'Demonstratierecht volgens Aboutaleb'

5829-demonstratierecht-volgens-aboutaleb (Door Jan van der Tak)
(Een van onze trouw reagerende mensen is Jan van der Tak (Johannes). Hij blijkt een Rotterdammer te zijn die van zijn hart geen moordkuil maakt. Deze keer gaat zijn gastbijdrage over de manier waarop burgemeester Aboutaleb de demonstratie van Pegida om zeep heeft geholpen. Plaatsing van dit artikel wil niet zeggen dat de hoofdredactie van Rotterdam Vandaag & Morgen het met zijn mening eens is).

Zaterdag 19 december jl. hield de Nederlandse tak van Pegida een demonstratie in Rotterdam. Het idee voor Pegida is ontstaan in het Duitse Dresden en staat voor 'Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes' een hele mond vol.


De ruim veertig Pegida-demonstranten die met de trein kwamen werden in bussen naar de Wilhelminapier gebracht. Foto: 'Laatzenietlopen.nl'In 1918 beschreef de Duitse filosoof Oswald Spengler de ondergang van de oude beschavingen zoals die van de Byzantijnen, Romeinen, Egyptenaren, Azteken etc..
Spenger waarschuwde toen al dat de Europesche volkeren dezelfde kant op zouden gaan. Hij noemde Europa een Avondland in doodsdrift.

Avondland
Voor dat Avondland bedoelt Pegida op te komen en zo ook had Pegida Nederland voor zaterdag 19 december toestemming gevraagd voor het houden van een demonstratie in Rotterdam. Nu weten we inmiddels dat dit soort demonstraties bij een deel van onze bevolking niet in goede aarde valt, de vorige in Utrecht was, door verstoringen vanuit extreem links, dramatisch verlopen. Logisch dat burgemeester Aboutaleb geen herhaling van de ongeregeldheden in Rotterdam wenste te zien.
Makkelijker gezegd dan gedaan, één mogelijkheid was geweest om uit de fouten van zijn collega in Utrecht lering te trekken en dus geen tegendemonstratie toe te staan en net zoals je voetbalsupporters van Ajax tijdens een treffen in de Kuip de toegang kan weigeren zou dit logischerwijs ook mogelijk zijn om de linkse AFA aanhangers samenscholing in Rotterdam te verbieden.

In de oostelijke steden van Duitsland heeft Pegida veel aanhang.Slimmigheid
Maar Aboutaleb vond dit niet de juiste aanpak en omdat hij met de wet in de hand een demonstratie niet zomaar kan verbieden had iemand hem een slimmigheidje in het oor gefluisterd waarmee Pegida het publiekelijk demonstreren onmogelijk werd gemaakt; de demonstratie diende plaats te vinden op een hermetisch afgesloten Wilhelminapier en was alleen toegankelijk voor met bussen aangevoerde personen.
Aboutaleb deed dit met een beroep op de Wet Openbare Manifestatie doch maakte wel selectief van deze wet gebruik. Immers zegt artikel 1 van deze wet dat een demonstratie dient plaats te vinden op een openbare, voor het publiek toegankelijke locatie.

Afsluiting
Door de demonstranten met bussen te verplaatsen en de Wilhelminapier voor het publiek af te sluiten werd onze wet met voeten getreden. De 'demos' de stem van het volk, werd zaterdag niet toegelaten en het recht op demonstreren als vastgelegd in artikel 9 van onze grondwet werd door Ahmed Aboutaleb met voeten getreden.

Een duidelijker bewijs dat onze oud-Europeesche beschaving snel wordt afgebroken had niet kunnen worden gegeven.

Jan van der Tak :
@Wim; "Trots hou is op deze PvdA opportunist zegt dat alleen maar om in een goede blaadjes te staan bij de echte Nederlanders. Hen die zich verdiepen in de islam weten dat ze met een gespleten tong spreken"

Gisteravond de docu over Aboutaleb gezien en hoorde hem zeggen ; "Ik bid elke dag 5 keer zoals het hoort en daarnaast soms nog wel 10 keer in stilte"

Zo dacht ik dat is, zelfs voor de zoon van de Imam behoorlijk fanatiek en tegelijk dacht ik ook aan de uitleg van prof. Hans Jansen:
'Tasbieh': dit gebed schenkt je vergiffenis voor je laatste zonden welke je bewust of onbewust hebt begaan, zoals:
Takiyya 'Gelovigen mogen zich vriendschappelijk opstellen jegens de ongelovigen. Deze vriendschap mogen zij aan de buitenkant tonen, maar nooit van binnen voelen.'

