Lichtspektakel bij Start Schaatsbaan Rotterdam

6885-lichtspektakel-bij-start-schaatsbaan-rotterdam

(Door Zettie Leeuwenburgh)

Een sprankelende lichtshow kleurde de lucht van de Esch in Rotterdam-Kralingen en duizenden bezoekers uit de wijde omgeving kwamen in het weekeind op het spektakel van Schaatsbaan Rotterdam aan het Toepad af. De Funbaan was al sinds 1 november weer in gebruik - ´Niets is wat het Lijkt´ schreef sportverslaggever Mart Smeets ooit - in Rotterdam klopt dat als een bus.


Daar wordt geschaatst op een hockeyveld. De opening werd verricht door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, die zeker niet mocht ontbreken tijdens dit evenement, had de eigenaar, Stichting Sportland al veel eerder besloten. (Kopfoto © Schaatsbaan Rotterdam)

Met een krachtige led-verlichting van zo´n 800 lampen werd de officiele 400 meter wedstrijdbaan veranderd in een kleurrijke slurf, waar burgemeester Aboutaleb wat aarzelend een voet op het ijs zette. Zelf kan hij niet schaatsen, zover is zijn intergratie helaas niet gegaan, vertelde hij tijdens de opening. Wel is hij vol lof over hetgeen er vijf jaar geleden met de hulp van gemeenschapsgeld - via het laatste ´Stadsinitiatief Rotterdam´ in 2013 - tot stand is gebracht: een fraaie, laagdrempelige schaatsbaan voor alle Rotterdammers en bewoners van Rijnmondgemeenten. Wie de tocht van ver daar buiten naar de grootste schaatsbaan in Rotterdam wil maken, is uiteraard ook van harte welkom.

Foto: De 400 m Wedstrijd-baan als Spektakel de ´Toversluf´ (Foto © Schaatsbaan Rotterdam)

Nieuw dit jaar is een slimmere indeling van de ruimte rond de Funbaan, om ouders een zitplaats te bieden waar zij de prestaties van hun kinderen, die wellicht weer een schaatslesje krijgen van beroemde schaatsers, kunnen volgen. De spetterende lichtshow in de ´slurf´ maakt elke avond het schaatsen op de 400 meter-baan tot een bijzondere ervaring.

Burgemeester Aboutaleb gaf aan vol vertrouwen te zijn dat het bezoekersaantal van 175.000 dit jaar wordt overschreden. Aan het schoolschaatsen zal het niet liggen, verwacht schaatsbaandirecteur en ijsmeester Tijs Nederlof. Dat heeft nu al een record aantal boekingen. Een fraai resultaat voor een fraaie Schaatsbaan, die voor het eerst gaat bijdragen aan een goed doel, de Stichting Support Casper!

Foto: Burgemeester Aboutaleb en schaatsbaandirecteur/IJsmeester Tijs Nederlof en prof dr. Casper van Eijck van de stichting Support Casper, het goede doel waaraan Schaatsbaan Rotterdam dit jaar gaat bijdragen. (Foto © Schaatsbaan Rotterdam)

Foto´s Robbert Wever.

Jan Tak :
Zeker ook zinvol om te vertellen dat het goede doel, de Stichting Support Casper, geld inzamelt om innovatief onderzoek te doen naar de behandeling van alvleesklierkanker.
De stichting is genoemd naar oncologisch chirurg Casper van Eijck van het Erasmus Medisch Centrum en tevens de clubarts van Feyenoord.
Graag gedaan :-)

donderdag 07 dec 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over: