De Meent en Witte de Withstraat op de schop

7863-de-meent-en-witte-de-withstraat-op-de-schop

De gemeente Rotterdam begint op 4 februari 2019 met het plaatsen van weerbaarheidsmaatregelen op de Meent en de Witte de Withstraat. In beide straten komen verzwaarde en in de grond verankerde paaltjes, zitbanken, boombakken, fietsbeugels en terrashekken. Hierdoor blijven de straten aantrekkelijk en houden ze een open karakter, maar worden ze wel weerbaarder. De werkzaamheden duren op de Witte de Withstraat tot en met 29 maart en op de Meent tot en met 17 mei 2019.

Rotterdam is een aantrekkelijke en toegankelijke stad met verschillende uitgaansgebieden en grote evenementen waar veel publiek op af komt. Helaas moet ook Rotterdam, door de aanslagen van de afgelopen jaren in verschillende Europese steden, extra alert zijn op locaties waar veel mensen bijeenkomen. Daarom gaat de gemeente Rotterdam op de Witte de Withstraat en de Meent preventieve veiligheidsmaatregelen nemen, die de weerbaarheid van deze straten zullen verhogen.


Dit zijn de uitgangspunten van de werkzaamheden:

- de woningen, winkels en horeca zijn altijd bereikbaar

- de gemeente werkt zoveel mogelijk vanaf het trottoir, zodat er zo min mogelijk overlast voor het verkeer op straat is

- voor de hulpdiensten is altijd een route beschikbaar

- de terrashekken worden zo snel mogelijk geplaatst, zodat de ondernemers met terrassen geen last hebben van de werkzaamheden ná de start van het terrasseizoen

Alle informatie over de weerbaarheidsmaatregelen staat op www.rotterdam.nl/weerbaarheid. - de planning is onder voorbehoud van onvoorziene (weers)omstandigheden.

Bron foto's: Gemeente Rotterdam

Rinus Vuik :
De Witte de Withstraat afsluiten voor verkeer zou al soelaas bieden,maar laten we onze koppen niet in het zand steken: Rotterdam is groter dan alleen deze twee straten en staat dus altijd bloot aan alle vormen van geweld.Ik moet denken aan de Wet van Murphy: Alles wat fout kan gaan, gaat een keer fout!Voor mij hoeft dit niet uiteraard, maar de tijd zal het leren!

maandag 04 feb 2019

Arie C. Torcque Zaanen :
Waarom zo ingewikkeld Jim, gewoon de grenzen sluiten en het kinder pardon in de al toegedekte beerputten gooien, zo hoef je geen drukte te maken over wel of geen kinder pardon, ze komen er bij gesloten grenzen gewoon niet in. En de terreur dreiging is voor Merkel en Macron.

vrijdag 01 feb 2019

Jim Postma :
Pas nu heb ik begrepen (via de radio) dat al deze kostbare maatregelen te maken hebben met terreurdreigingen in uitgaansgebieden. Dit laat de gemeente specifiek achterwege in het gemeentelijke persbericht. Op veiligheid mag je natuurlijk nooit bezuinigingen. Maar waarom de hele boel op de schop gooien als er veel goedkopere en meer efficiënte oplossingen zijn.
Zoals de hele Witte de Withstraat van autoverkeer af te grendelen met een paar simpele betonblokken. Een grote wandelpromenade met vele terrassen.
Moet alleen een oplossing worden gezocht voor het laden en lossen van leveranciers in de straat. Dat zou 's ochtends kunnen gebeuren, als er geen uitgaanspubliek is.

vrijdag 01 feb 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties