100 jaar Mandela

7352-100-jaar-mandela

Woensdag 18 juli organiseert SP Rotterdam een manifestatie ter ere van de 100ste geboortedag van vrijheidsstrijder Nelson Mandela in Wijkpark Oude Westen. Met muziek, poëzie, een tentoonstelling over het leven van Mandela en verschillende sprekers vieren we het leven en de strijd van Nelson Mandela. De manifestatie Mandela 100 - 010 vindt plaats vanaf 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Op het programma staat zangeres Ntjam Rosie en andere Rotterdamse artiesten zoals Elten Kiene en Christopher Blok. Luiza Soares (SP) zal die middag presenteren en in gesprek gaan met onder anderen Mara Michels van NiNsee. Ook is er een prachtige foto-expositie over het leven van Mandela. Tijdens dit kleine gratis toegankelijke benefiet wordt er geld opgehaald voor Stichting Rhiza, dat zich bezig houdt met onderwijs- en werkgelegenheidsprojecten voor en door jongeren in de townships van Zuid-Afrika. De SP heeft een lange geschiedenis met de anti-apartheidsbeweging en Nelson Mandela.


Mandela 100 - 010 is tevens de aftrap van 'Op de Rotterdamse toer': armoede en racisme uitsluiten! De toer van de Rotterdamse SP vindt plaats van september tot en met november met meetings en conferenties in de stad over racisme en uitsluiting in het dagelijks leven, wonen, werk, uitgaan en onderwijs. SP-Raadslid Taylan Cicek: “Racisme is voor de meeste Rotterdammers dagelijkse werkelijkheid. Als ze een baan, stageplek of woning zoeken worden ze geconfronteerd met uitbuiting en uitsluiting. Dat zorgt voor economische ongelijkheid.” De toer wordt afgesloten met het slotevenement; ´Amandla!´ een festival dat in december plaatsvindt.

Bijlage: Foto Nelson Mandela, credit Paul Peters

Arie C. Torcque Zaanen :
Dank Jeroentje, ik ben blij dat ik nog iemand aan het lachen kan maken, kan ik eigenlijk van jou niet zeggen....

woensdag 11 jul 2018

Jan Jansen :
Daar hebben we de pruilende priester weer.

Tjonge, wat een zielig kereltje. Laat de paus er maar niet achterkomen, dat je zo met mensen omgaat. Of god. Ja, dat is schrikken, hè? Of nog erger: Het Orakel van Noord. Nou heb ik je!

dinsdag 10 jul 2018

Jeroen Waardenburg :
Ja Jim, Jeroen is iemand die het zelf gezien heeft van iemand die het gehoord heeft bij de bushalte, of was het de kapper.... CITAAT.

Nog zo,n zielepoot die het wel even zal vertellen waar wij geweest zijn,maar ga zo door het blijft lachen met arie zaanen.

dinsdag 10 jul 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Ja Jim, Jeroen is iemand die het zelf gezien heeft van iemand die het gehoord heeft bij de bushalte, of was het de kapper....

dinsdag 10 jul 2018

Jim Postma :
Ik ben blij te horen beste Jeroen, dat jij daar in Zuid-Afrika(ooit) ook geweest bent. Waar was dat ook al weer? In Johannesburg, in Kaapstad, in Durban of in de Oranje Vrijstaat?! (Ken net nie, ken net nie, net!').

Anders zou je zo niet kunnen oordelen.

maandag 09 jul 2018

Jan Jansen :
Ja hoor, daar is ie weer: Jeroen de haatbaard. Je zou toch denken dat onze zielzorger zich wat menselijker zou opstellen. Fijn op internet overal tegenaan schoppen, maar wanneer je zijn organisatie ter sprake brengt blijft het stil. Heel stil. Wellicht is haatpaap treffender.

Vele levens zijn verwoest door zijn religieuze vrinden. Jeroen, ga je schamen!

maandag 09 jul 2018

Jeroen Waardenburg :
Je moet dingen die zijn gedaan en gezegd CITAAT.

Het blijf lachen met de linkse ziele poten,en maar goed praten wat niet goed te praten is;maar ja bij links is een mensen leven ook niks waard.

En Zuid-Afrika is nou zo,n fantastisch land geworden dat men na 19.00 uur niet meer op straat kan tja.............

maandag 09 jul 2018

Jan jaap Vogel :
Het is geen kwestie van blijven geloven tegen beter weten in.
Je moet het zien als anders tegen de feiten aan kijken. het beeld van de grote man Mandela (jaren 90 en 00) weegt zwaarder dan datgene waar jij mee aan komt zetten. Je moet dingen die zijn gedaan en gezegd, voor zijn gevangenschap in de geest van die tijd zien. Na zijn gevangenschap was hij vreedzaam en was de situatie in Zuid-Afrika heel anders.


