‘Rokjesdag voor planten’

7227-rokjesdag-voor-planten

Bloemenbureau Holland introduceert rokjesdag voor planten

Wanneer is het vorstgevaar voorbij en kunnen mijn planten veilig naar buiten? Om antwoord te geven op die vraag roept Bloemenbureau Holland een nieuwe dag in het leven: Nachtvorstvrijdag, een soort rokjesdag voor planten. Samen met 180 Kingsday is een campagne ontwikkeld die de dag in Duitsland zal lanceren onder de naam Bodenfrostfreitag.

Kikkers kussen
In een serie tests checkt een excentrieke volksweerkundige aan de hand van kikkers, boombast en koude grond of de nachtvorst al voorbij is.

Wanneer de weerdata positief genoeg is en de kans op nachtvorst minimaal, kondigt hij Bodenfrostfreitag aan: de vrijdag vóór het weekend waarop iedereen met een gerust hart z’n planten buiten kan zetten of kan aanplanten.


De campagne werd in-house geproduceerd door 180 Kingsday. Voor de regie werd de Zweed Robert Fitzmark aangetrokken vanwege zijn kenmerkende mix van fijnzinnige humor en een goed gevoel voor stijl.

Nachtvorstwaarschuwingen
De campagne verwijst naar een speciale messaging service, waarbij men waarschuwingen krijgt als er in de opgegeven regio nachtvorst aankomt. Dit maakt het tuinierliefhebbers makkelijk al vroeg in het seizoen te beginnen met het opfleuren van de tuin en op tijd passende maatregelen te nemen als er alsnog nachtvorst komt. Isabel Groot van Bloemenbureau Holland: “Voor ons is het belangrijk om campagnes te creëren die relevant zijn voor de consument en waar vervolgens de tuinbranche de komende jaren op allerlei eigen manieren in kan haken. Bodenfrostfreitag is typisch zo’n campagne.”

De campagne gaat in 2018 van start in Duitsland en zal in de komende jaren ook worden uitgerold in Nederland en misschien het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk de commercial hier:

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties