Rotterdamse jongeren binden de verbale strijd aan

6901-rotterdamse-jongeren-binden-de-verbale-strijd-aan

Finale Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) op dinsdag 12 december

Op dinsdag 12 december, organiseert LOKAAL in de raadzaal van het stadhuis de finale van het Groot Jongerendebat Rotterdam. Het GJR is hèt debatevenement in Rotterdam voor het voortgezet onderwijs.

Op maar liefst 13 middelbare scholen hebben jongeren de afgelopen weken kennisgemaakt met politiek en debat, onder andere door het spelen van het Politieke Spel.


De scholen hebben hun drie beste debaters aangewezen, deze hebben inmiddels een intensieve debattraining gekregen van LOKAAL. Morgen, tijdens de finale in het Rotterdamse stadhuis, nemen zij het verbaal tegen elkaar op.

Ten overstaan van wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte) en een vakkundige jury gaan jongeren in debat over zaken die hen aangaan. De jury bestaat uit Lars Sørensen (gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam), Judith Bokhove (gemeenteraadslid GroenLinks), Robin de Roon (gemeenteraadslid D66) en Liesbeth Levy (directeur LOKAAL).

Datum | Dinsdag 12 december 2017
Locatie | Raadzaal stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam
Tijd | 12.40 uur start, 16.00 uur einde GJR

Het debat is live te volgen via de livestream via http://rotterdam.raadsinformatie.nl/.

LOKAAL organiseert cursussen, publieksdebatten en tal van andere activiteiten. Met als gemeenschappelijk doel: inwoners meer bij hun stad betrekken - en andersom. Met ‘stad’ bedoelen we dan het politieke bestuur, maar ook de eigen buurt, lokale belangengroepen en andere maatschappelijke organisaties waarin je als vrijwilliger actief kunt zijn. LOKAAL heeft geen politieke voorkeur. Voorop staat dat iedereen de kans moet krijgen mee te doen, denken en besturen. Dat mensen daarbij hun eigen standpunten vormen en naar voren brengen, is ieders goed recht en bovendien: meningsverschillen maken een publiek debat alleen maar waardevoller.


Rinus Vuik :
Dat is Yiska den Breejen geworden. Even googelen op gjr 2017!Onderaan het artikel staan ook de nominaties voor Politicus van het jaar vermeld.

vrijdag 15 dec 2017

Ronald Sörensen :
Wie heeft 'r gewonnen? Kan misschien een stukje schrijven over haar c.q. zijn ervaringen.

donderdag 14 dec 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over: