Belastingaangifte op het stadhuis

7850-belastingaangifte-op-het-stadhuis

Net zoals ieder jaar zal de Stichting Belastingwinkel Rotterdam (SBR) ook in 2019 weer de Landelijke Aangifte Dag (LAD) organiseren. Deze dag zal dit jaar plaatsvinden op 9 maart in samenwerking met de Gemeente Rotterdam. Gedurende deze dag zullen wij met tientallen vrijwilligers zoveel mogelijk min- en onvermogende Rotterdammers helpen met invullen van hun aangifte inkomstenbelasting in het Stadhuis aan de Coolsingel.

De SBR bestaat uit studenten fiscale economie en fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Door middel van hun opleiding zijn zij in staat zijn om hulp te bieden bij fiscale problemen. Alles gebeurt op vrijwillige basis, waardoor ook de studenten hun steentje bijdragen aan de Rotterdamse gemeenschap. De SBR helpt al ruim 40 jaar min- en onvermogende Rotterdammers, waarbij onder meer jaarlijks de Landelijke Aangifte Dag wordt georganiseerd.


Afgelopen jaar hebben wij op deze dag ongeveer 500 Rotterdammers geholpen met hun aangifte inkomstenbelasting. Dit jaar hopen wij er minstens zoveel te kunnen helpen. Om ervoor te zorgen dat de landelijke aangifte dag weer een groot succes gaat worden, hebben wij uw hulp nodig.

Concreet komt het op het volgende neer; Wij zijn een stichting, bestaande uit vrijwilligers, waardoor wij eigenlijk geen middelen ter beschikking hebben voor de plaatsing van een normale advertentie. Wij vroegen ons dan ook af of het mogelijk is om kosteloos in uw krant een advertentie/nieuwsartikel te plaatsen over de aankomende aangifte dag in het gemeentehuis. Aangezien Rotterdam Vandaag&Morgen een groot bereik heeft onder Rotterdammers, is dit een effectieve manier om de mensen op de hoogte van het evenement te brengen. Via deze weg zullen veel mensen uit regio Rotterdam worden bereikt, zodat zij een afspraak kunnen maken voor hulp bij hun aangifte inkomstenbelasting.

Behalve uw maatschappelijke betrokkenheid willen we ook onze samenwerking en dank benadrukken door een vermelding van Rotterdam Vandaag&Morgen op onze website. Daarnaast bent u uiteraard ook van harte welkom op de dag zelf om hier bijvoorbeeld een artikel over te schrijven.

Jim Postma :
'Een pond veren
vliegt niet
als er geen

vogel in zit'

Bert Schierbeek.

dinsdag 29 jan 2019

Jan Tak :
De gratis aandacht die werd gevraagd hebben ze i.i.g. gekregen, het is ze gegund.

Toch kietelt er bij mij een vraag nl;
Wat moet ik mij voorstellen bij een belastingaanslag op een "min- en onvermogende"? Hebben kikkers dan toch veren?

dinsdag 29 jan 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Schreven de goden de Illias en mensen de Odyssee?

Julian Jaynes (1920-1997) was een Amerikaans psycholoog en een avontuurlijk wetenschapper van groot formaat.

Ik citeer uit Wikipedia:

Jaynes was eén van de eersten die een bewustzijnstheorie als puur wetenschappelijk propageerde. In zijn boek The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind uit 1976 beschrijft hij zijn "bicameral mind", ofwel bicamerale of tweekamerige geest, theorie.

Jaynes opvatting is dat de twee hersenhelften, tot circa 3000 jaar geleden, vrijwel onafhankelijk van elkaar hebben gewerkt. In die tijd zouden mensen onbewust zijn geweest en hebben geleden onder het fenomeen ‘stemmen horen’ en andere soorten hallucinaties en zelfs onder vormen van dissociatie zoals die van de meervoudige persoonlijkheid.

De doorbraak van ‘bicamerale geest’ tot bewustzijn zou ongeveer 2700 jaar geleden, ten gevolge van de opkomst van geschreven en gelezen teksten en de spraakevolutie van de oude Grieken, hebben plaatsgevonden. In die tijd, zesde eeuw voor onze jaartelling, werden door de Grieken de democratie en natuurfilosofie ontwikkeld, dat hij ziet als een bewijs voor zijn theorie.

Wanneer we dus, aldus Jaynes, deze definitie volgen, zouden we moeten inzien dat geen van de personages in bijvoorbeeld de Ilias een bewustzijn had. Woorden worden erin niet figuurlijk maar in hun letterlijke oorspronkelijke betekenis gebruikt. ‘Psyche’ betekent adem, niet ziel, geest of bewustzijn; ‘thumus’ betekent beweging/trilling, niet emotie; ‘nous’ betekent waarneming, niet voorstellingsvermogen enz.

Jaynes neemt aan dat de wereld van de Ilias van voor 3500 jaar geleden gedomineerd werd door een tweedelige 'bicamerale geest', waarvan de rechterhelft uitvoerend is en god heette en een linkerhelft die volgzaam was en mens werd genoemd. Het waren de goden die de mensen direct of indirect (via priesters etc.) bevelen tot handelen gaven.

De 'bicamerale mens', aldus Jaynes, ontstond zo'n 11000 jaar geleden ten noorden van de zee van Galilea waar toentertijd een theocratisch georganiseerde nederzetting was gevestigd. Deze samenlevingsvorm verspreidde zich gestaag. De bicamerale beschavingen ondergingen zo'n 3500 jaar geleden geweldige culturele (uitvinding en verspreiding van het schrift) en vulkanische uitbarstingen die vele koninkrijken uiteen deed vallen. In deze chaos kon alleen het bewustzijn zich handhaven. Deze verandering wordt, volgens Jaynes, verhaald in de Odyssee die een eeuw later dan de Ilias werd geschreven. Hierin vinden we bewuste personen en psyche, nous en thumus als metaforen van bewustzijn. Tot zover Jaynes.

(door Kees Versteeg)

De foto is van azquotes.com

  • Nieuw

  • Reacties