Vergunninghouders parkeren hier voordelig

7145-vergunninghouders-parkeren-hier-voordelig

Rotterdam voordeligste grote stad voor parkeervergunninghouders. Autobezitters die in het centrum van een grote stad wonen en daar een parkeervergunning hebben, zijn het voordeligst uit in Rotterdam. Vergunninghouders betalen gemiddeld 142,60 euro per jaar. Hoofdstedelingen en inwoners van een historische binnenstad betalen over het algemeen meer.

Dit blijkt uit onderzoek van SnappCar. Het autodeelplatform onderzocht de tarieven van parkeervergunningen in 133 steden en gemeenten.

Rotterdam meest gunstige grote stad
Rotterdam is, met een jaartarief van 67,20 euro, een relatief gunstige stad voor autobezitters. Ter vergelijking: in slechts 8 van de 54(!) Amsterdamse vergunningzones is men voordeliger uit dan in Rotterdam. Amsterdamse vergunninghouders in het centrum betalen het meest; 535,00 euro per jaar.

Utrechtse autobezitters die in het centrum wonen zijn duurder uit. Zij betalen jaarlijks 276,84 euro. Ook in Den Haag is een parkeervergunning relatief voordelig. Deze kost hier 50,80 euro per jaar, al zijn er in de binnenstad niet voor iedere zone vergunningen afgegeven. Inwoners van het centrum zijn daardoor vaak toegewezen op een plek net buiten het stadshart.

Duurste provinciehoofdstad is Utrecht
Van alle provinciehoofdsteden is Utrecht de duurste stad voor vergunninghouders. Een parkeervergunning kost hen namelijk maximaal 276 euro per jaar. Ook Maastrichtenaren (260 euro), Groningers (241 euro), Leeuwarders (225 euro) en Bosschenaren (211 euro) betalen jaarlijks relatief veel voor een parkeervergunning in de duurste zone(s).

Assenaren mogen blij zijn. Zij betalen ‘slechts’ 45 euro per jaar om te parkeren in de binnenstad. Inwoners van Lelystad (50 euro per jaar) en Den Haag (net geen 51 euro per jaar) mogen ook in hun handen knijpen.

Alle onderzochte tarieven zijn terug te vinden op de onderzoekspagina van SnappCar.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties