Mens, erger je niet op vakantie

7369-mens-erger-je-niet-op-vakantie

De zomervakantie begint weer en dat brengt voor veel stellen, zeker als zij kinderen hebben, behoorlijk wat spanning en irritatie met zich mee. Jezelf afzonderen door in je telefoon te duiken lijkt een makkelijke escape, maar daardoor loopt jouw relatie grote kans deze zomer niet te overleven.

87% van de Nederlanders ergert zich namelijk aan hun partner als die tijdens gezamenlijke activiteiten bezig is op zijn mobiel. 8 op de 10 mensen zegt dat zij hierdoor de mooiste momenten samen missen. Vooral wanneer de ander zich erdoor laat afleiden tijdens een gesprek, een etentje aan tafel, een concert of op vakantie. Dit blijkt uit het onderzoek naar de impact van de mobiele telefoon op ons leven, dat onderzoeksbureau DirectResearch in opdracht van Telecomprovider Ben heeft verricht.


Social media favoriet vertier
43,3% checkt tussen de 10 en 30 keer per dag de telefoon en besteedt daar in totaal gemiddeld 2 tot 3 uur aan. Social media checken is de favoriete digital bezigheid van velen. Daarnaast gaat er veel tijd zitten in het bekijken van (WhatsApp)berichten, nieuwssites en Netflix series. Op vakantie zien mensen dit als ontspanning en als middel om in contact te blijven met het thuisfront. En hoewel bijna 60% van de ondervraagden aangeeft zich hier zelf schuldig aan te maken en daarbij minder aandacht te besteden aan hun partner, verwijt 87% het hun partner als die hetzelfde doet. Zo’n 3 uur per dag naar een scherm loeren valt in het dagelijks leven niet zo op, maar wel als je op vakantie 24/7 ‘op elkaars lip’ zit.

Telefoongebruik in bed de grootste irritatiefactor
De mobiel leidt enorm af van alles om ons heen. De allergrootste ergernis van de ondervraagden is telefoongebruik in bed. 86% vindt het irritant als hun partner in bed met de smartphone bezig is en 6 op de 10 geeft aan dat dit zelfs ten koste gaat van hun seksleven. 2 op de 10 jongeren onder de 30 geeft toe zich te laten afleiden door hun mobiel tijdens de daad.

“Mensen weten tegenwoordig door social media beter wat een vage bekende 's avonds gekookt heeft dan hoe de dag van hun eigen partner was. Dat komt de emotionele intimiteit niet ten goede. Een mobiel brengt mensen veraf dichtbij, maar mensen dichtbij veraf. En dat is jammer. De vakantie is het uitgelezen momenten om na een jaar vol drukte terug naar elkaar toe te groeien. Laat deze kans niet dwarsbomen door je mobieltje!”, zegt seksuoloog Kaat Bollen als reactie op dit onderzoek.

Jim Postma :
Say no more, Arie.

PROOST!

dinsdag 17 jul 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Weet je Jim,... het gaat allemaal langs me heen en laat alle problemen over aan m'n vrouw, ik kijk het zo eens aan schut m'n hoofd en neem nog een lekker koud biertje, natuurlijk vraag ik wel aan m'n vrouw of ik ergens mee helpen kan maar helaas dat is teveel gevraagd met als antwoord nee Pa neem jij nog maar een biertje, nou en dat doe ik dan maar.....

maandag 16 jul 2018

Jim Postma :
Nou niet zo gaan zuurpruimen Arie, anders ben je dan écht als ouwe lul en zuurpruim definitief afgeschreven. Waar is je gevoel voor humor in deze?!

Onderzoek? Waarnaar? Social media en alle asocialen die zich hier tot aan de dag van vandaag mee bezig houden!

Of een gedegen onderzoek waarom tijdens de vakanties de meeste hartattacks, herseninfarcts zich voordoen, met name onder mannen. How come? Ineens zogenaamd van alle stress verlost, gezeik van collega's, leidinggevenden und so weiter. Tsja in die absolute en spontane en onverwachte stilte, gebeurt het.
Hoe velen uit mijn kennissenkring, collega's, vrienden en familieleden zijn op die manier als 'vakantieslachtoffer' weggedragen.

How come?

Vooral tijdens het besturen van de wagen op buitenlandse snelwegen...@@@

maandag 16 jul 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
De zomervakantie begint weer en dat brengt voor veel stellen, zeker als zij kinderen hebben,

Ach ja,.. kinderen.... de eerste 50 jaar zijn het moeilijkste en dan beginnen de problemen met de kleinkinderen, praat me d'r niet van, ja,..ja,.. ik heb ervaring....

maandag 16 jul 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Irezumi

De –heel jaren zestig- behoorlijk door sex en geweld gefascineerde Yasuzô Masumura wist met zijn obsessies behoorlijk mooie films te maken. 'Irezumi' is er één van. 'Irezumi' dat zoveel betekent als tatoeage, gaat over een winkelierdochter die de benen neemt met een winkelbediende. Vervolgens wordt ze tot prostitué of geisha gemaakt.


Ze krijgt een tatoeage op haar rug die haar toch al niet al te fijne karakter nog wat scherpere kantjes geeft, of daar in de film als excuus voor wordt gebruikt.
De trailers die als extra op de DVD staan, laten nog wat meer typisch Matsomura (1924-1986) zien. Dat is bepaald niet typisch Japan.
Masumura studeerde weliswaar ijverig en veel in Japan, waaronder rechten en literatuur, maar ging daarna door naar Italië. Van 1951- 1953 studeerde hij film aan het Centro Sperimentale Di Cinematografia. Hij zei erover: Na twee jaar Europa beleefd te hebben wilde ik mooie, vitale en sterke mensen die ik daar leerde kennen portretteren. Dat bleef hij doen in zijn Japanse films. Zo lopen er meerdere culturen door zijn films heen. Hij is niet de enige bij wie dat gebeurde. Van Gogh was weg van Japanse prenten. De voorbeelden zijn legio. Het maakt uit. Soms wordt iets door weten mooier, soms ook niet.

(door Ronald G)


  • Nieuw

  • Reacties