Bezoekersrecord voor Museum de Gevangenpoort: meer dan 60.000 bezoekers in 2017

Museum de Gevangenpoort stevent af op een bezoekersrecord in 2017. Het museum ontving vandaag al de 60.000ste bezoeker van dit jaar. Sinds de Gevangenpoort in 1853 officieel is opengesteld als museum, trok het alleen in 1943 en 1946 meer bezoekers.

De 60.000ste bezoeker, Anke Sleeking uit Voorschoten, bezocht vandaag het museum met haar man. Het museum stond al lang op haar lijstje, maar van een bezoek was het nog nooit gekomen. Uit handen van directeur Marco van Baalen kreeg ze een bos bloemen en een boek over de Gevangenpoort.

Directeur Marco van Baalen: ‘Er is steeds meer aandacht voor het Nederlandse rechtssysteem, dat zien we ook in de belangstelling voor ons museum. Dat vinden we natuurlijk fantastisch. Mensen zijn nieuwsgierig hoe het vroeger was. Wij vertellen de verhalen uit het verleden en laten de verschillen en overeenkomsten zien met onze huidige tijd’.


Foto's: Wikipedia.

Ronald Sörensen :
1946. het lijkt me dus duidelijk wie ons Nederlanders vijf jaar niet de gelegenheid gaven patriottisch te zijn. Nationaal SOCIALISTEN.

zaterdag 09 dec 2017

Jeroen Waardenburg. :
1946 De demonstratie van vaderlandsliefde had zoveel los gemaakt, dat men toen het weer toegestaan was patriottisch te zijn even ging kijken op de plek, waar het begonnen was. Een eerbetoon aan onze vlag en het personeel, dat het in die donkere periode mogelijk had gemaakt CITAAT.

Wie zou ons toe moeten staan patriottisch te zijn;laten wij dat nou helemaal zelf uit maken en zeer zeker de politiek niet zowel links als rechts niet.

Niets is mooier dan een geboren echte Hollander te zijn;ondanks men hier boven op elkaars lip woont is het nog steeds het beste land om in te wonen.

zaterdag 09 dec 2017

Jan Tak :
Mij valt iets anders op:

Er wordt hier aandacht gegeven aan het "Wereldmuseum" in Rotterdam het vroegere "Museum voor Land en Volkenkunde" met in mijn jeugd een kijkje op de verschrikkelijke rituelen binnen de zwarte volkeren in de toen nog onderontwikkelde gebieden. Echter mogen we dit niet meer zien. Schande weg ermee.

Maar dan Museum de Gevangenenpoort met de verschrikkelijke taferelen van marteling en moorden op het eigen volk, zoals ze zelf zeggen:
"Het verhaal van misdaad en straf, door de eeuwen heen: we leggen het met VEEL PLEZIER aan leerlingen uit!"

Ergens meten we hier met twee maten, wie is er hier nu gek?

vrijdag 08 dec 2017

Ronald Sörensen :
Nu het toch op de Rotterdam site staat.
Mij intrigeren de jaartallen 1943 en 1946. Waarom waren de bezoekers aantallen toen hoger? Ik kan er natuurlijk een “Stapel redenering” over geven.
1943 In de tijd dat de Nederlandse vlag verboden was (net als in onze raadszaal) kon men daar onze fiere driekleur nog zien hangen! Pas na het enorme bezoek zagen de nationaal socialisten wat er aan de hand was en grepen in (zoals het linkse blok in Rotterdam)
1946 De demonstratie van vaderlandsliefde had zoveel los gemaakt, dat men toen het weer toegestaan was patriottisch te zijn even ging kijken op de plek, waar het begonnen was. Een eerbetoon aan onze vlag en het personeel, dat het in die donkere periode mogelijk had gemaakt.

vrijdag 08 dec 2017

Jan Tak :
Als een politicus preekt over het "Den Haag van Nadagen" kan ik mij daar best iets bij voorstellen.
Voorkennis Ronald?

donderdag 07 dec 2017

Ronald Sorensen :
Moet natuurlijk Den Haag Vandaag & Morgen zijn. Dikke vingers kleine toetsjes.

donderdag 07 dec 2017

Ronald Sorensen :
Echt iets voor Den Haag Va
Nadagen. & Morgen

donderdag 07 dec 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties