Volkstuinders mogen toch overnachten

6829-volkstuinders-mogen-toch-overnachten

Volkstuinders mogen toch overnachten op hun stek. Dat is de uitkomst van een voorstel dat de SP vandaag indiende tijdens de begrotingsbehandeling. Even leek het er op dat het stadsbestuur een einde wilde maken aan het overnachten op de verblijfstuinen. De SP deed nog drie aanvullende voorstellen om de volkstuinen toekomstbestendig te maken.

'Een afleidingsmanoeuvre,' zo noemde fractievoorzitter Leo de Kleijn eerder al het plotselinge verbod om te slapen op de volkstuincomplexen. Een afleidingsmanoeuvre van de problemen waar volkstuinders al langer last van hebben. 'Gelukkig is dat vandaag rechtgezet,' vervolgt De Kleijn, 'de huurders op een verblijfstuin kunnen blijven overnachten. Dan kunnen we de komende tijd rustig verder spreken over de toekomst van de Rotterdamse volkstuinen.


De toezegging van de wethouder dat Rotterdammers met een smalle beurs (tot een jaarinkomen van 17.000 euro) ook in 2018 gebruik kunnen blijven maken van de zogenaamde reductieregeling, stemt de SP tevreden. De Kleijn: 'Als het voorstel wordt aangenomen blijft het voor iedereen mogelijk om een klein tuintje te huren.'

De SP dient vandaag nog twee aanvullende voorstellen in om de volkstuinen echt toekomstbestendig te maken. Allereerst moeten daarvoor volkstuinen niet beschouwd worden als commercieel vastgoed met bijbehorende huurprijzen. Daarnaast wil de partij dat de nieuwe beheerder van de stad een zak geld meekrijgt om het achterstallig onderhoud weg te werken. De Kleijn: ´De gemeente heeft al veel steken laten vallen en is al laat met haar plannen die op 1 januari 2018 van kracht moeten worden. We vragen daarom deze begroting maar meteen boter bij de vis.'

Ronald Sörensen :
De wethouder had allang voor de motie van de SP zijn aanvankelijke twijfels over het overnachten ingetrokken.
Kern van de zaak is dat op sommige complexen illegalen (daar zijn ze weer) en werknemers uit Oost-Europa permanent worden gehuisvest.

woensdag 15 nov 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De geschiedenis van waterThe history of water

‘The history of water’
has never been written

Until today

The history of water
is now being written
by a small fountain
at the end of Henszlemann Imre utca,
in the city of Budapest,
Hungary

- with bright blue water from the Danube

And what a page-turner it is!

(Piccalilly)


  • Nieuw

  • Reacties