Jan van der Ploeghuis 30 jaar jong

7540-jan-van-der-ploeghuis-30-jaar-jong

Uitnodiging voor viering 30 jaar Jan van der Ploeghuis vrijdag 5 oktober 2018 vanaf 15.00 uur Hooglandstraat 69, Rotterdam-noord

Het Jan van der Ploeghuis in het Oude Noorden bestaat vrijdag 5 oktober 30 jaar.

Dit wordt vanaf 15.00 uur gevierd met zang, magisch entertainment, muziek en ook een fototentoonstelling over de ontwikkelingen gedurende deze 30 jaar. De bouw van de Serviceflat voor ouderen vond plaats in het kader van de stadsvernieuwing in het Oude Noorden. De fototentoonstelling wordt geopend door Frans Meijer (oud directeur Volkshuisvesting), Sjaan Schaap (oud- opbouwwerker) en Corry Ulenberg (buurtactivist).


Zij vertellen over hun ervaringen met wethouder van der Ploeg als drijvende kracht achter de Rotterdamse stadsvernieuwing, de samenwerking met de buurt en de strijd tegen al te forse vernieuwingsplannen.Interviewer is Carla Sonneveld van Buurt TV Cineac Noord.

Verder wordt aandacht besteed aan de huidige ontwikkeling van het huis, waaronder de samenwerking met de Stichting Woonwerkplaats Piet Roovershuis. Deze stichting beijvert zich voor huisvesting en atelierruimte voor oudere kunstenaars in het Jan van der Ploeghuis. De muziek wordt verzorgd door het zangkoor Roze Lijsterbessen, Louis Windzak bijgenaamd de Surinaamse Otis Redding, de Antilliaanse huisband en last but not least de goochelende publieksentertainer Ollie Quist.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties