Avantage-rood (IT) aan de Blaak

7350-avantage-rood-it-aan-de-blaak

Per 1 juli 2018 is Avantage-rood aan het toch al brede kleurenspectrum van het Rotterdamse centrum toegevoegd. “Wij geven onze toekomst verder vorm aan de Blaak”, vertelt Eric Carree, algemeen directeur van Avantage. “We willen ons nog beter profileren als IT-onderneming die volop kansen biedt aan gedreven IT’ers. Daar hoort een uitstraling bij die ons versterkt. Daarom hebben we gekozen voor Blaak 16. Prachtig gelegen tegenover de Markthal, midden in het bruisend hart van Rotterdam, op loopafstand van station Blaak in het opleidingshart van de regio. Met een grote diversiteit aan middelbare en hogere onderwijsinstellingen om ons heen, waardoor we voortdurend worden geïnspireerd om in kennis te blijven investeren.”


Marktgerichte benadering

Tot aan de verhuizing in het laatste weekend van juni groeide de innovatieve IT-leverancier vanuit vestigingen in Capelle aan den IJssel, Wateringen, Alphen aan den Rijn en Almere. De laatste twee behouden een deel van de IT-dienstverlening van Avantage; de eerste twee gaan op in het nieuwe hoofdkantoor op de tweede etage van Blaak 16. Daar bevindt zich nu het zenuwcentrum van Avantage, met dienstverlening die erop gericht is om de productiviteit bij klanten met behulp van IT te verhogen. De bijbehorende marktgerichte benadering is zo succesvol dat de vraag naar IT-oplossingen van Avantage alleen maar toeneemt. Daardoor groeit de behoefte aan bijpassende medewerkers; creatieve IT'ers met lef die het klantgerichte DNA van Avantage in zich hebben. "Parallel aan de voorbereidingen voor de verhuizing hebben we onze organisatie aangepast om onze rol als ontwikkelaar van talenten en vaardigheden optimaal in te kunnen vullen. Dat is de enige manier om onze bestaande en toekomstige medewerkers, zowel professioneel als persoonlijk, optimaal tot hun recht te laten komen."

Productiviteit
De vernieuwende opvattingen over de manier van werken vinden hun weerslag in de organisatie. "We werken met verschillende dedicated klantenteams. Elk klantenteam bestaat uit een aantal IT-specialisten met parate kennis die hun klantengroep en hun IT-omgevingen van binnen en buiten kennen. Onze klanten hoeven zich niet telkens opnieuw voor te stellen of tot vervelens toe uit te leggen wat er aan de hand is. Het team weet wie ze zijn en waar ze het over hebben. Zo worden 99 van de 100 problemen al opgelost voordat ze de kans krijgen om echt een probleem te worden." Die werkwijze past uitstekend in het voortdurende streven van Avantage om ingewikkelde dingen simpel te maken. "Bij alles wat we doen, vragen we ons constant af hoe we het onze klanten met behulp van IT nog makkelijker kunnen maken om hun bedrijfsmatige doelstellingen effectief te bereiken. Productiviteit. Daar draait alles om. Voor onze klanten en voor ons."

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Schreven de goden de Illias en mensen de Odyssee?

Julian Jaynes (1920-1997) was een Amerikaans psycholoog en een avontuurlijk wetenschapper van groot formaat.

Ik citeer uit Wikipedia:

Jaynes was eén van de eersten die een bewustzijnstheorie als puur wetenschappelijk propageerde. In zijn boek The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind uit 1976 beschrijft hij zijn "bicameral mind", ofwel bicamerale of tweekamerige geest, theorie.

Jaynes opvatting is dat de twee hersenhelften, tot circa 3000 jaar geleden, vrijwel onafhankelijk van elkaar hebben gewerkt. In die tijd zouden mensen onbewust zijn geweest en hebben geleden onder het fenomeen ‘stemmen horen’ en andere soorten hallucinaties en zelfs onder vormen van dissociatie zoals die van de meervoudige persoonlijkheid.

De doorbraak van ‘bicamerale geest’ tot bewustzijn zou ongeveer 2700 jaar geleden, ten gevolge van de opkomst van geschreven en gelezen teksten en de spraakevolutie van de oude Grieken, hebben plaatsgevonden. In die tijd, zesde eeuw voor onze jaartelling, werden door de Grieken de democratie en natuurfilosofie ontwikkeld, dat hij ziet als een bewijs voor zijn theorie.

Wanneer we dus, aldus Jaynes, deze definitie volgen, zouden we moeten inzien dat geen van de personages in bijvoorbeeld de Ilias een bewustzijn had. Woorden worden erin niet figuurlijk maar in hun letterlijke oorspronkelijke betekenis gebruikt. ‘Psyche’ betekent adem, niet ziel, geest of bewustzijn; ‘thumus’ betekent beweging/trilling, niet emotie; ‘nous’ betekent waarneming, niet voorstellingsvermogen enz.

Jaynes neemt aan dat de wereld van de Ilias van voor 3500 jaar geleden gedomineerd werd door een tweedelige 'bicamerale geest', waarvan de rechterhelft uitvoerend is en god heette en een linkerhelft die volgzaam was en mens werd genoemd. Het waren de goden die de mensen direct of indirect (via priesters etc.) bevelen tot handelen gaven.

De 'bicamerale mens', aldus Jaynes, ontstond zo'n 11000 jaar geleden ten noorden van de zee van Galilea waar toentertijd een theocratisch georganiseerde nederzetting was gevestigd. Deze samenlevingsvorm verspreidde zich gestaag. De bicamerale beschavingen ondergingen zo'n 3500 jaar geleden geweldige culturele (uitvinding en verspreiding van het schrift) en vulkanische uitbarstingen die vele koninkrijken uiteen deed vallen. In deze chaos kon alleen het bewustzijn zich handhaven. Deze verandering wordt, volgens Jaynes, verhaald in de Odyssee die een eeuw later dan de Ilias werd geschreven. Hierin vinden we bewuste personen en psyche, nous en thumus als metaforen van bewustzijn. Tot zover Jaynes.

(door Kees Versteeg)

De foto is van azquotes.com

  • Nieuw

  • Reacties