‘Ik ben het zat’, tegen homogeweld

7526-ik-ben-het-zat-tegen-homogeweld

Tijdens Rotterdam Pride 2018 opent donderdagavond fotograaf Anton de Bruin twee fotoseries in het kader van #ikbenhet zat. De Amsterdamse dragqueen Dusty is de initiatiefneemster van die landelijke actie tegen anti-homogeweld. Voor De Bruin was dat aanleiding om met haar te komen tot een serie foto's die daar uiting aan geven. Iedereen die de actie #ikbenhetzat steunt, kan zich bij de fotograaf aanmelden om te worden geportretteerd. Inmiddels heeft hij ruim veertig mensen mogen fotograferen en nog steeds komen er aanmeldingen binnen van mensen die de actie

steunen. De actie wordt breed gedragen. Niet alleen vanuit de LHBTI-gemeenschap melden enthousiaste mensen zich aan bij De Bruin. Ook van uit de hetero-gemeenschap is er brede steun voor het initiatief.


Donderdag opent in Ferry om 19.00 uur De Bruin zijn serie foto's. En ook in

Bonaparte is een deel van de fotogalerij de komende weken te zien.

Wij nodigen u van harte uit de officiële opening bij te wonen, in Ferry, Westblaak 127 in Rotterdam.

Meer informatie over het werk van Anton de Bruin vindt u op

Zijn Website (klik op de link) en

Album met alle geportretteerde is te zien op Facebook (klik op de link)

Foto's: Anton de Bruin

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties