Tijd-Stip week 3

Maandag 17 januari – zondag 23 januari

Tien jaar geleden 2001

18-01: Wethouder N.J.G. Janssens start met zijn Haagse collega een campagne om bij verkeersongelukken de ‘kijkersfile’ te voorkomen.


20-01: De verkeerssectie van de Stadsregio Rotterdam stelt vast dat de uitstoot van stikstofoxiden en CO2 eerder toe- dan afneemt.

21-01: Tijdens een hervormde dienst in de Sint- Laurenskerk leest de heer Karamat, imam van de Shane-Moestafa moskee in Rotterdam-Zuid voor uit de koran. Dit in het kader van deactie ‘Preken voor andermans Parochie’ als onderdeel van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa.

Twintig jaar geleden 1991

17-01: Minister Ien Dales van Binnenlandse Zaken opent in het politiebureau West drie nieuwe politieposten. West (Schiedamseweg), Oost ( Dr.J.J.P. Oudsingel) en Zuid (Zuidplein)

21-01: De Rotterdamse saxofoniste Annie van ’t Zelfde ontvangt samen met haar collega Candy Dulfer de ‘Gouden Notekraker’ van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond.


(Met dank aan de jaarboekjes van het Historisch Genootschap Roterodamun).


GJL


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties