2.000 cadeauboeken in Hofpleintheater

7525-2-000-cadeauboeken-in-hofpleintheater

Ook dit seizoen opent Jeugdtheater Hofplein in samenwerking met Uitgeverij Lemniscaat het theaterseizoen weer met een boekbewerking: De Waterwaack van Natterlande. Hiermee willen Hofplein en Lemniscaat kinderen en hun families enthousiasmeren voor boeken en stimuleren (meer) te gaan lezen. Om zo via verbeeldingskracht een bijdrage te leveren aan de alfabetisering van de jongste Rotterdammers. Rond de voorstelling is van alles te doen in de foyer van het theater, er is een speurtocht door het centrum van de stad én met steun van drie Rotterdamse fondsen wordt aan bijna 2.000 bezoekende gezinnen het originele boek cadeau gegeven!


De laaggeletterdheid in de gemeente Rotterdam ligt (cijfers 2012) met 21% van het aantal 16-65-jarigen ruim hoger dan landelijk (11,9%). Ook Hofplein en Lemniscaat voelen de urgentie om dit percentage omlaag te krijgen en bij de jongsten van de samenleving te beginnen. Dit door hen op een creatieve manier aan te moedigen te gaan lezen en spelenderwijs aan alfabetisering te werken. Taalvaardigheid en verbeeldingskracht dragen bij aan de mogelijkheden van kinderen op latere leeftijd en daarmee aan het voorkomen of bestrijden van armoede. De Erasmusstichting, Van Cappellen Stichting en G.Ph. Verhagen Stichting maken het financieel mogelijk om ieder gezin na hun bezoek aan De Waterwaack van Natterlande het originele boek mee naar huis te geven.

Met speciale uitnodigingen om de voorstelling te bezoeken aan o.a. het onderwijs, de Voorlees Express en 250 Rotterdamse straten waar i.h.k.v. Opzoomer mee wordt voorgelezen, komen de boeken ook daadwerkelijk terecht in gezinnen die niet vanzelfsprekend lezen of het theater bezoeken.

Raad voor Kinderen Rotterdam Hierop aansluitend slaan Jeugdtheater Hofplein en de Missing Chapter Foundation (opgericht door Prinses Laurentien), op zondag 30 september de handen ineen met diverse andere Rotterdamse partijen. Doel is een voorzet te doen voor de oprichting van een Rotterdamse Raad van Kinderen. In een Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en overheden over strategische en maatschappelijke vraagstukken.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Teken mee bij Cartoonfestival Erasmus

Van 29 november tot en met 15 december 2019 organiseren Stichting Comité Erasmus Icoon van Rotterdam, Stichting Cartoonfestival Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam een internationaal cartoonfestival met als thema ‘vriendschap’ tussen mensen uit verschillende culturen. De beroemde Rotterdammer Erasmus vond dat 500 jaar geleden een belangrijk onderwerp en dat is het nu nog! Rotterdam is een stad waar mensen uit alle delen van de wereld samen wonen. Dat samen wonen gaat goed maar het zou nog beter gaan als mensen uit verschillende groepen elkaar nóg meer zouden ontmoeten. In ontmoetingen leren mensen elkaar beter begrijpen.


Naast een wedstrijd voor cartoonisten van over de hele wereld waar 420 cartoonisten uit 66 landen werk voor inleverden is er een cartoon/stripwedstrijd voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Het thema is 'Vriendschap', vooral tussen mensen uit verschillende culturen. Een professionele jury kiest drie prijswinnaars, die worden beloond met een eerste prijs van €250, een tweede van € 150 en een derde van € 75. Op 14 december om 15.00 u is de prijsuitreiking. Jongeren die dat willen kunnen vanaf 30 november kosteloos cartoonworkshops volgen, gekoppeld aan een bezoek aan de Erasmus Experience in de centrale bibliotheek in Rotterdam. Gewapend met de inspiratie uit die experience werken zij vervolgens onder leiding van een cartoonist aan eigen werk.

Informatie over deelname en inschrijving is te vinden op de website www.cartoonfestivalrotterdam.nl. De deadline voor insturen is 07-12-2019.

Contactinformatie:
Martin Reekers: 06 46 77 05 17
email: info@cartoonfestivalrotterdam.nl
website: www.cartoonfestivalrotterdam.nl
Stichting Cartoonfestival Rotterdam
Wessel Gansfortweg 65
3052KM Rotterdam

  • Nieuw

  • Reacties