Zou Abou na het interview opnieuw hebben gebeden?

donderdag 31 dec 2015

Rob Timmer :
De morele ondergang van het Avondland is inderdaad in volle gang.

Een paar miljoen oorlogs- en economische vluchtelingen en asielzoekers over 750 miljoen Europeanen verdelen blijkt een onoverkomelijk probleem!

We moeten ons inderdaad gaan schamen.

dinsdag 29 dec 2015

Jan van der Tak :
De "Ondergang van het Avondland" beschrijft niet zozeer de expansie maar de organische ontwikkeling van een beschaving zonder onderlinge verbinding welke op zijn hoogtepunt uiteen valt.

Neem even de tijd om het boek te lezen (eerlijk gezegd schiet ik zelf ook niet zo op)
https://archive.org/details/Decline-Of-The-West-Oswald-Spengler

De Nederlandse vertaling komt komend voorjaar.

maandag 28 dec 2015

roberto timero :
Spengler beschreef de ondergang van diverse machten die ongebreideld expandeerden. Dan krijg je inderdaad problemen met steeds meer grenzen die je als individueel machthebber met steeds meer vijanden binnen je rijk nauwelijks kunt controleren. Dat lijkt me logisch en dat ontdekte Hitler in bv Rusland ook.
Maar de Europese Unie is een groep bondgenoten die gezamenlijk z'n bestaande grenzen in het oog kan houden.
De vergelijking met Romeinen, Azteken en die andere 'beschavingen' gaat dus niet op!

maandag 28 dec 2015

Jan van der Tak :
Oswald Spengler wordt ook in Den Haag gelezen, Mark Rutte gisteren in Brussel ;

"The EU risks the same fate as the Roman Empire if it fails to protect its borders" the Dutch prime minister has warned.

Mark Rutte said: ‘As we all know from the Roman Empire, big empires go down if the borders are not well protected. We really have an imperative that it is handled.’

His comments drew a parallel with Rome as it had been in 100BC when it was at its most powerful - having captured more land overseas and greater wealth poured into the centre.

But over subsequent centuries, there was a rise in social divisions, inequality and political tensions - which resulted in its demise.

Rutte said the EU needed to act quickly to stem the migrant flow, adding that he was optimistic that Sunday’s summit between Recep Tayyip Erdogan, Turkish president, and his EU counterparts would help ease conditions"

maandag 28 dec 2015

roberto timero :
Het is goed te zien dat de meeste mensen de constante domme reacties van ene WIM negeren. Stom van mij om dit nu even te doorbreken maar ik zie graag een opwaartse lijn in begrip voor niet te vermijden ontwikkelingen.
Laat WIM intussen maar lekker slapen.

vrijdag 25 dec 2015

Wim :
Gisterenavond toch weer even trots op Aboutaleb ---CITAAT

Trots hou is op deze PvdA opportunist zegt dat alleen maar om in een goede blaadjes te staan bij de echte Nederlanders.Hen die zich verdiepen in de islam weten dat ze met een gespleten tong spreken.

Elke politicus is ook het zelfde he van wat voor partij dan ook.

WAKKER worden!!!!

donderdag 24 dec 2015

R.Sörensen :
Gisterenavond toch weer even trots op Aboutaleb, omdat hij alle multiculturalisten, goedmensen en moreel verhevenen voor aap (kan ook een ander woord zijn) door te verklaren dat IS wel degelijk haar inspiratie uit de Islam haalt.
Op zich wist iedereen dat, die zich verdiept in de Islam, maar om het nu van de burgemeester te horen: Prima !

donderdag 24 dec 2015

Jan van der Tak :
Eén ding moet ik die mannen en vrouwen van AFA toegeven: ze zijn goed georganiseerd en bij demonstratie,s zoals genoemde Pegida bijeenkomst komen ze met:
1. een spionage-ploeg die zich voorbereid wie er komen en hoe men komt;
2. een tegendemo-ploeg om de demonstranten uit te lokken;
3. een infiltratie-ploeg zich voordoende als Pegida demonstrant maar met de opdracht om conflicten uit te lokken.
Voor de politie zijn deze altijd te herkennen aan hun roep om een advocaat meestal Wlilem Jebbink of Ineke van den Brûle die het ook deze zaterdag weer druk hebben gehad want de politie had 30 AFA's gearresteerd.
Op de één of andere manier heeft deze de groep altijd tijd en geld voor ongeregeldheden, Rara (maar dat was hun vorige naam :-)

Maar hun doel is bereikt in de zin dat iemand met goede bedoelingen wordt afgeschrikt om nog eens gaan demonstreren.

woensdag 23 dec 2015

R.Sörensen :
Het ondemocratische AFA tuig vindt dat ze boven de wet staan, omdat ze moreel verheven zijn.
De uitspraken van de rechter worden genegeerd (opvang illegalen)en artikel 1 van de grondwet (niet discrimineren) wordt met voeten getreden. Tegenstanders worden geïntimideerd, bedreigd en aangevallen.

Zie ook.http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/lr/comments/aanpak_van_illegalen_is_hypocriet/

Ze worden daarbij geholpen door het zwaar gesubsidieerde instituut RADAR. Je gelooft het niet, maar die zeggen discriminatie te bestrijden.
AFA bebruikt methodes van fascistische knokploegen (Fasci di combatimento) om "fascisme" te bestrijden en RADAR vindt dat de vrijheid van menigsuiting niet mag bestaan voor politieke tegenstanders en discrimineert die tegenstanders zelf als anti discriminatie instituut.

Kan het nog gekker?

woensdag 23 dec 2015

Jan van der Tak :
De geschiedenis zal Aboutaleb beoordelen Wim ik kan niet in de man zijn ziel kijken,voorlopig lijkt hij mij een geschikte kerel.

Hans was de wereld maar zo simpel in Links - Rechts te verdelen :
Mao was links en heeft ons 70 miljoen doden nagelaten. Nog steeds staan er iedere dag duizenden Chinezen vanuit het hele land op het Tiananmenplein om hem te eren.
Onze buurman Leopold II liet in Congo zeker 10 miljoen mensen gruwelijk vermoorden maar was rechts.
Josef Stalin liet als communist meer dan 25 miljoen doden achter.
En Adolf was ook links toch?
Vertel maar wat is beter Links of Rechts

En wat Pegida betreft de tijd zal het leren maar ik heb wel sympathie voor mensen die nog trots zijn op hun Europese geschiedenis, daar ben ik eerlijk in en bovendien zie ik thans te veel van wat Oswald Spengler voorspelde.
Alleen die foto met die Duitse vlaggen zet sommigen op het verkeerde been en had ik zelf niet gekozen.

woensdag 23 dec 2015

Wim :
Wat had je dan gedacht Jan van der Tak van deze onterechte zogenaamde burgemeester Aboutaleb.

Tel uit je winst.

dinsdag 22 dec 2015

Hans Roodenburg :
Aan welke kant 'Johannes' staat is duidelijk. Van demonstraties - zowel van links als rechts - heb ik mijn zakken vol. Stemmen op de partij die maximaal 4 jr in kabinet komt heeft pas zin.

dinsdag 22 dec 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De mooiste gedichten van de wereld 4

50 dichters kiezen hun favoriete gedicht uit de schatkamers van Poetry International en vertellen waarom.

Jana Beranová over Vasko Popa


Een kleine hommage

Het is 1970, het 1e jaar van Poetry International.
Voor vertalingen is nog weinig geregeld. Ik lees
dat mijn landgenoot Miroslav Holub uit het Duits
is vertaald en bel op. Martin Mooij vraagt mij om
te komen. Holub kreeg van het toenmalig regiem
geen uitreisvisum. maar omdat ik ook uit andere
Slavische talen kan vertalen, bevind ik me opeens
tussen de werelddichters.

Eén kijkt me aan met van die droeve wolvenogen.
Ik wist toen nog niet dat wolven een belangrijke
rol speelden in zijn Roemeens-Servische cultuur.
Het is Vasko Popa en hij leest die avond uit
‘Spelen’ voor. Poëzie als spel met ons bestaan.
Ik lees en herlees. Tuimel van verbazing naar
verbazing. Het is Beckett, maar menselijker.
Een stoelpoot die lief gebaart! Ik zie een
keukenstoel. Allicht, fauteuils hebben armen.
Absurd. Een merkwaardige herkenning.

Van het eerste festival is op papier weinig
overgebleven, maar ‘Spelen’ zijn in mijn
vertaling opgenomen in Machine van
woorden (1975), de eerste boekuitgave
van Poetry International.

In 1974, toen hij de wolvengedichten las,
kocht ik voor hem een vaatje haringen – Popa
was dol op Hollandse nieuwe. Bij het afscheid
op Schiphol struikelde ik, het vaatje viel op de
grond en rolde naar hem toe. Hij gaf het een
tik, vaatje rolde terug en ik kon het alsnog
feestelijk overhandigen. Aan het eind van zijn
leven, hoorde ik jaren later, zat hij in winterjas
op een stoel midden in de kamer te wachten
op de dood. Dat was weer een andere stoel.vertaling: Jana Beranová

Popa was 6x gast op Poetry International


  • Nieuw

  • Reacties