Bezoekersrecord voor Museum de Gevangenpoort: meer dan 60.000 bezoekers in 2017

Museum de Gevangenpoort stevent af op een bezoekersrecord in 2017. Het museum ontving vandaag al de 60.000ste bezoeker van dit jaar. Sinds de Gevangenpoort in 1853 officieel is opengesteld als museum, trok het alleen in 1943 en 1946 meer bezoekers.

De 60.000ste bezoeker, Anke Sleeking uit Voorschoten, bezocht vandaag het museum met haar man. Het museum stond al lang op haar lijstje, maar van een bezoek was het nog nooit gekomen. Uit handen van directeur Marco van Baalen kreeg ze een bos bloemen en een boek over de Gevangenpoort.

Directeur Marco van Baalen: ‘Er is steeds meer aandacht voor het Nederlandse rechtssysteem, dat zien we ook in de belangstelling voor ons museum. Dat vinden we natuurlijk fantastisch. Mensen zijn nieuwsgierig hoe het vroeger was. Wij vertellen de verhalen uit het verleden en laten de verschillen en overeenkomsten zien met onze huidige tijd’.


Foto's: Wikipedia.

Ronald Sörensen :
1946. het lijkt me dus duidelijk wie ons Nederlanders vijf jaar niet de gelegenheid gaven patriottisch te zijn. Nationaal SOCIALISTEN.

zaterdag 09 dec 2017

Jeroen Waardenburg. :
1946 De demonstratie van vaderlandsliefde had zoveel los gemaakt, dat men toen het weer toegestaan was patriottisch te zijn even ging kijken op de plek, waar het begonnen was. Een eerbetoon aan onze vlag en het personeel, dat het in die donkere periode mogelijk had gemaakt CITAAT.

Wie zou ons toe moeten staan patriottisch te zijn;laten wij dat nou helemaal zelf uit maken en zeer zeker de politiek niet zowel links als rechts niet.

Niets is mooier dan een geboren echte Hollander te zijn;ondanks men hier boven op elkaars lip woont is het nog steeds het beste land om in te wonen.

zaterdag 09 dec 2017

Jan Tak :
Mij valt iets anders op:

Er wordt hier aandacht gegeven aan het "Wereldmuseum" in Rotterdam het vroegere "Museum voor Land en Volkenkunde" met in mijn jeugd een kijkje op de verschrikkelijke rituelen binnen de zwarte volkeren in de toen nog onderontwikkelde gebieden. Echter mogen we dit niet meer zien. Schande weg ermee.

Maar dan Museum de Gevangenenpoort met de verschrikkelijke taferelen van marteling en moorden op het eigen volk, zoals ze zelf zeggen:
"Het verhaal van misdaad en straf, door de eeuwen heen: we leggen het met VEEL PLEZIER aan leerlingen uit!"

Ergens meten we hier met twee maten, wie is er hier nu gek?

vrijdag 08 dec 2017

Ronald Sörensen :
Nu het toch op de Rotterdam site staat.
Mij intrigeren de jaartallen 1943 en 1946. Waarom waren de bezoekers aantallen toen hoger? Ik kan er natuurlijk een “Stapel redenering” over geven.
1943 In de tijd dat de Nederlandse vlag verboden was (net als in onze raadszaal) kon men daar onze fiere driekleur nog zien hangen! Pas na het enorme bezoek zagen de nationaal socialisten wat er aan de hand was en grepen in (zoals het linkse blok in Rotterdam)
1946 De demonstratie van vaderlandsliefde had zoveel los gemaakt, dat men toen het weer toegestaan was patriottisch te zijn even ging kijken op de plek, waar het begonnen was. Een eerbetoon aan onze vlag en het personeel, dat het in die donkere periode mogelijk had gemaakt.

vrijdag 08 dec 2017

Jan Tak :
Als een politicus preekt over het "Den Haag van Nadagen" kan ik mij daar best iets bij voorstellen.
Voorkennis Ronald?

donderdag 07 dec 2017

Ronald Sorensen :
Moet natuurlijk Den Haag Vandaag & Morgen zijn. Dikke vingers kleine toetsjes.

donderdag 07 dec 2017

Ronald Sorensen :
Echt iets voor Den Haag Va
Nadagen. & Morgen

donderdag 07 dec 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties