Internationale deskundigen buigen zich over Rotterdam als toeristische bestemming

7994-internationale-deskundigen-buigen-zich-over-rotterdam-als-toeristische-bestemming

Er komt een speciale toerisme-editie van de International Advisory Board in mei

Zeven internationale experts en deskundigen op het gebied van reizen, toerisme en stedelijke ontwikkeling komen van 13 t/m 15 mei naar Rotterdam om de stad te adviseren over de toekomst van toerisme. De deskundigen maken deel uit van een speciale toerisme-editie van de International Advisory Board Rotterdam (IABx), georganiseerd door Rotterdam Partners. Hun advies dient als belangrijke input voor de nieuwe toeristische visie van wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme).


Travel & Tourism is wereldwijd een van de snelst groeiende economische sectoren. Rotterdam heeft nog volop ruimte om te profiteren van het aantrekkende toerisme. De stad heeft bovendien de kans om slimme keuzes te maken over de waarde van toerisme voor Rotterdam in de toekomst. Dit was voor Rotterdam Partners aanleiding om een IAB over toerisme te organiseren. De leden van de IABx buigen zich vanuit hun verschillende disciplines en blikvelden over het vraagstuk op welke manier toerisme in Rotterdam het beste op een duurzame manier kan bijdragen aan de lokale economische ontwikkeling. En hoe toerisme kan bijdragen aan andere belangrijke aspecten zoals levendigheid, leefbaarheid en het DNA van de stad.

De IABx toerisme bestaat uit de volgende leden:

* Larry Beasley (tevens voorzitter van deze IAB-editie): Voormalig directeur stedelijke ontwikkeling van Vancouver, Canada. Beasley was eerder lid van de IAB in 2011, 2013 en 2015.

* Anna Pollock: Founder van 'Conscious Travel'. Adviseert toerismeorganisaties over de hele wereld. Was eerder te zien in de Tegenlicht-documentaire 'Reizen is het nieuwe roken'.

* Martin Boisen: Deense sociaal geograaf, vooral bekend vanwege zijn werk op het gebied van placemaking en city branding.

* Peter Jordan: 'Head of insights' van Toposophy, gespecialiseerd in het vertalen van wereldwijde travel trends naar lokale betekenis.

* Miek de Roeck: Directeur van Visit Antwerp en voorzitter van de 'City Marketing Knowledge Group' van European Cities Marketing (ECM).

* Claudio Milano: Antropoloog en docent aan de Ostelea School of Tourism in Barcelona. Heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan over 'overtoerisme' en hoe daarmee om te gaan.

* Jeremy Smith: Consultant en schrijver op het gebied van toerisme en duurzaamheid.

Tijdens het driedaagse werkbezoek spreken zij met het stadsbestuur en diverse betrokkenen uit de stad op het gebied van toerisme en stedelijke ontwikkeling. Daarnaast bezoeken zij een groot aantal toeristische locaties en gebieden die uniek zijn voor Rotterdam. Tijdens een publieksbijeenkomst op woensdagmiddag 15 mei presenteren zij vervolgens hun bevindingen en overhandigen zij hun aanbevelingen aan wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme).

Voorafgaand aan deze internationale bijeenkomst, heeft Rotterdam Partners een aantal sessies gehouden met diverse betrokkenen uit de stad, zoals ondernemers (van groot tot klein) in de toeristische sector, touroperators, vervoerders en nationale experts. Allemaal geven zij aan dat Rotterdam nog veel potentie heeft om te groeien, maar dat keuzes en beleid nodig zijn om deze groei zo te laten verlopen dat de typisch Rotterdamse identiteit en leefbaarheid van de stad blijven behouden. De uitkomsten van deze sessies worden gebundeld in een adviesdocument dat dient als vertrekpunt voor de IABx-leden.

Foto is van rotterdampartners.nl

Jan Tak :
Een toerist is geen gast maar een arrogante klant die geanimeerd wenst te worden en verwacht dat iedere Rotterdammer daar aan mee werkt. Jammer maar ik dus niet.
Wat mij betreft, wees welkom maar Rotterdam is onze stad en geen verdienmodel ala "Benidorm aan de Maas".

Linksaf naar de Amsterdamse Wallen en rechtsaf voor de de Goudse kazen, thank's for your visit and don't forget the guide.

zaterdag 04 mei 2019

Jeroen Waardenburg :
Men moet is ophouden met zeuren,en laat men blij wezen hoe meer toeristen hoe beter Rotterdam als Wereldstad heeft zeer en zeer veel te bieden.

Alleen de toeristen moeten hun plaats weten en dat zij zich bewust zijn dat zij te gast zijn,een kwestie van handhaving,wat in het dorpje A nooit is gebeurd.

Kortom toeristen WELKOM in de Wereldstad Rotterdam !!!!

zaterdag 04 mei 2019

Rinus Vuik :
Laat Rotterdam svp niet streven naar het aantal toeristen dat de binnenstad van Amsterdam verziekt.Niet voor niets ontvluchten veel Amsterdammers hun stad om neer te strijken en zich vervolgens te vestigen in,juist ja..... Rotterdam!
Toerisme dus beheersbaar houden lijkt mij.Schrijver/dichter Ilja Pfeiffer typeert Venetie als een ten dode opgeschreven stad, in bezit genomen door toeristen,waardoor deze stad haar identieit heeft weggegeven.Moeten wij,Rotterdammers niet willen!

zaterdag 04 mei 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Teken mee bij Cartoonfestival Erasmus

Van 29 november tot en met 15 december 2019 organiseren Stichting Comité Erasmus Icoon van Rotterdam, Stichting Cartoonfestival Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam een internationaal cartoonfestival met als thema ‘vriendschap’ tussen mensen uit verschillende culturen. De beroemde Rotterdammer Erasmus vond dat 500 jaar geleden een belangrijk onderwerp en dat is het nu nog! Rotterdam is een stad waar mensen uit alle delen van de wereld samen wonen. Dat samen wonen gaat goed maar het zou nog beter gaan als mensen uit verschillende groepen elkaar nóg meer zouden ontmoeten. In ontmoetingen leren mensen elkaar beter begrijpen.


Naast een wedstrijd voor cartoonisten van over de hele wereld waar 420 cartoonisten uit 66 landen werk voor inleverden is er een cartoon/stripwedstrijd voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Het thema is 'Vriendschap', vooral tussen mensen uit verschillende culturen. Een professionele jury kiest drie prijswinnaars, die worden beloond met een eerste prijs van €250, een tweede van € 150 en een derde van € 75. Op 14 december om 15.00 u is de prijsuitreiking. Jongeren die dat willen kunnen vanaf 30 november kosteloos cartoonworkshops volgen, gekoppeld aan een bezoek aan de Erasmus Experience in de centrale bibliotheek in Rotterdam. Gewapend met de inspiratie uit die experience werken zij vervolgens onder leiding van een cartoonist aan eigen werk.

Informatie over deelname en inschrijving is te vinden op de website www.cartoonfestivalrotterdam.nl. De deadline voor insturen is 07-12-2019.

Contactinformatie:
Martin Reekers: 06 46 77 05 17
email: info@cartoonfestivalrotterdam.nl
website: www.cartoonfestivalrotterdam.nl
Stichting Cartoonfestival Rotterdam
Wessel Gansfortweg 65
3052KM Rotterdam

  • Nieuw

  • Reacties