Verkeersveiligheid te vergelijken

Verkeersveiligheidsvergelijker.nl: hoe veilig is het verkeer in uw gemeente?

Hoeveel ongevallen gebeuren er in uw gemeente? En hoeveel zijn dat er in een vergelijkbare gemeente? Vanaf 26 april kan iedereen dit zelf opzoeken op de website www.verkeersveiligheidsvergelijker.nl. De tool die op deze site te vinden is laat voor alle Nederlandse gemeenten cijfers zien over het aantal verkeersdoden, maar ook over (fiets)infrastructuur, gemeentelijk budget en meldingen van burgers over verkeersonveilige situaties.


De site is voornamelijk bedoeld voor verkeersveiligheidsprofessionals die (ook) op gemeentelijk niveau werken, maar is voor iedereen vrij toegankelijk. Gemeenten kunnen de cijfers gebruiken voor het opstellen van hun verkeersveiligheidsbeleid en voor het informeren van de gemeenteraad van bewoners. De cijfers zijn afkomstig uit verschillende databronnen zoals het CBS, BRON, de Fietsersbond Routeplanner en het VVN Participatiepunt.

Nog in ontwikkeling
Projectleider Charlotte Bax: ‘De Verkeersveiligheidsvergelijker is nog volop in ontwikkeling. Idealiter zouden we veel meer data over verkeersveiligheid willen laten zien. Maar helaas zijn die gegevens vaak niet beschikbaar of betrouwbaar. De Verkeersveiligheidsvergelijker geeft daardoor nog geen compleet beeld van de verkeersveiligheid in een gemeente. Om een completer beeld te krijgen, zijn niet alleen extra data nodig. Ook is het noodzakelijk om alle indicatoren in samenhang te bekijken en kennis te hebben van de lokale situatie.’

De verkeersveiligheidsvergelijker is een initiatief van de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland en SWOV Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.

Hoe verkeersveilig is uw gemeente?
Verkeersveiligheidsvergelijker.nl laat van alle Nederlandse gemeenten cijfers zien over verkeersveiligheid. Het gaat hierbij om cijfers over verkeersdoden, maar ook over (fiets)infrastructuur en meldingen van burgers over verkeersonveilige situaties. Gemeenten kunnen hier hun eigen gegevens vergelijken met die van andere gemeenten.

De site is voornamelijk bedoeld voor verkeersveiligheidsprofessionals die (ook) op gemeentelijk niveau werken. Maar hij is te gebruiken door iedereen die geïnteresseerd is in gemeentelijke verkeersveiligheidscijfers. Bent u benieuwd naar de verkeersveiligheid in uw gemeente? Ga dan naar het Dashboard.

De Verkeersveiligheidsvergelijker is nog volop in ontwikkeling. Het liefst willen we veel meer data over verkeersveiligheid laten zien. Die data zijn helaas niet beschikbaar of niet betrouwbaar. In het Dashboard staat hierover meer informatie.

Jan Tak :
Degeen die het kaartje omtrent de verkeersveiligheid heeft ingekleurd kwam zeker net uit de kroeg, dit kunnen we toch niet serieus nemen?

Schiermonnikoog met een bevolking van +/- 950 inwoners heeft > 106 verkeersdoden dit lijkt op massamoord, gevaarlijk kan een mens niet wonen.
Nee dan is het inderdaad beter in Den Haag te verblijven met "slechts" >15 doden in 10 jaar daar steek je met de ogen dicht nog veilig over.

Lever je kleurpotloodjes maar weer in Jim, dit lijkt nergens op.

maandag 30 apr 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Irezumi

De –heel jaren zestig- behoorlijk door sex en geweld gefascineerde Yasuzô Masumura wist met zijn obsessies behoorlijk mooie films te maken. 'Irezumi' is er één van. 'Irezumi' dat zoveel betekent als tatoeage, gaat over een winkelierdochter die de benen neemt met een winkelbediende. Vervolgens wordt ze tot prostitué of geisha gemaakt.


Ze krijgt een tatoeage op haar rug die haar toch al niet al te fijne karakter nog wat scherpere kantjes geeft, of daar in de film als excuus voor wordt gebruikt.
De trailers die als extra op de DVD staan, laten nog wat meer typisch Matsomura (1924-1986) zien. Dat is bepaald niet typisch Japan.
Masumura studeerde weliswaar ijverig en veel in Japan, waaronder rechten en literatuur, maar ging daarna door naar Italië. Van 1951- 1953 studeerde hij film aan het Centro Sperimentale Di Cinematografia. Hij zei erover: Na twee jaar Europa beleefd te hebben wilde ik mooie, vitale en sterke mensen die ik daar leerde kennen portretteren. Dat bleef hij doen in zijn Japanse films. Zo lopen er meerdere culturen door zijn films heen. Hij is niet de enige bij wie dat gebeurde. Van Gogh was weg van Japanse prenten. De voorbeelden zijn legio. Het maakt uit. Soms wordt iets door weten mooier, soms ook niet.

(door Ronald G)


  • Nieuw

  • Reacties