300.000 bloembollen fleuren haven op

Het is lente in de haven. De ruim 300.000 bloembollen die eind vorig jaar in de haven zijn geplant, ontluiken in volle glorie. Het gaat om doorbloeiende narcissenmengsels (50.000 bollen) en 265.000 bollen van een zogenoemd Port of Rotterdam mengsel van krokussen, blauwe en witte druiven en narcissen.

De doorlooptijd van de bloeiperiode bedraagt drie maanden. De bollen werden met een speciale machine onder graszoden geplant langs de Waalhaven, Maasvlakte Plaza, FutureLand en in de Europoort. De bollen zijn geleverd door JUB Holland uit Noordwijkerhout.

Het planten van bloembollen past in het beleid van het Havenbedrijf om de bijensterfte in Nederland tegen te gaan en te investeren in de beeldkwaliteit van de haven zodat mensen daar ook meer in hun vrije tijd vertoeven.

Lente in de Waalhaven (Ries van Wendel de Joode)

Arie C. Torcque Zaanen :
sorry de opbrengst per familie is ongeveer 2.000 euries p.j.

maandag 09 apr 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Mooi die bloemen in de waalhaven, de Maashaven zal wel te diep geweest zijn. Het mooie van de Bijen verheerlijking is dat het de Imkers alleen om de honing te doen is (een familie leverd per jaar zo'n kleine 2.00 euries op)en dat de bijtjes daarbij de bloemetjes bestuiven zal ze een rotzorg zijn, omdat de bijtjes hooguit een 15 % van de bestuivingen op hun naam zetten de rest gebeurd door ander vliegend en kruipend ongedierte met als helper "de wind"

maandag 09 apr 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties