Casper van Eijck Rotterdammer van het Jaar

(Door Janny Kok)

Stichting Overleven met Alvleesklierkanker directeur Sjoerd Zwanenburg nam afgelopen zaterdag de honneurs waar voor chirurg professor dr. Casper van Eijck om voor hem een oorkonde en een beeld in ontvangst te nemen. Deze horen bij de benoeming tot Rotterdammer van het Jaar 2017. De overhandiging van de oorkonde en beeld gebeurde op de Rotterdam Dag in de Laurenskerk in Rotterdam die de Stichting Ons Rotterdam en de krant De Oud Rotterdammer voor de 39ste keer organiseerden. Casper van Eijck is als Rotterdammer van het Jaar benoemd, vanwege zijn onderscheidende onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker. Daarvoor heeft hij een team van artsen en onderzoekers om zich heen verzameld in academische ziekenhuizen in Rotterdam, Leiden, Amsterdam en Utrecht.

Het korte bericht van de benoeming staat al op de Facebook pagina van Support Casper en op Twitter. Onder de naam van Casper van Eijck worden fondsen geworven voor onderzoek dat moet leiden tot de ultieme therapie die van de uiterst ernstige alvleesklierkanker een minder levensbedreigende ziektezou kunnen maken.. Op www.supportcasper.nl staat het streefbedrag dat in de eerste reeks van onderzoeken nodig is. Tot dusver sterven er in Nederland iedere dag mensen aan alvleesklierkanker. Het team van professor Van Eijck en een brede kring van vrijwilligers willen daarin verandering brengen. De deskundigheid voor gericht onderzoek is er. Het ontbreekt echter nog aan voldoende financiële middelen.

Foto hierboven: V.l.n.r. beeldend kunstenares Ria Bleij, Jaap Seelbach van Ons Rotterdam en directeur Sjoerd Zwanenburg van de stichting Overleven met Alvleesklierkanker die de onderscheiding namens Casper van Eijck in ontvangst nam. (Foto: Peter Schilthuizen)

De jury die verantwoordelijk is voor de benoeming Rotterdammer van het Jaar, heeft de inzet van Van Eijck en de zijnen gewaardeerd. De betrokkenen bij de voetbalclub Feyenoord zullen vast met instemming hebben kennisgenomen dat hun Clubarts de prijs heeft gekregen voor mensen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt in de Rotterdamse samenleving.

Foto © Peter Schilthuizen.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Teken mee bij Cartoonfestival Erasmus

Van 29 november tot en met 15 december 2019 organiseren Stichting Comité Erasmus Icoon van Rotterdam, Stichting Cartoonfestival Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam een internationaal cartoonfestival met als thema ‘vriendschap’ tussen mensen uit verschillende culturen. De beroemde Rotterdammer Erasmus vond dat 500 jaar geleden een belangrijk onderwerp en dat is het nu nog! Rotterdam is een stad waar mensen uit alle delen van de wereld samen wonen. Dat samen wonen gaat goed maar het zou nog beter gaan als mensen uit verschillende groepen elkaar nóg meer zouden ontmoeten. In ontmoetingen leren mensen elkaar beter begrijpen.


Naast een wedstrijd voor cartoonisten van over de hele wereld waar 420 cartoonisten uit 66 landen werk voor inleverden is er een cartoon/stripwedstrijd voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Het thema is 'Vriendschap', vooral tussen mensen uit verschillende culturen. Een professionele jury kiest drie prijswinnaars, die worden beloond met een eerste prijs van €250, een tweede van € 150 en een derde van € 75. Op 14 december om 15.00 u is de prijsuitreiking. Jongeren die dat willen kunnen vanaf 30 november kosteloos cartoonworkshops volgen, gekoppeld aan een bezoek aan de Erasmus Experience in de centrale bibliotheek in Rotterdam. Gewapend met de inspiratie uit die experience werken zij vervolgens onder leiding van een cartoonist aan eigen werk.

Informatie over deelname en inschrijving is te vinden op de website www.cartoonfestivalrotterdam.nl. De deadline voor insturen is 07-12-2019.

Contactinformatie:
Martin Reekers: 06 46 77 05 17
email: info@cartoonfestivalrotterdam.nl
website: www.cartoonfestivalrotterdam.nl
Stichting Cartoonfestival Rotterdam
Wessel Gansfortweg 65
3052KM Rotterdam

  • Nieuw

  • Reacties