Wethouder Struijvenberg naar India

6841-wethouder-struijvenberg-naar-india

Rotterdam versterkt economische samenwerking met India

Van 20 tot en met 26 november brengt wethouder Struijvenberg (Economie en Werkgelegenheid) een bezoek aan India met een Rotterdamse delegatie, waaronder een aantal waterbedrijven en de Erasmus Universiteit. De wethouder gaat in Mumbai en Ahmedabad in gesprek met verschillende overheden en bedrijven over water, klimaat en het sterke investeringsklimaat in Rotterdam.


Sinds 2014 groeit de Indiase economie jaarlijks met 7% en investeren steeds meer Indiase bedrijven over de grens. Wethouder Struijvenberg ziet daarom een kans om meer zaken te doen in steden als Mumbai en Ahmedabad en wil tegelijkertijd Indiase bedrijven naar Rotterdam toe trekken. Doel van het bezoek is dan ook om de relatie met een aantal steden in India te versterken. Hierdoor kan het aantal investeringen over en weer toenemen.

Indiase bedrijvigheid in Rotterdam
De wethouder brengt een bezoek aan een aantal Indiase bedrijven die de stap naar Rotterdam nog moeten maken. Daar krijgen Indiase bedrijven informatie over het sterke investeringsklimaat in Rotterdam. Ook spreekt de wethouder met lokale bestuurders over mogelijke economische samenwerkingen.

Door een bezoek te brengen aan een aantal Indiase startups en IT-bedrijven, maakt de wethouder kennis met het innovatieve ecosysteem van Mumbai. De Erasmus Universiteit gaat ook mee naar India. Tijdens het bezoek zullen de ‘Orange Tulip Scholarships’ geïntroduceerd worden, die per collegejaar 2018/2019 voor talentvolle Indiase studenten beschikbaar zijn. Ook zoekt de Erasmus Universiteit naar mogelijkheden om gezamenlijk onderzoek op te starten en om studenten uit te wisselen. (Bron Foto: Plazilla)

Expertise over water en klimaat
Daarnaast heeft de Indiase stad Surat gevraagd naar Rotterdamse kennis over klimaatverandering, specifiek gericht op overstromingen en waterverontreiniging. Surat en Rotterdam maken allebei deel uit van het wereldwijde netwerk 100 Resilient Cities van de Rockefeller Foundation. Wethouder Struijvenberg gaat samen met de Chief Resilience Officer Arnoud Mole.

Bron foto: Gemeente Rotterdam.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties