IK WENS JE

7866-ik-wens-je

(Gisteren, Vandaag en Morgen is het ‘WereldGedichtendag’: zelfs nog een week lang. Speciaal vanaf nu in het kader van het algehele ‘Kinderpardon’ in deze stad en dit land).


Jana Beranová :
Bedankt voor jullie mooie woorden. Het voelt erg goed. Jana.

zaterdag 02 feb 2019

Frank Drion :
op deze regenachtige dag maken deze regels mij zonnig en blij!

zaterdag 02 feb 2019

Nafiss Nia :
Prachtig! Maar anders dan prachtig lees nooit van Jana. Veel liefs.

vrijdag 01 feb 2019

Juan Heinsohn Huala :
Met dit gedicht hebben we kinderen en volwassenen gemotiveerd mooie tekeningen en schilderijen te maken. Vorige jaar nog weer een groep volwassenen hebben 15 illustraties geschilderd. Ze worden binnenkort in Schiedam tentoongesteld. Bedankt Jana!

vrijdag 01 feb 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties