezet. 's-Avonds om elf uur wederom een operatie en om 1 uur in de nacht lag ik op de daycare daar er geen bedden beschikbaar waren. Twee uur later werd ik wakker gemaakt daar de eerste hulp en de daycare onder water liepen door het stormachtige weer die avond. Politie, brandweer en net nog geen dierenambulance personeel liepen met grote zeilen boven onze bedden om ons naar een noodafdeling te brengen in het ziekenhuis.

Maar goed, in die dagen dat ik thuis was, had ik een spiegel opgebouwd met mijn medicatie tegen de pijn. Om de twee uur een paar pillen. Inmiddels na alle heisa lag ik op zaal in de pijnpoli. Ik zal je zeggen, ik heb nog nooit zoveel pijn gehad als die paar dagen. De afdeling was onbemand en er liep verpleging rond op deze afdeling, die er werkten omdat de zorg beter verdiende dan achter de kassa bij een supermarkt. Ik kon drukken op de knop wat ik wilde, inmiddels waren zij mij ook wel beu, soms pas na 20 minuten, oplopend naar een uur, kreeg ik mijn medicatie pas. Weg spiegel, hallo pijn. Weer tijd voor een foto, voordat de uiteindelijke operatie kon doorgaan.

Om tien uur 's-ochtends kreeg ik een bericht van de arts dat ik spoedig naar de afdeling radiologie zou worden gebracht. Dit werd dus even voor vijven medegedeeld, en om vijf uur sluit die afdeling. Door onderbemanning of Joost mag weten waarom, waren ze mij vergeten. Ach ja, de verzekering betaalt het bed wel. Eenmaal beneden gekomen, moeten ze controleren waar de foto over moet worden gemaakt.

“Dag mevrouw Deen, ik begrijp dat het om uw linker elleboog gaat”? Echt hé, menen zij dit nu? Ja echt waar. “Sorry, maar wij moeten toch een akkoord hebben van de arts voordat we de juiste foto kunnen maken”. Ja die arts was inmiddels al vertrokken. Het was immers al over vijven. En weer een dag voorbij. De volgende ochtend werd het recht gezet, ik was de eerste voor een foto.”Onze excuses mevrouw maar wij maken nu een foto van uw linker been. Nou, doet u maar mijn rechter enkel!"

Dit gebeurde allemaal in een ziekenhuis dat hoog wordt aangeschreven als een van de betere ziekenhuizen in Zuid-Holland en omstreken. Tien dagen na mijn ongeluk waren verstreken. Ik zag het somber in.

( wordt vervolgd )

Dr Gijsbert van Geest. :
Zijn er bewijzen van al deze beschuldigingen.

Het beste is beklag te doen in Den Haag.

dinsdag 12 feb 2019

margreet van den Bosch :
Per toeval op deze berichten gekomen, omdat ik dit ziekenhuis slordig vind.
Het gaat om mijn oude verwarde moeder die ten val is gekomen en niet geopereerd meer kan worden aan haar gebroken bekken.

De afdeling was rommelig, kon niet bij haar kast constant werd er met bedden gesjouwd.

Vergissing met medicijnen, waardoor zij nog in meer verwarring is geraakt.

Hoofdbehandelaars, dus de specialisten, chirurg en geriater niet gezien.

Alles werd via verpleegpersoneel medegedeeld.

De zaalarts konden wij een keer spreken, Ruim anderhalfuur opgewacht,


Mijn moeder vandaag opgehaald in een tasje met medicijnen en haar papieren voor het verpleeghuis, zat een uitdraai voor de familie. Alleen niet van mijn moeder maar van een andere mevrouw. Ik schrok mij rot een prive dossier van een ander bij ons terechtgekomen. Ik terug naar het verpleeghuis om te gaan controleren of mijn moeder misschien de verkeerde medicijnen lijst had meegekregen. Gelukkig klopte dat wel. Lieve zorgende, respect heel goed.

maandag 11 feb 2019

Arie C. Torcque Zaanen :
Tja,.. het klaar duidelijk, een Ziekenhuis is een "Prive" instelling waar winst gemaakt moet worden, anders beginnen de aandeelhouders (vaak de dokters zelf) te piepen, en met de multi culturele samenleving welke zich ook doorzet in de verzorgende organisaties, komen andere culturele verzorgings technieken om de hoek kijken waar de NL'er niet goed mee om kan gaan.... (kop houen en slapen)

donderdag 03 jan 2019

Fam Beverloo Oosterveer :
Klachten st Franciscus afd acute short stay:
Geen enkele zorg aan bed, of op de afdeling, je wordt echt aan je lot overgelaten. Geen enkele keer wordt er gevraagd hoe het gaat, of je misschien ergens hulp bij nodig hebt.

Een constant gelach, luid gepraat, geschuif met stoelen en gegooi met deuren door het verplegend personeel ook s'nachts, waardoor je nooit in slaap komt.

Als tussen de middag het zaallicht wordt gedoofd om te kunnen rusten, komt er een zelfingenomen afdelingshulp met veel kabaal een bed verschonen.

Er is geen leidinggevende op de afdeling, men doet maar wat naar eigen inzicht waardoor het gewoon een organisatorische puinzooi is.

Er wordt geen enkele keer koffie, thee, of ander drinken aangeboden. Er zijn alleen broodmaaltijden via een lijstje, warm eten krijg je niet.

Het is constant stervenskoud op de afdeling, nergens kom je een beetje op temperatuur, zelfs niet met een trui en kousen aan in bed.

Douche, toilet en zaal zijn smerig en stinken. Bekertjes, handschoenen en bakjes slingeren gewoon rond. Het lijkt wel een afgelegen werkplaats, geen onderdeel van een ziekenhuis.

Als de diagnose is gesteld wordt er geen advies gegeven,
uitgelegd wat de aandoening inhoud, of is er enig overleg.
Je weet niet waar je aan toe bent.
Kortom: deze afdeling zou z.s.m. gesloten moeten worden!

donderdag 03 jan 2019

Jeroen Waardenburg. :
Nu breekt mijn klomp!!!! Wil ik reageren op de doorgestuurde link van het SFG bestaat de pagina niet meer CITAAT.

Tja verbaas je niet Marcella je weet toch het is alleen geen SPOOKHUIS maar ook een GEKKENHUIS.Sinte Franciscus Gasthuis.

Zoek AUB zeer goede juridische hulp en laat geen steen op de andere staan in juridische zin.

De mensen betalen zich krom aan zieken premies dus mag verwacht worden zo niet een eis dat de medische behandelingen en alles wat daar bij komt meer dan 100% is ,want de euro,s die de mensen betalen zijn ook goed.

En of de gezondheidszorg in NL zo goed is is nog maar de vraag.

zaterdag 10 jun 2017

Marcella Deen :
Logo van het Franciscus Gasthuis & Vlietland
VerwijzersVacaturesOver FranciscusMijn Franciscus






Home
Specialismen
Afspraak & onderzoek
Uw opname
Op bezoek
Wetenschap
Contact
HomePagina bestaat niet (meer)
Pagina bestaat niet (meer)
Geen paniek! De pagina waarnaar u zoekt is mogelijk verwijderd, tijdelijk niet beschikbaar of de naam ervan is gewijzigd.

Blijf rustig ademen, niet stressen en volg een van deze opties:

Probeer de pagina te vinden via de zoekfunctie bovenaan de pagina
Ga naar de homepage van deze website
Klik op de Vorige-knop van uw browser als u terug wilt naar de vorige pagina
Gebruik het menu bovenaan de pagina om uw weg te vervolgen

Werken & Opleiden

zaterdag 10 jun 2017

Marcella Deen :
Nu breekt mijn klomp!!!! Wil ik reageren op de doorgestuurde link van het SFG bestaat de pagina niet meer

zaterdag 10 jun 2017

Marcella Deen :
Lieve allen, dank voor alle steun. Ik ben al blij dat ik kan lopen, dansen, springen. Wel blijft mij nog steeds bij wat voor een fouten er zijn gemaakt. Al maakt het ziekenhuis een excuus, te laat! Het kwaad is al geschied. Ik heb een brief in de bus gedaan bij mijn ontslag in het ziekenhuis en daar is verder niets mee gedaan. Nu het ineens in de krant staat wordt er op gereageerd. Jammer voor mij en andere patienten maar het is tijd om aan de bel te trekken.

vrijdag 09 jun 2017

jim postma :
Marcella heeft zojuist bij ons aangekondigd nog voor dit weekeinde met deel 2 te komen, later mogelijk meerdere delen. In onze planning staat deel 2 voor publicatie gepland op aanstaande vrijdag. Ook zal zij zekeer geen contact met STG opnemen, zonder juridische assistentie.
Een mede patiënte, c.q. slachtoffer, is reeds tegen STG een rechtzaak begonnen.

Wij zijn en blijven in deze reuze benieuwd.

donderdag 08 jun 2017

Jan Tak :
Ik verwijs even naar:
zorgklacht.nl

woensdag 07 jun 2017

Jeroen Waardenburg. :
Marcella moet hier helemaal niet stoppen en haar verhaal doen in het openbaar dat is de enige taal die ze verstaan.En net wat Jim al zei graag een naam.Voorts moet Marcella goede juridische hulp zoeken om die gasten tot op het bot te fileren.

Tevens dit verhaal wil ook zeggen nooit maar dan ook nooit naar het Sint Franciscus Gasthuis.Laat zogenaamde ziekenhuis links liggen.

woensdag 07 jun 2017

Jan Tak :
Een Vertrouwenspersoon is wettelijk verplicht maar wat schiet je er achteraf mee op? Toch Marcella mocht je genoegdoening willen stop hier even en overleg met een jurist.Het STF is verplicht deze te beralen

woensdag 07 jun 2017

Jan Tak :
Van Mens naar Klant naar Markt en Marketing, het was de verkeerde cursus

woensdag 07 jun 2017

jim postma :
Geachte St. Franciscus Team Marketing en Communicatie!

Heeft u geen naam?! De naam van mevrouw Marcella Deen (open en bloot) kent u nu inmiddels al. Met het verzoek van uw kant om door haar bij u contact op te nemen.
Bij wie? Bij welke naam? U vermeldt wel een telefoonnummer om daar naar toe te bellen, maar wederom GEEN NAAM van uw kant?!

Heeft u in deze iets te verbergen, bij naam en toenaam bijvoorbeeld?!

dinsdag 06 jun 2017

Jeroen Waardenburg. :
Beste mevrouw Deen,

Wat heeft u een heftige ervaring meegemaakt in ons ziekenhuis, Franciscus Gasthuis. Wellicht helpt het u om in contact te komen met onze cliëntvertrouwenspersoon. Zo kunt u enerzijds uw verhaal delen, anderzijds kan op deze manier ook een gesprek plaatsvinden met de arts die u heeft behandeld. Wellicht geeft het u duidelijkheid over de zorg die u kreeg. En het geeft het ziekenhuis een ervaring om van te leren en de zorg te verbeteren.CITAAT.

Daar is het nou te laat voor stelletje hypocrieten,nu dat mevrouw M.Deen er mee naar buiten komen komen jullie in actie;juridisch gezien aan de hoogste boom met jullie.

dinsdag 06 jun 2017

Franciscus Gasthuis & Vlietland :
Beste mevrouw Deen,

Wat heeft u een heftige ervaring meegemaakt in ons ziekenhuis, Franciscus Gasthuis. Wellicht helpt het u om in contact te komen met onze cliëntvertrouwenspersoon. Zo kunt u enerzijds uw verhaal delen, anderzijds kan op deze manier ook een gesprek plaatsvinden met de arts die u heeft behandeld. Wellicht geeft het u duidelijkheid over de zorg die u kreeg. En het geeft het ziekenhuis een ervaring om van te leren en de zorg te verbeteren.

U komt met onze cliëntvertrouwenspersoon in contact via telefoonnummer 010 – 461 6276 of via www.franciscus.nl/klacht.

Met vriendelijke groet,
Team Marketing & Communicatie
Franciscus Gasthuis & Vlietland

dinsdag 06 jun 2017

jim postma :
Wil hierbij graag ook nog mijn grote complimenten maken voor dit 'biografische' verhaal (en verslag) van onze Marcella Deen. Ben zelf in die tijd een paar keer bij haar op bezoek geweest. Was in die tijd (Marcella dus) totaal van slag, vreselijke pijnen, grauw en wit weggetrokken, in grote depressie, geen woord van gelogen. Het is daarnaast nog de grote kunst om bijzonder integer, zonder al te grote emoties, achteraf verslag te doen van zo'n toch zeer pijnlijke en moeilijke periode in haar leven (Ongeluk zit in een klein hoekje, met vaak grote dramatische gevolgen). Marcella moest in die tijd ook nog acht trappen oplopen om bij haar woonhuis te komen.
Ik bewonder persoonlijk haar moed en haar durf - zonder valse sentimenten - om dit alles uit de doeken te doen.

Zeer benieuwd Marcella, naar je vervolg!
Love,
Jim.

woensdag 31 mei 2017

Gerhard Huppert :
komt ons niet onbekend voor dit verhaal. zal niet in details treden wat mijn vrouw overkwam na haar borstkankeroperatie. ware hel.

woensdag 31 mei 2017

jim postma :
Heb zelf ook nog mijn belevenissen in St. Franciscusziekenhuis tijdens mijn behandeling van kanker op mijn rug, o.a. Was tot op zekere hoogte enthousiast over de chirurgische ingrepen en behandelingen. Daar ging ook weer het een en ander mis, te wijten volgens mij, aan een veel te hoge werkdruk van de behandelende chirurgen, dokters en verpleegkundigen.

Ja, zeker grote slordigheden, maar al met al (dank zij mijn persoonlijke goede afloop) toch ook nog complimenten. Wegens die veel te hoge werkdruk en daar moet aan alle kanten worden in gegrepen!

maandag 29 mei 2017

Jan Tak :
Dit is een open site Hans indien SF een reactie wenst te geven kan dit toch?
De praktijk is echter om alle klachten binnenskamers af te handelen zodat wij onwetend blijven en juist daarom - en ook omdat ik ook niet zo tevreden ben over SF -wacht ik met interesse op deel 2,

zondag 28 mei 2017

Jeroen Waardenburg. :
De ontkenning van SFG moet er wel in. Later misschien? CITAAT.

Flauwe kul.Je denkt toch niet dat Marcella Deen aan het liegen is of een verhaaltje aan het vertellen is.

Het verhaal waar gebeurd staat niet op zichzelf.Als een mens heel oud geworden is en hij.zij heeft nooit met NL ziekenhuizen te maken gehad mogen in totaliteit heel dankbaar zijn.Het beeurd dat mensen op genomen worden voor een kleine behandeling en komen nooit meer dat ziekenhuis uit== dood ==door toedoen van een of ander chirurgijn.

Hulde voor Marcella Deen dat ze deze gebeurtenis die eigenlijk prive is hier in deze krant wil plaatsen en zo de misstanden in de NL ziekenhuizen aan de kaak stelt.

zaterdag 27 mei 2017

Hans Roodenburg :
De ontkenning van SFG moet er wel in. Later misschien?

zaterdag 27 mei 2017

Marcella Deen :
Jeroen, dansen kan ik zeker weer. De marathon lopen niet meer al zat dat idee toch niet in mijn planning. Het "wordt vervolgd komt er zeker aan"!

vrijdag 26 mei 2017

Marcella Deen :
Ja Jan, ik ben die avond twee keer plat gespoten met Ketamine. Dat gebruiken ze meestal bij paarden. Een heel vervelende trip kan ik je vertellen. En financieel binnen????? En ja, waar gebeurd!!Wacht maar op het vervolg, ha, dit is pas het begin

vrijdag 26 mei 2017

Marcella Deen :
Hallo Hans, dit is nog maar het begin van het verhaal. Ik zou naar de persafdeling kunnen gaan van het sfg maar dit soort publiciteit ontkennen zij. En ik ben echt niet de enige hoor. Lees later maar verder

vrijdag 26 mei 2017

Hans Roodenburg :
Dit voorval schreeuwt om wederhoor van SFG. Temeer omdat het een persoon zelf is de erbij is betrokken. Zo hoort het in de journalistiek.

vrijdag 26 mei 2017

Jan Tak :
Veterinaire verdoving....?
Ik lees vol ongeloof dit verhaal, het kan niet waar zijn of toch wel?
I.i.g. kan het niet anders of je bent nu financieel binnen.

vrijdag 26 mei 2017

Jeroen Waardenburg. :
Nou hopen wij toch waarde Mevrouw M.Deen dat het allemaal totaal goed gekomen is en dat u weerde cha cha danst.

Maar goed dit verhaal is niet verbazend en onbegrijpelijk zo veel onkunde en disrespect.Uit Nederlandse ziekenhuizen kan men beter weg blijven als dat enigszins mogelijk is ,de tijd van de chirurgijn uit 1700 is nog niet voorbij.

Geen wonder dat veel mensen naar Vlaanderen gaan voor een behandeling.

Wij zijn benieuwd naar het === wordt vervolgd===

vrijdag 26 mei 2017

Schrijf uw reactie








Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties