Winter: 'Pak je planten in'

Zorg ervoor dat planten en bomen weer fris en fruitig het voorjaar in gaan. In het voorjaar weer genieten van je geliefde en kostbare olijf- en fruitbomen? Tuinmerk Nature heeft verschillende handige oplossingen die planten eenvoudig maar effectief beschermen tijdens de winter. De afdekhoezen van Nature beschermen niet alleen tegen de vrieskou, vogels en slakken. Ze versnellen ook de ontkieming én beschermen tegelijkertijd de vroegrijpe knoppen aan het begin van het voorjaar.

Pak de stam en de pot van olijfbomen in met het sterke Nature winternoppenfolie, deze zorgt voor thermische isolatie (€ 6,79). Voor (fruit)boompjes zijn er diverse formaten UV bestendige Nature afdekhoezen die eenvoudig te bevestigen zijn (€ 7,99). De nieuwe tuinkas beschermt kleinere planten zodat ze veilig buiten in de kas kunnen blijven overwinteren (€ 9,99).

Een beschermhoes heeft vier belangrijke functies

1.Beschermt planten tegen lagere temperaturen (dit kan 4 tot 8 graden schelen)

2.Beschermt de knoppen aan het begin van de lente

3.Beschermt planten en zaailingen tegen hongerige parasieten en vogels

4.Zorgen voor een vroegrijpe oogst

De Nature winterbescherming is verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels vanaf € 6,79 afhankelijk van het materiaal en de afmeting.

Voor meer informatie kijk op www.outsideliving.com .

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Irezumi

De –heel jaren zestig- behoorlijk door sex en geweld gefascineerde Yasuzô Masumura wist met zijn obsessies behoorlijk mooie films te maken. 'Irezumi' is er één van. 'Irezumi' dat zoveel betekent als tatoeage, gaat over een winkelierdochter die de benen neemt met een winkelbediende. Vervolgens wordt ze tot prostitué of geisha gemaakt.


Ze krijgt een tatoeage op haar rug die haar toch al niet al te fijne karakter nog wat scherpere kantjes geeft, of daar in de film als excuus voor wordt gebruikt.
De trailers die als extra op de DVD staan, laten nog wat meer typisch Matsomura (1924-1986) zien. Dat is bepaald niet typisch Japan.
Masumura studeerde weliswaar ijverig en veel in Japan, waaronder rechten en literatuur, maar ging daarna door naar Italië. Van 1951- 1953 studeerde hij film aan het Centro Sperimentale Di Cinematografia. Hij zei erover: Na twee jaar Europa beleefd te hebben wilde ik mooie, vitale en sterke mensen die ik daar leerde kennen portretteren. Dat bleef hij doen in zijn Japanse films. Zo lopen er meerdere culturen door zijn films heen. Hij is niet de enige bij wie dat gebeurde. Van Gogh was weg van Japanse prenten. De voorbeelden zijn legio. Het maakt uit. Soms wordt iets door weten mooier, soms ook niet.

(door Ronald G)


  • Nieuw

  • Reacties