Vraag blijft dan of ik dingen niet wil zien of dat de Mandela van later niet in jouw wereldbeeld past?

maandag 09 jul 2018

Jan Tak :
Toch sportief dat je reageert, Rob de Nijs zong het al in 1973;

Ik was klein en ons tuintje was de wereld,
een zandbak met een schutting eromheen.
Wat erachter was, dat mocht ik zelf verzinnen:
een grote tuin vol bloemen en een zon die altijd scheen.
En dat bleef zo al ontdekte ik ook later
dat er niets was dan wat onkruid en wat puin.
Want de werkelijkheid had immers niets te maken
met die zelfbedachte echte bloementuin.

Van de wereld was die schutting wel het einde,
van mijn eigen wereld was hij het begin.
En daar bleef ik in geloven,
tegen beter weten in.

maandag 09 jul 2018

Jan Jaap Vogel :
Jan,

Filpjes geven inderdaad een andere kijk op Mandela. Echter niet genoeg om me de overtuiging dat hij een groot persoon was, in te trekken.
Meezingen met "kill the whites", keur ik inderdaad af, maar weegt niet op tegen de grotere daden die hij begaan heeft.

maandag 09 jul 2018

Jan Tak :
Doe deze er ook maar even bij Jan Jaap, Mandela zingt "Kill the Whites"

https://youtu.be/NKiePbTcAfY

maandag 09 jul 2018

Jan Tak :
https://www.youtube.com/watch?v=xzsAYmYzRdE&feature=youtu.be

Dit alles moet toch minstens vraagtekens zetten bij de persoon Nelson Mandelazou zeggen schiet hier maar op Jan Jaap

maandag 09 jul 2018

Jan Jansen :
Ja hoor, de haatbaard pakt weer uit. Nu is Mandela een terrorist.

De organisatie waar ie zelf aan verbonden is, hoor je 'm niet over. Wonderlijk.

maandag 09 jul 2018

Jeroen Waardenburg :
Nelson Mandela was gewoon een terrorist en meer niet maar ja voor links een fantastisch vrijheidsstrijder.En die nobelprijs voor de vrede was gewoon de politieke waan van de dag.WAKKER WORDEN.Nobelprijs voor de vrede is alleen voor de man en de vrouw die geen bloed aan de handen hebben en niet aan gezet hebben tot geweld in woord en geschrift en nooit verbonden is geweest aan terreur organisaties.

maandag 09 jul 2018

Jan Jaap Vogel :
@Arie,

Ik heb nooit greschreven dat er geen moorden/verdingenen hebben plaatsgevonden. Wat ik wel heb geschreven is dat massale acties er niet zijn geweest. Het is de persoon Mandela geweest die dat heeft voorkomen. De Nobelprijs hiervoor is dan ook meer dan terecht.

maandag 09 jul 2018

Jim Postma :
p.s. Voordat ik het weer vergeet (Jan Jaap Vogel), de zogenaamde internationale boycot die destijds door met name linkse betweters werd ingesteld, had toen een totaal averechts effect. Ben ik zelf toen ter plekke getuige van geweest. Door deze absurde boycot werd niet het Apartheidsregime getroffen, maar juist de arme reeds uitgebuite zwarte bevolking.
Zoals dit wat later in Cuba is gebeurd, Noord-Korea en noem maar op.

Haast te vergelijken als er hier stakingen zijn in bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Door het lamleggen van je vervoer treft je je eigen bevolking (Den Haag blijft buiten schot), 'oftewel je eigen klantjes pesten.'
En hoe simpel is het eigenlijk: Vervoer op alle fronten keurig op tiojd blijven rijden. Wel geheel GRATIS natuurlijk!

maandag 09 jul 2018

Jim Postma :
Arie: 'Geef ze een vinger en ze nemen je hele Land.'

Een kleine letterwijziging dus, maar dus wel wat Arie bedoeld, nietwaar?

Kan weer niet slapen, dus net twee uur of zitten kijken naar 'oom Mao' van communistisch China. Minstens zo'n 70 miljoen moorden op zijn geweten in bewuste, zeer goed geplande campagnes, met name door de via hem gecreëerde jonge Rode Gardes. Compleet gehersenspoeld.
Mao heeft en had meer moorden op zijn geweten dan Hitler en Stalin samen.

Was ooit jong correspondent in Afrika, eerst Zuid-Afrika. Heb daar in de eind zestiger jaren heel wat onderdrukking meegemaakt.
Het is uiteindelijk zeker aan Nelson Mandela te danken dat daar (tot op heden) geen échte burgeroorlog is uitgebroken met minstens honderdduizenden doden. Alleen daarvoor verdient Mandela de grote eer, zoals het uitreiken aan hem van de Nobelprijs voor de Vrede.
Waarvan akte!

maandag 09 jul 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
"Mandela heeft hier een belangrijke rol in gespeeld en grotendeels door hem is het zo dat de zwarte bevolking geen vergelding heeft gezocht."

Ach ja,.. de gepleegde moorden waren geen vergeldingsacties, het waren volgens meneer Jan Jaap schouderklopjes, een beetje hardhandig uitgevoerd maarja dat witte volk kan ook weinig hebben.

Wakker worden Jan Jaap, mede door dat softe gedogen van jou en je volgelingen staan we er voor zoals we ervoor staan, het is 2 voor 12.... (geef ze een vinger en ze nemen je hele hand)

zondag 08 jul 2018

Jan Jaan Vogel :
Tenslotte:
De moorden door Winnie gepleegd, kun je nooit op het conto van Nelson schrijven. Wederom karaktermoord.

zondag 08 jul 2018

Jan Jaap Vogel :
Een mooi stukje karaktermoord van Jan en Jeroen gebaseerd op het selectief aanhalen van de feiten, zonder het grote geheel mee te nemen.
Het apartheidsregime waar Mandela tegen streed, was een regime gebaseerd op ongelijkheid en onderdrukking. De originele Afrikaanse bevolking werd onderdrukt door een kleine blanke minderheid. Van gelijke rechten was geen sprake. Een regime dat met een beroep op de Bijbel in stand werd gehouden.
Mede op basis van de internationale boycot (door rechts Nederland niet gesteund omdat men handel belangrijker vond dan mensenrechten) is er verandering gekomen. Mandela heeft hier een belangrijke rol in gespeeld en grotendeels door hem is het zo dat de zwarte bevolking geen vergelding heeft gezocht. Terecht dat hij hiervoor de Nobelprijs voor de vrede heeft gekregen.
Kijk altijd naar het geheel voordat je selectief gaat winkelen.

Begrijp me goed: alle doden die gevallen zijn, zijn nooit goed te praten en dat veroordeel ik ook. Het steunen van Suharto en Ghadaffi is niet goed.

zondag 08 jul 2018

Jan Tak :
Soms vinden we elkaar Jeroen :-)

Maar hier in NL wordt het spelletje ook gespeeld, zit er niet in onze Eerste Kamer een senator Duyvendak met vuile handen? Ik herinner me aanslagen op Shell pompen en Makro vestigingen escalerend in het in brand steken van de woning van Staats Aad Kosto in 1991.

Misschien hebben we er wat van geleerd en praat men straks op de bijeenkomst ook over de "pLaasmoorden" op de blanke Afrikaanders welke momenteel in Zuid-Afrika plaats vinden. Ik hoorde laatst iemand beweren "nu krijgen de witten een koekie van eigen deeg"

Ach ik denk er het mijne van.

zondag 08 jul 2018

Jeroen Waardenburg :
Ook weer zo fijne zogenaamde vrijheidsstrijder/terorist die Zuid Afrika gebracht heeft tot wat het nu is een schurkenstaat.En links Nederland vond die Mandela weer fantastisch,net als fijne stel uit Roemenie de Ceaușescu,s

WAKKER worden.

zondag 08 jul 2018

Jan Tak :
Ach we vergeten zo snel:
Mandela was OOK de leider van de "UmKhonto Weizwe groep" oftewel de "Speer van de natie" de bewapende tak van het ANC en van de Communistische Partij Afrika. Mandela werd veroordeeld voor meer dan 150 bomaanslagen o.a. op het station van Johannesburg waarbij er +/- 150 burgerslachtoffers vielen. Zelfs Amnesty International weigerde zijn zaak te verdedigen !
Mandela was de grote vriend van talloze Afrikaanse dictatoren zoals de Nigeriaan generaal Sachi Sani Ababcha, de Libische dictator Ghadaffi en Muhammed Suharto van Indonesië(>500.000 moorden op Java en Bali)
En laten we het dan maar niet over de autobandmoorden van Winnie hebben.

Inderdaad een stel waar je als SP mee geïdentificeerd wilt worden

zondag 08 jul 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties