SP: ‘Onbetaalbare studentenwoningen’

7444-sp-onbetaalbare-studentenwoningen

ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, spreekt zich uit tegen prijsstijgingen en tekorten op de huurmarkt voor studenten. Een spandoek zal hierbij worden opgehangen op de campus van de Erasmus (in de context van de Eurekaweek) om (nieuwe) studenten op te roepen tot verzet.


HousingAnywhere concludeerde eerder dit jaar dat de gemiddelde huurprijs voor studenten in Rotterdam nog hoger is dan Amsterdam. Alleen Utrecht was duurder voor (internationale) studenten om te huren. Daar komt nog eens bij dat de huurstijgingen hier ook het hardst gaan voor studentenkamers, zoals op 14 augustus jl. werd gerapporteerd door de Volkskrant.

De gemeente heeft tot nu toe gefaald om adequaat actie te ondernemen door de huurprijzen te beteugelen en meer (studenten)woningen te bouwen. In plaats van een oplossing te vinden voor de woonchaos gaan ze zelfs verder met het verergeren van de situatie door het slopen van duizenden betaalbare huurwoningen.

Een alternatief is mogelijk en noodzakelijk. ROOD roept (nieuwe) studenten daarom op zich bij hun aan te sluiten om samen de gemeente te dwingen tot verandering.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties