Whiskyproeverij in het Zwaanshals

ROTTERDAM – In plaats van de traditionele wijnproeverijen, introduceren whiskyspecialisten Cees-Jan van Dijk en Menno Bijmolt op dinsdag 28 februari van 20.00 tot 22.00 uur een whiskyproeverij voor liefhebbers.


Dit gebeurt vlakbij hun nieuw geopende whiskywinkel aan het Zwaanshals 530 in het tegenover gelegen restaurant Branco, Zwaanshals 345. Het evenementwordt aan het einde van elke maand herhaald.

Tijdens de proeverij worden zestien verschillende whisky’s aangeboden tegen een inschrijfgeld van 20 euro per persoon via info@whiskybase.com. Of tel. nr. 010-7531743.

Er is slechts plek voor zo’n twintig deelnemers. Van Dijk en Bijmolt houden ook al een kleine vijf jaar een internationale whiskysite bij onder de naam www.whiskybase.com

Hier zijn in totaal zo’n 30.000 verschillende whisky’s te vinden uit allerlei landen, van Schotland tot Japan en China. Een 400 specialisten uit alle delen van de wereld keuren op deze site de whisky’s en geven er een cijfer aan.

Foto: Rinus Vuik


Rob Timmer :
Nou... of het allemaal kenners waren is niet meer te achterhalen. Dit bericht was van februari 2012.

:-)

zaterdag 13 dec 2014

Ton Kouwets :
Mijn zoon raakt geïnteresseerd in Whisky's. Wil daar steeds meer van weten, maar is beginner. Is het de moeite voor hem om deel te namen aan de komende proeverij in februari? Of wordt daar alleen van uit gegaan dat het volwaardige kenners zijn?

zaterdag 13 dec 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Reïncarnatie


(door Ronald G)

Olivia Laing doet in haar boek ‘’Crudo’’ uit 2018 alsof ze Kathy Acker is. Olivia Laing schrijft fictie die over haarzelf gaat. Anderen noemen een dergelijke manier van schrijven wel autofictie. Ze schrijft in de derde persoon over zichzelf en noemt zichzelf naar de in 1997 overleden schrijfster Kathy Acker.

Laing schrijft als Kathy over de periode die vooraf gaat aan haar, Laing’s, huwelijk. Dat is geen fictie maar allemaal ''echte'' biografie in dagboek vorm, waarover ze doet of het fictie is. Ze mengt er observaties uit boeken van Acker doorheen. Ze schrijft bovendien in de traditie van John dos Passos en Döblin, met veel nieuwberichten – die nu twitterberichten zijn- tussendoor. Trump komt aan het woord, direct via Twitter, later in het boek Jacob Rees Mogg die op de Britse ontbijttelevisie verklaart dat hij van mening is dat abortus illegaal moet zijn ook na verkrachting.

Intussen vertelt de schrijfster ‘’Kathy, by which I mean I, was getting married. Kathy by which I mean I, had just got off a plane from New York. It was 19.45 on 13 May 2017”. Olivia Laing laat dus Kathy Acker reïncarneren in haar boek en in het literaire deel van haar leven. Dichterbij kan haast niet.


  • Nieuw

  • Reacties