Schonere producten bij Shell-Pernis

7755-schonere-producten-bij-shell-pernis

Op donderdag 13 december 2018 opende Shell Pernis officieel haar nieuwe Solvent Deasphalter-fabriek (afkorting: SDA). Dankzij de nieuwe SDA-fabriek kan Shell Pernis hoogwaardige en schonere brandstoffen produceren voor zeeschepen en zwaar wegverkeer. Hierdoor maakt Shell een sprong voorwaarts in het produceren van schonere producten en draagt het bij aan schoner transport in Europa, voor een behouden vaart richting de toekomst.


De bouw van de SDA-fabriek was een zeer complex en uitdagend project en uniek binnen de sector. Shell Pernis heeft namelijk een modulaire aanpak gebruikt, wat inhoudt dat de fabrieksmodules in China zijn gebouwd, naar Rotterdam zijn verscheept en vervolgens op de locatie in Pernis zijn samengevoegd.

Shell Pernis viert de opening SDA-fabriek met spectaculaire lichtshow

De opening van de nieuwe fabriek op het terrein van Shell Pernis werd gevierd met een spectaculaire lichtshow. Het bouwen van de Solvent Deasphalter (SDA)-fabriek was een complex en uitdagend project en uniek binnen de sector. Met de SDA-fabriek kan Shell Pernis hoogwaardige en schonere brandstoffen produceren voor zeeschepen, vliegtuigen en zwaar transport. Hierdoor zet Shell een grote stap in het produceren van brandstoffen die bijdragen aan schoner transport in Europa.

Jos van Winsen, directeur van Shell Pernis: “We zijn enorm trots op de nieuwe SDA-fabriek. Met deze fabriek geeft Shell Pernis verdere invulling aan haar beleid om een actieve rol te spelen in de Nederlandse energietransitie. De SDA-fabriek verbetert de prestaties en daarmee het concurrentievermogen van Shell Pernis, en tegelijkertijd verlaagt de nieuwe fabriek de milieubelasting van de productportefeuille.”

Klik hier voor een video van de lichtshow ter ere van de opening van de SDA-fabriek:

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties