Google komt met Digitale Werkplaats bus naar Rotterdam

7714-google-komt-met-digitale-werkplaats-bus-naar-rotterdam

Al 100.000 Nederlandse ondernemers en studenten getraind in digitale vaardigheden. Internet kan helpen ​bij het vinden van een baan, het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf.​ Maar om optimaal deze kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal.


Google gaat daarom vanaf november ​on tour ​met een bus door heel Nederland om gratis trainingen en workshops te geven aan ondernemers en studenten. Van 3 tot 7 december zal de bus Rotterdam bezoeken. In een periode van een jaar zal de bus iedere provincie aandoen en meer dan ​50 verschillende locaties bezoeken. ​In de bus worden workshops gegeven over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid voor je bedrijf. Studenten kunnen onder andere leren hoe zij zich online goed kunnen profileren voor een stage of baan.

100.000 ondernemers en studenten getraind
Voor MKB’ers zijn er volop kansen om online meer groei te realiseren. Zo verkoopt het Nederlandse MKB bijvoorbeeld slechts 15% online, terwijl 82% van de consumenten online koopt (bron: ​DESI 2018​).​ ​Google is daarom eind 2015 gestart met de Digitale Werkplaats, waarmee ondernemers de kans krijgen om de gewenste digitale vaardigheden te leren. Inmiddels hebben zo’n 100.000 Nederlanders de trainingen van de Digitale Werkplaats gevolgd en worden er naast trainingen voor ondernemers ook voor studenten en werknemers speciale online en offline trainingen georganiseerd.

Het afgelopen jaar konden deelnemers in een pop-up trainingslocatie in Amsterdam Centrum en Zuidoost terecht, maar om meer mensen de gelegenheid te geven om hun vaardigheden en kennis te vergroten trekt Google nu weer het land in.

Digitalisering van het MKB
Wethouder Barbara Kathmann (Economie, Wijken en Kleine Kernen): “Initiatieven die het MKB en Rotterdammers helpen te transformeren naar de nieuwe economie verwelkom ik graag. Voor Rotterdam zijn digitalisering van het MKB, het aantrekken van IT bedrijvigheid en meer IT- talent essentieel voor de toekomst. Ik ben blij met initiatieven die zich bij ons melden om deze doelen te verwezenlijken.”

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Sinds eind 2015 organiseren we daarom in Nederland online en offline trainingen met ons programma De Digitale Werkplaats, waarmee we al zo’n 100.000 Nederlanders hebben kunnen helpen hun digitale vaardigheden te vergroten. Door nu met de bus het land in te trekken, willen we het ondernemers en studenten gemakkelijk maken om mee te doen en nog meer mensen de kans geven om hun vaardigheden te vergroten.”

Trainingsaanbod voor ondernemers en studenten
Tijdens de trainingen en workshops kunnen ondernemers meer leren over onder andere hoe ze de online zichtbaarheid van hun bedrijf kunnen vergroten, e-commerce en het analyseren van hun website. Ook zal ​Qredits Microfinanciering Nederland​, onafhankelijke en private kredietverstrekker, een workshop geven over het schrijven van een ondernemersplan. Studenten kunnen in de DigitaleWerkplaats bus onder andere trainingen volgen over hoe je je online goed profileert voor een stage of baan, online marketing en het optimaliseren van een succesvolle website.

Tour langs steden en locaties
De Google bus zal in 2018 acht verschillende steden aandoen en vervolgens in 2019 verder door het land toeren. ​Er worden dagelijks verschillende trainingen in de bus gegeven. De exacte data en locaties zijn te vinden op ​de website van de Digitale Werkplaats​. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via ​g.co/digitalewerkplaats​. Aanmelden voor de online versie van de Digitale Werkplaats kan ​hier​.

Jan Tak :
Welkom op onze Google Digitale Werkplaats, Rien ne va plus uw informatie is niet meer van U.
Uit de Google voorwaarden:
Als u onze Services namens een bedrijf gebruikt, accepteert dat bedrijf onze voorwaarden. Het bedrijf zal Google en zijn partners, vertegenwoordigers, agenten en medewerkers VRIJWARE VAN en SCHADELOOSSTELLEN TEGEN tegen CLAIMS, RECHTSZAKEN of PROCESSEN die voortvloeien uit of zijn gerelateerd aan het gebruik van de Services of schending van deze voorwaarden, inclusief
AANSPRAKELIJKHEIS OF KOSTEN VLOORTVLOEIENDE UIT ALLE CLAIMS, VERLIEZEN, SCHADE, RECHTSZAKEN, VONNISSEN, PROCESKOSTEN EN ADVOCATENKOSTEN.

Ach jullie leren het nooit :-)

zaterdag 01 dec 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Teken mee bij Cartoonfestival Erasmus

Van 29 november tot en met 15 december 2019 organiseren Stichting Comité Erasmus Icoon van Rotterdam, Stichting Cartoonfestival Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam een internationaal cartoonfestival met als thema ‘vriendschap’ tussen mensen uit verschillende culturen. De beroemde Rotterdammer Erasmus vond dat 500 jaar geleden een belangrijk onderwerp en dat is het nu nog! Rotterdam is een stad waar mensen uit alle delen van de wereld samen wonen. Dat samen wonen gaat goed maar het zou nog beter gaan als mensen uit verschillende groepen elkaar nóg meer zouden ontmoeten. In ontmoetingen leren mensen elkaar beter begrijpen.


Naast een wedstrijd voor cartoonisten van over de hele wereld waar 420 cartoonisten uit 66 landen werk voor inleverden is er een cartoon/stripwedstrijd voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Het thema is 'Vriendschap', vooral tussen mensen uit verschillende culturen. Een professionele jury kiest drie prijswinnaars, die worden beloond met een eerste prijs van €250, een tweede van € 150 en een derde van € 75. Op 14 december om 15.00 u is de prijsuitreiking. Jongeren die dat willen kunnen vanaf 30 november kosteloos cartoonworkshops volgen, gekoppeld aan een bezoek aan de Erasmus Experience in de centrale bibliotheek in Rotterdam. Gewapend met de inspiratie uit die experience werken zij vervolgens onder leiding van een cartoonist aan eigen werk.

Informatie over deelname en inschrijving is te vinden op de website www.cartoonfestivalrotterdam.nl. De deadline voor insturen is 07-12-2019.

Contactinformatie:
Martin Reekers: 06 46 77 05 17
email: info@cartoonfestivalrotterdam.nl
website: www.cartoonfestivalrotterdam.nl
Stichting Cartoonfestival Rotterdam
Wessel Gansfortweg 65
3052KM Rotterdam

  • Nieuw

  • Reacties