Bonus voor Straatnieuwsverkopers

7744-bonus-voor-straatnieuwsverkopers

Verkopers van Straatnieuws – dé daklozenkrant van Den Haag en Rotterdam – staan dag in dag uit, in weer en wind, de krant te verkopen. Een zware baan. Daar kunnen ze best wat ondersteuning bij gebruiken. Deze kerst krijgen ze een bonus.

Verkopers mogen editie #17 inkopen voor €1,00 en verkopen voor €2,00. Daardoor maken zij € 1,00 winst per krant. (Normaliter kopen zij de krant in voor €1,35 en is de winst €0,65). Het feit dat de krant in de winter steevast beter verkoopt, maakt de bonus extra groot.


Straatnieuws krijgt geen subsidie en bestaat van de verkoop. Wanneer een goedbedoelende voorbijganger zegt ‘Ik geef wel geld maar neem de krant niet mee’, maakt hij helaas een denkfout. De verkoper – een zelfstandig ondernemer - wordt tot bedelaar gemaakt. En de oplage daalt, met het gevaar dat de verkoper straks niets meer te verkopen heeft. Mensen helpen zichzelf te helpen, is het principe van Straatnieuws. Zij biedt zo’n 150 verkopers een bescheiden inkomen en een zinvolle dagbesteding.

Kerstnummer
In het kerstnummer, dat 13 december verschijnt, staan veel mooie verhalen. Zoals het relaas van kerstman en Straatnieuwsverkoper Mick Godsmark die zijn nek brak en nu revalideert. Een interview met Frans Bauer over zijn gezin, angsten en passies. Een kritisch stuk over de prostitutie in Nederland van schrijfster Justine le Clercq. Een heerlijk recept van topkok Pierre Wind. Een mooie winterposter. Een kerstpuzzel. Liedjes die straatkrantverkopers wereldwijd aan lezers cadeau willen doen. En: win kaarten voor verschillende toneelstukken.

Straatnieuws heeft een ANBI status en is dus een officieel goed doel. Vaste partners zijn het Leger des Heils, Kessler Stichting, de Pauluskerk en de Nico Adriaans Stichting. Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag is beschermvrouwe van Straatnieuws. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zal in januari 2019 op de cover van de krant prijken.

De verkoper op de foto hieronder is Robert Donkers, fotografe is Henriëtte Guest.

Jim Postma :
Jarenlang stond er achter CS een straatverkoper in altijd groene gewatteerde overjas om de Straatkrant te verkopen. Zij, alleen in haar gezicht al, een junk van de bovenste plank. Die nooit iemand kwaad deed,
in tegendeel met een prachtige mooie glimlach, ondanks haar gele en bruinende tanden.
Daarna, al weer jarenlang geleden, viel haar plek stil. Voor altijd. Maar er tussendoor wist zij tegen de Kerst ansichtkaarten te verkopen. Een of een stelletje van vijf, voor drie euro. Achteraf ontdekte ik dat zij die voor gratis en voor niks had gehaald in horecazaken. Voor deze grote Ondernemerschap had ik haar voorgedragen 'Als de Ondernemer van het Jaar. Helaas dus werd de gevestigde Orde hierin wel benoemd.
O, o, hoe van harte had ik haar dat gegund.
Maar in deze Wereld van keiharde Commercie, bestaat helaas geen FANTASIE
naar een RECHTVAARDIGE!
Shame on you: 'ONDERNEMER van het Jaar'. Undertaker van het Jaar, zou jullie in die zin meer sieren!

AMEN!

woensdag 12 dec 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties