Tejo Vlaanderen houdt een vernissage

ROTTERDAM – De Rotterdamse ‘levenskunstenaar’ Tejo Vlaanderen, bijgenaamd ‘De Visarend’, opent op zaterdag 26 mei om 17.00 uur in Lach- en Galeriecafé aan de Schieweg 177a in Rotterdam-Bergpolder zijn expositie.Er zijn onder meer gouaches te zien, gemengde technieken en tekeningen. De opening wordt verricht door performer Bram Uil.De vernissage wordt op zijn ‘Vlaanderen’s’ weer een kleurrijk spektakel met onder meer Mateu & Grácia Acrobatiek, Christan de Nauw, Franse Chansons, The Ellis Chicago Sound, tenor Napolitano Alberto de Moreno, Lady Singer Zita Duson en de bekende Javaanse happen van Tejo zelf. Ook bekend als Rotterdams romanschrijver.Kees Versteeg :
Damn autocorrect! Wat is dat Android toch een betweter. Ik bedoelde 'best wel schokkend hoeveel' uiteraard.

dinsdag 12 sep 2017

Kees Versteeg :
Jan, je hebt zeker een punt, maar het gaat me er vooral om dat Rotterdammers niet beseffen hoe belangrijk goede informatie over hen op Wikipedia is. Komt die gebrekkige informatie voort uit een collectief cultureel minderwaardigheidscomplex? Dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Enfin, je leest mijn artikel nog wel. Het is best wel schokkend wel bekende Rotterdammers er allemaal in Wikipedia ontbreken.

Overigens zie ik nu pas dat bovenstaand persbericht over de vernissage van Tejo Vlaanderen dateert van 24 mei 2012. Een plotselinge pop-up uit het archief dus. Vanwege de recente reacties van Hans Ringeling en Jeroen Waardenburg had ik dat even niet in de gaten. Maar goed, dat doet aan de strekking van mijn reactie niets af.

maandag 11 sep 2017

Jan Tak :
Beste Kees, het internet is één grote zeepbel welke wordt opgeblazen en in stand gehouden door zelfpijpers en studenten, de laatste overigens schrijven zeker wel betrouwbare, meestal wetenschappelijke artikelen.

Dit is voor Wikipedia zeker niet anders, alle nog levende personen die in wiki worden vermeld hebben veelal zelf de aanzet gegeven en voeren zelf de redactie over hetgeen er wel dan niet over hen geschreven wordt, het koninklijk huis heeft daar zelfs iemand voor aangesteld al waren ze bij Mabel iets te laat :-)
Klik bovenaan de "wiki pagina" op geschiedenis en je ziet wat er allemaal werd aangepast? Het is een infobron op zich :-)

Als je dus iets over Tejo op Wikipedia wilt zien zal je er zelf een aanzet toe moeten maken de rest volgt dan meestal vanzelf. Ik hoef niet zo nodig, mijn familie staat al uitgebreid genoteerd en zelf ben ik te bescheiden :-))

maandag 11 sep 2017

Kees Versteeg :
Tejo Vlaanderen. Net als veel andere bekende persoonlijkheden uit de Rotterdamse culturele wereld komt ook hij niet voor in Wikipedia. Geen van de liefst 1,9 miljoen Nederlandstalige artikelen gaat over hem. En dat terwijl tuigtwitteraarster Anne-Fleur Dekker en tuigvlogger Ismail Ilgun allang een eigen pagina hebben. Zijn de verhoudingen zoek? Houdt Wikipedia, de meest geraadpleegde bron van informatie op internet, niet van Rotterdam? Of durven Rotterdamse kunstenaars en andere cultuurmakers niet genoeg voor hun belangen op te komen? Lees komende week op Vandaag & Morgen welke bekende Rotterdammers uit de culturele - en andere - sectoren niet in Wikipedia zijn opgenomen. En wat we daaraan zouden moeten doen.

zondag 10 sep 2017

Jeroen Waardenburg. :
Altijd lachen met Tejo,en een Javaans hapje is ook nooit weg.

zondag 10 sep 2017

Hans Ringeling :
Dat is leuk! Ga ik ook naartoe.

zaterdag 09 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Zij die sterven gaan…’

(Door Jim Postma)

Gelooft u in ‘Match Fixing?’ Je zou het zelf ook nog haast gaan geloven na totaal verrassende uitslagen in ons ‘topvoetbal’. Eerst KNVB-bekerhouder Vitesse die op kinderlijk eenvoudige wijze in nota bene de eerste wedstrijd in deze competitie uit de beker wordt geknikkerd door de amateurs van Swift. Hoeveel hebben de ‘bookies’ hier niet aan verdiend?! En de ‘match fixers’ zelf hier en waar ook ter wereld. Niemand had deze uitslag kunnen voorspellen. Hoeveel was de inzet bij winst voor Swift?

Dan ons Feyenoord dat totaal onverwacht op zijn klootte krijgt in eigen stadion van NAC dat daar sinds mensenheugenis nog nooit had gewonnen. De grove blunder van Brad Jones waardoor het uiteindelijk 0-2 werd voor NAC. Toeval? Je zou haast denken van niet. Maar in ieder geval wel: Kassa!

Dan de verdere verrassing bij wederom Vitesse tegen Ajax in de Arena zelf. De 1-2 was hier zelfs nog geflatteerd. “Arena is vat vol cynisme’, kopt het AD van vandaag. Wederom kassa dus! De enige overeenkomst hier tussen Feyenoord en Ajax was de totale desinteresse. How come?

Dan was ook nog AZ-Excelsior (0-2) nog zo’n verrassing van de dag. Bij Excelsior kunnen ze het nog steeds niet geloven. En Utrecht-PSV (1-7) was nog veel meer zo’n uitslag van ongeloof. Spelen wij met zijn allen nu een competitie die door niemand meer is te voorspellen? Of is hier achter de schermen veel meer aan de hand? In ieder geval zijn niet meer te voorspellen wedstrijden wel goed voor de spanning. Tenzij je een slecht hart hebt natuurlijk.

Op de voorpagina van de overigens voortreffelijke AD/sportbijlage is heden te lezen: ‘In een sluimerende crisissfeer reist Feyenoord vandaag naar Napels voor een eveneens weer cruciale wedstrijd in de Champions League tegen het Italiaanse Napoli. Als de stadionclub, trots kampioen van Nederland, met dezelfde mentaliteit morgen het veld betreedt als tegen recent Manchester City en NAC dan is onze titelhouder geen knip voor de neus meer waard.

Wordt de absolute meerwaardefactor van Dirk Kuyt nu al zo gemist dat de stadionploeg reeds aan het begin van deze competitie een totaal uitgebluste indruk wekt. Waar blijft de vlam in de pan die Feyenoord het hele afgelopen seizoen onder Kuyt vertoonde?!

Wel met veel lef en durf in de Kuip winnen van een wereldsterrenploeg als Manchester United en daarna als een schoolteam te worden afgedroogd met 0-4 door Manchester City in diezelfde Kuip. Met hoegenaamd geen enkele kans gecreëerd. Doordat de ploeg volkomen laf voetbalde met groot ontzag voor sterrenploeg City.

Wie deze laatste wedstrijd goed heeft geanalyseerd komt tot een schrikbarende Feyenoord onwaardige conclusie: achteruit voetballen en nog eens achteruit voetballen. Met een doelman die er meer dan een halve minuut over doet om de bal uit te trappen na reeds een 0-3 achterstand. Wat viel daarbij verder op? Dat er amper een Feyenoorder stond op de helft van City, waardoor de druk alsmaar groter werd.

Of je nu met 0-4 verliest (had ook 0-6 kunnen zijn) je laat ten minste aanvallend voetbal zien. De grote kracht van Feyenoord. Daarom moeten er bij Napoli, om ten minste nog een kansje te maken, minstens drie tot vier man blijven hangen op de helft van de Italianen. Als vanuit de verdediging dan weer de bal wordt veroverd op Napoli, meteen een trap naar voren naar onze aanvallers. En beslist geen tikkie-takkie van achteren naar voren. Want dat spelletje zijn wij eenvoudig niet machtig. Dus schoenmaker hou je bij de leest.

Beter met opgeheven hoofden met 3-2 verliezen van Napoli (of gelijk met 2-2), dan met laf achteruit voetbal wederom een klap van de molen te krijgen.

Legionairs: ‘Zij die sterven gaan, groeten U!’

  • Nieuw

  • Reacties