Renovatie en uitbreiding Kasteel Sparta

7882-renovatie-en-uitbreiding-kasteel-sparta

Sparta Rotterdam, de oudste voetbalclub van Nederland, heeft plannen om het stadion uit te breiden. Het is de bedoeling dat er 1100 zitplaatsen bij komen, vertelde voorzitter Leo Ruijs in zijn nieuwjaarstoespraak. Het Kasteel, zoals het stadion heet, wordt bovendien gerenoveerd. De eerste versie van Het Kasteel, het eerste voetbalstadion van Nederland, is gebouwd in 1916. In 1998/1999 vond ook een ingrijpende renovatie plaats.


Horeca, sport en recreatie
Uitbreiden / renoveren stadion 'Het Kasteel' voor Sparta Rotterdam aan het Spartapark-Noord 1, in de wijk Spangen. Er komen 1.100 nieuwe plaatsen / 12 nieuwe skyboxen / het hoofdgebouw wordt uitgebreid en opnieuw ingedeeld. De financiering voor het project is nog niet rond, startdatum is daardoor nog niet helemaal duidelijk. De nevenadviseurs worden in de komende weken gecontracteerd.

Naast meer zitplaatsen komen er twaalf skyboxen bij. De totale capaciteit groeit op deze manier naar 12.500 toeschouwers. Dit alles is mogelijk door het speelveld te verlagen. In de ruimte die ontstaat in de ring tussen de bestaande tribunes en het verlaagde veld, is plek voor nieuwe zitplaatsen. Ook de toilet- en horecavoorzieningen in de gracht worden vernieuwd en uitgebreid.

Het hoofdgebouw wordt uitgebreid en opnieuw ingedeeld. De fanshop wordt groter, bovendien worden de voorzieningen voor spelers en pers verbeterd. Met de renovatie en uitbreidingen hoopt de Rotterdamse voetbalclub aan de eisen van de UEFA te voldoen om er interlands te mogen houden. Het huidige stadion is momenteel niet geschikt voor dergelijke wedstrijden.

Sparta Rotterdam wil ook sportcomplex Nieuw Terbregge uitbreiden met een volledige trainingsaccommodatie voor zowel het eerste elftal en Jong Sparta , de jeugdopleiding als de RV&AV Sparta. De kleedaccommodaties van de amateurtak en de jeugdopleiding worden ingericht naar de nieuwste normen van zowel de KNVB als het NOC*NSF.

Naast de kleedaccommodatie krijgen ook oefenzalen, medische ruimten, kantoren, spelershome, lesruimte en horeca een ‘enorme upgrade’, laat Sparta weten.

Door de uitbreiding kan Sparta Rotterdam meer ruimte en kwaliteit bieden aan supporters, spelers en sponsors. De club wil bij de renovatie en uitbreiding gebruik maken van hoogwaardige en duurzame materialen. Er wordt gekeken naar energie- en waterbesparende maatregelen.

De gemeente Rotterdam is nauw betrokken bij de verbouwingsplannen. Zowel de gemeente als Sparta streven naar een gebiedsverbetering, inclusief aanpassing van de infrastructuur en een betere ontsluiting.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties